TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Lovci će zbog kuge odstreliti 70 odsto divljih svinja!

Novosti - 21.02.2019

Lovci kreću u akciju redukovanja divljači u pojedinim delovima Srbije. Prevencija da se opaka bolest ne proširi i na pitome životinje LOVCI u Srbiji spremaju se za odstrel divljih svinja, ne bi li se sprečila pojava afričke kuge svinja u našoj zemlji.

Zabranjen promet mesa i proizvoda od mesa poreklom iz Mađarske i Rumunije

RTV - 21.02.2019

Zbog sprečavanja pojave i širenja zarazne bolesti afričke kuge svinja odlučeno je da se zabrani promet mesa i proizvoda od mesa poreklom iz Mađarske i Rumunije na pijacama. Odluka o zabrani prodaje i kupovine mesa doneta je na današnjem sastanku u sedištu Srednjobanatskog ...

Opasno: Zaražene svinje mogu da unište ekonomiju Srbije VIDEO

B92 - 21.02.2019

Beograd -- Na pijacama u Srednjobanatskom okrugu zabranjen je promet mesa i proizvoda od mesa. Ovo se odnosi na proizvode poreklom iz Mađarske i Rumunije, kao i iz gazdinstava zbog sprečavanja unošenja, pojave i širenja zarazne bolesti Afričke kuge svinja.

LOVCI NOVOG KNEŽEVCA I MOKRINA SPREMNI ZA ODSTREL DIVLJIH SVINJA: Trebalo je ranije preduzeti mere, bojimo se da je ...

Kurir - 21.02.2019

NOVI KNEŽEVAC- Zbog opasnosti od afričke kuge svinja koja hara u susednoj Rumuniji, Ministarstvo poljoprivrede naložilo je i lovačkih udruženjima na severu Banata daorganizuju pojačan odstrel divljih svinja do visine biološkog minimuma.

FAO: Afrička kuga svinja ozbiljna pretnja za balkanske zemlje

RTV - 21.02.2019

Pojava afričke kuge svinja u Bugarskoj, Mađarskoj i Rumuniji u ovoj godini predstavlja ozbiljnu i neposrednu pretnju za zemlje Balkana, koje nikada nisu bile izložene toj bolesti, poručuju iz Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO).

Zabrana prometa mesa na pijacama zbog sprečavanja pojave Afričke kuge svinja

Danas - 21.02.2019

Na pijacama u Srednjobanatskom okrugu zabranjen je promet mesa i proizvoda od mesa poreklom iz Mađarske i Rumunije, kao i iz gazdinstava radi sprečavanja unošenja, pojave i širenja zarazne bolesti Afričke kuge svinja (AKS), saopšteno je danas iz Srednjobanatskog upravnog okruga.

Opasnost za Srbiju: Afička kuga u komšiluku, virus kosi životinje

B92 - 21.02.2019

Beograd -- Pojava afričke kuge svinja u Bugarskoj, Mađarskoj i Rumuniji predstavlja neposrednu pretnju za zemlje Balkana, koje nikada nisu bile izložene toj bolesti. Na opreznost pozivaju iz Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO).

NIJE ŠALA: Ne kupovati meso na pijacama?

Mondo - 21.02.2019

Na pijacama u severoistočnom delu Srbije zabranjena je prodaja mesa poreklom iz Mađarske i Rumunije, kao i lokalnih gazdinstava. Jesu li time bezbedni i građani u ostatku Srbije? U Srednjobanatskom okrugu zabranjen je promet mesa i proizvoda od mesa poreklom iz Mađarske i ...

Šta ako se afrička kuga svinja pojavi i u Srbiji?

RTV - 20.02.2019

Smanjenje populacije divljih svinja najvažnija je mera u sprečavanju pojave zarazne bolesti afričke kuge kažu stručnjaci i nadležni i napominju da bi naročito manji farmeri trebalo da vode računa o biosigurnosnim merama, odnosno podignu ih na viši nivo.

Odstrel divljih svinja u Banatu

RTV - 20.02.2019

Uprava za šume Ministarstva poljoprivrede Srbije, izdala je instrukcije lovištima koja se graniče sa Rumunijom da organizuju pojačan odstrel divljih svinja do visine biološkog minimuma, usled sve češće pojave afričke kuge svinja u toj zemlji.

UPOZORENJE IZ ORGANIZACIJE ZA HRANU UN Afrička kuga svinja OZBILJNA PRETNJA za balkanske zemlje

Blic - 21.02.2019

Pojava afričke kuge svinja u Bugarskoj, Mađarskoj i Rumuniji u ovoj godini predstavlja ozbiljnu i neposrednu pretnju za zemlje Balkana, koje nikada nisu bile izložene toj bolesti, poručuju iz Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO).

Šta ako se afrička kuga svinja pojavi i u Srbiji?

B92 - 21.02.2019

Smanjenje populacije divljih svinja najvažnija je mera u sprečavanju pojave zarazne bolesti afričke kuge. To kažu stručnjaci i nadležni i napomenju da bi naročito manji farmeri trebalo da vode računa o biosigurnosnim merama, odnosno podignu ih na viši nivo.

VELIKA OPASNOST ZA SRBIJU: Afička kuga u komšiluku, virus kosi životinje! A najgore od svega...

Pravda - 22.02.2019

Pojava afričke kuge svinja u Bugarskoj, Mađarskoj i Rumuniji predstavlja neposrednu pretnju za zemlje Balkana, koje nikada nisu bile izložene toj bolesti. Na opreznost pozivaju iz Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO).