TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Građani BiH u nedjelju biraju novu vlast, rezultati neizvjesni

24sata.hr - 29.09.2022

Građani Bosne i Hercegovine u nedjelju će moći birati novu vlast koju će čekati suočavanje s najdubljom političkom krizom od završetka rata 1995. godine A neki od političkih čelnika u toj zemlji označili su ove izbore kao najvažnije od Daytona.

"Alijansa i Platforma za mene osobno, ali i za Hrvate u BiH, poraz su međunarodne pravde"

Dnevnik.ba - 28.09.2022

Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990. i kandidat ove stranke za Zastupnički dom Parlamenta BiH, u intervjuu za Večernji list govori o važnosti izbora za Hrvate u BiH, naglasivši kako je ogroman značaj činjenica da je hrvatski narod u BiH, osim postojanja organiziranog ...

Šta čeka građane BiH u nedelju: Jedan od najkomplikovanijih sistema, pred glasačima 4 izborna listića

Blic - 28.09.2022

Građani BiH u nedelju, 2. oktobra, odlučuju ko će ih u naredne četiri godine predstavljati u zakonodavnim institucijama. Kandidati koji se bore za funkcije sa skoro svakog mesta na kojem se mogao zalepiti njihov plakat "ubeđuju" građane da su najbolji i da upravo oni zaslužuju ...

Građani BiH u nedjelju biraju novu vlast; Analitičari: Ishod krajnje neizvjestan

N1 - 29.09.2022

Građani Bosne i Hercegovine u nedjelju će moći birati novu vlast koju će čekati suočavanje s najdubljom političkom krizom od završetka rata 1995. godine, a neki od političkih čelnika u toj zemlji označili su ove izbore kao najvažnije od Daytona.

Građani BiH u nedjelju izlaze na izbore, rezultati neizvjesni

Index.hr - 29.09.2022

GRAĐANI Bosne i Hercegovine u nedjelju će moći birati novu vlast koju će čekati suočavanje s najdubljom političkom krizom od završetka rata 1995. godine, a neki od političkih čelnika u toj zemlji označili su ove izbore kao najvažnije od Daytona.

Građani BiH u nedjelju biraju novu vlast, rezultati neizvjesni

Vecernji.hr - 29.09.2022

Na ovogodišnjim izborima u BiH sudjeluje čak 90 političkih stranaka, 38 koalicija i 17 neovisnih kandidata, što su ponovo rekordne brojke jer se u svakom izbornom ciklusu u toj zemlji pojavljuje sve više stranaka.