TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Kosovo ne testira na HIV tokom pandemije

R.S.Evropa - 30.11.2020

Evropski centar za kontrolu i prevenciju bolesti i SZO su 26. novembra zatražili dodatno testiranje na HIV, jer se mnogim ljudima prekasno dijagnostifikuje prisustvo ovog virusa koji izaziva AIDS. To se, prema navodima ovih organizacija, najčešće dešava u Istočnoj Evropi i ...

MANJE INFICIRANIH HIV-OM U SRBIJI NEGO PROŠLE GODINE: 98 odsto se zarazilo nezaštićenim seksom

Mondo - 30.11.2020

Registrovan je 17 puta više kod muškaraca, a skoro svi su se zarazili na isti način... To je trostruko manje nego u istom periodu prošle godine kada je HIV dijagnostikovan kod 175 osoba, podaci su Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

U Srbiji trenutno žive 2.843 osobe sa HIV infekcijom

Politika - 30.11.2020

Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”, povodom 1. decembra Svetskog dana borbe protiv HIV/AIDS, saopštio je da u Srbiji trenutno žive 2.843 osobe kojima je dijagnostikovana HIV infekcija, a procenjuje se da još oko 400 osoba ne zna da je inficirano HIV-om.

Novi dan: Šta smo naučili o koronavirusu

N1 - 30.11.2020

Broj novozaraženih i dalje raste u čitavom svetu, mnoge države uvele su stroge mere zaštite - od delimičnog karantina do ograničavanja kretanja. Vakcine protiv Kovida-19 još uvek nema, iako je nekoliko naučnih timova objavilo optimistične prognoze.

Akcija besplatnog testiranja na HIV danas do 19 časova

Danas - 30.11.2020

Pvodom 1. decembra Međunarodnog dana borbe protiv side, Zavod za zdrvstvenu zaštitu studenata Beograd organizuje danas akciju dobrovoljnog poverljivog savetovanja i besplatnog testiranja na HIV od 7.30 do 19 časova, saopšteno je iz te ustanove.

Projekt Živjeti zdravo pridružuje se obilježavanju Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a

Vecernji.hr - 30.11.2020

Kampanja je dio projekta "Živjeti zdravo", dijela Nacionalnog programa promicanja zdravlja Živjeti zdravo koji HZJZ provodi u suradnji s mrežom županijskih zavoda za javno zdravstvo. Služba za promicanje zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) i ove se godine, u ...

Od početka godine otkriveno 55 pozitivnih na HIV, trostruko manje nego prošle: Najmlađa osoba ima 19

Telegraf - 30.11.2020

Svetski dan AIDS , 1. decembar, obeležava se ove godine pod sloganom "Globalna solidarnost, zajednička odgovornost", a statistika kaže da je u Srbiji od januara do novembra ove godine novootkrivenih 55 osoba inficiranih HIV-om.

Ubija nas korona, a seća li se ko HIV virusa: Obeležavamo Svetski dan AIDS, kakvo je stanje u Srbiji?

Srbija Danas - 30.11.2020

Svetski dan AIDS, 1. decembar, obeležava se ove godine pod sloganom "Globalna solidarnost, zajednička odgovornost", a statistika kaže da je u Srbiji od januara do novembra ove godine novootkrivenih 55 osoba inficiranih HIV-om.

MANJE INFICIRANIH HIV-OM U SRBIJI NEGO PROŠLE GODINE: 98 odsto se zarazilo nezaštićenim seksom

Espreso - 30.11.2020

Lečenje kombinovanom antiretrovirusnom terapijom je dostupno u četiri regionalna centra: Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu Svetski dan AIDS, 1. decembar, obeležava se ove godine pod sloganom "Globalna solidarnost, zajednička odgovornost", a statistika kaže da je u Srbiji ...