TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Nikšić zakazao sjednicu Komisije za nadzor nad radom OSA-e zbog afere "Snimak"

Avaz - 25.09.2021

Lider SDP-a i predsjedavajući Komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Nermin Nikšić zakazao je sjednicu Komisije, kako je ranije i najavio. Kako je potvrdio za Patriju, sjednicu je zakazao za srijedu 29. septembra.

Nikšić za "Avaz": Zakazana je sjednica Komisije za nadzor nad radom OSA-e

Avaz - 25.09.2021

Lider SDP-a i predsjedavajući Komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Nermin Nikšić zakazao je sjednicu Komisije, kako je ranije i najavio. Za portal "Avaza" je potvrdio da je sjednica zakazana za srijedu, 29. septembra, a treba početi u 11 sati.

Nakon brojnih afera: Kako do povjerenja građana?

N1 - 24.09.2021

Nakon svake afere svjedočimo medijskim izvješćima o urušenom sistemu i s pitanjem kako do ozdravljenja društva. ali i uređenog pravosudnog sistema, s jasnim zakonskim i etičkim normama? Posljednje afere ponovno su pokazale svu slabost i nedostatke bh.

Sastanak Predsjedništva VSTV-a BiH i OSA-e bio je isključivo službene prirode

Avaz - 24.09.2021

Povodom informacija objavljenih u pojedinim medijima vezano za sastanak Predsjedništva Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV) i direktora Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine (OSA) Osmana Mehmedagića i saradnika, reagirali su iz VSTV-a.

Sudija Vehabović za N1: Kod nas nije jasno gdje počinje, gdje završava politika

N1 - 24.09.2021

Sudija Evropskog suda za ljudska prava, Faris Vehabović u razgovoru za N1 otvoreno je analizirao aferu snimka razgovora direktora Obavještajno-bezbjednosne službe Bosne i Hercegovine, Osmana Mehmedagića i glavne tužiteljke Tužilaštva BiH, Gordane Tadić.