TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

2 srčane pumpe ugrađene u srce jednog pacijenta: Revolucionarna operacija na Klinici za kardiohirurgiju

Telegraf - 30.11.2023

Na Klinici za kardiohirugiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije prvi put u Srbiji u ponedeljak je urađena operacija ugradnje dve srčane pumpe u srce jednog pacijenta, i za levo i za desno srce . Na taj način je omogućeno pacijentu koji se nalazio u terminalnom stadijumu ...

PACIJENTU UGRAĐENA DVA VEŠTAČKA SRCA U KLINIČKOM CENTRU! Neverovatni poduhvat srpskih stručnjaka!

Mondo - 30.11.2023

U Kliničkom centru Srbije pacijentu su ugrađena dva veštačka srca! "Danas je četvrti postoperativni dan i sve teče na najbolji mogući način. Radi se o proceduri kada se praktično menja čitavo srce sa dve pumpe i rezervisana je samo za najbolesnije ljude.

ISTORIJSKI PODVIG KLINIKE ZA KARDIOHIRURGIJU UKCS: Prvi put u Srbiji ugradili dve srčane pumpe u srce jednog pacijenta!

Kurir - 30.11.2023

Na Klinici za Kardiohirugiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije prvi put u Srbiji urađena je u ponedeljak, 27. novembra operacija ugradnje dve srčane pumpe u srce jednog pacijenta, i za levo i za desno srce (LVAD+RVAD).

Istorijski podvig srpskih kardiohirurga – pacijentu ugrađena dva veštačka srca

N1 - 30.11.2023

Na Klinici za Kardiohirugiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije prvi put u Srbiji urađena je u ponedeljak, 27. novembra operacija ugradnje dve srčane pumpe u srce jednog pacijenta, i za levo i za desno srce (LVAD+RVAD), saopšteno je iz ove instittudije.

ISTORIJSKI PODVIG KLINIKE ZA KARDIOHIRURGIJU UKCS: Prvi put u Srbiji ugradili dve srčane pumpe u srce jednog pacijenta

Novosti - 30.11.2023

Na taj način je omogućeno pacijentu koji se nalazio u terminalnom stadijumu srčanog popuštanja produži život i premosti period do transplantacije srca. Kako objašnjava Ass. dr Emilija Nestorović, kardiolog, načelnik Odeljenja za transplantaciju srca i mehaničku potporu srcu ...

ISTORIJSKI PODVIG KLINIKE ZA KARDIOHIRURGIJU UKCS: Prvi put u Srbiji ugradili dve srčane pumpe u srce jednog pacijenta!

Pink - 30.11.2023

Na Klinici za Kardiohirugiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije prvi put u Srbiji urađena je u ponedeljak, 27. novembra operacija ugradnje dve srčane pumpe u srce jednog pacijenta, i za levo i za desno srce (LVAD+RVAD).

PACIJENTU UGRADILI DVA VEŠTAČKA SRCA Istorijski podvig srpskih kardiohirurga, učestvovao tim od čak 30 lekara!

Blic - 30.11.2023

Na Klinici za Kardiohirugiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije prvi put u Srbiji urađena je operacija , i za levo i za desno srce. Operacija je urađena u ponedeljak, 27. novembra i na taj način je omogućeno pacijentu koji se nalazio u terminalnom stadijumu srčanog ...

OPERACIJA JE TRAJALA ČETIRI SATA Na Klinici za Kardiohirurgiju prvi put u Srbiji ugrađne dve srčane pumpe kod jednog ...

ALO - 30.11.2023

S obzirom na kompleksnost same dijagnoze, kliničkog stanja pacijenta i same operacije, tim su činili kardiohiruzi, kardiolozi, anesteziolozi, perfuzeri, instrumentarke, anestetičari i medicinske sestre. Na Klinici za Kardiohirugiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije prvi ...

PRVI PUT U SRBIJI! Istorijski podvig kardiohirurga - pacijentu ugrađena dva veštačka srca

Republika - 30.11.2023

U Klinici za Kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije izvedena je istorijska operacija ugradnje dve srčane pumpe u srce jednog pacijenta, pružajući mu šansu da premosti teškoće uzrokovane terminalnim stadijumom srčanog popuštanja i čeka transplantaciju srca.

Istorijski podvig srpskih kardiohirurga – pacijentu produžili život ugradnjom dva veštačka srca

Nova - 30.11.2023

Na Klinici za Kardiohirugiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije prvi put u Srbiji urađena je u ponedeljak, 27. novembra operacija ugradnje dve srčane pumpe u srce jednog pacijenta, i za levo i za desno srce (LVAD+RVAD), saopšteno je iz ove institucije.

Prvi put u Srbiji ugrađene dve srčane pumpe u srce jednog pacijenta

Tanjug - 30.11.2023

BEOGRAD - Na Klinici za Kardiohirugiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije u ponedeljak 27. novembra prvi put u Srbiji urađena je operacija ugradnje dve srčane pumpe u srce jednog pacijenta, i za levo i za desno srce (LVAD+RVAD), saopšteno je iz te institucije Na taj način ...

Istorijski podvig Klinike za kardiohirurgiju: Prvi put u Srbiji ugradili dve srčane pumpe kod jednog pacijenta

Informer - 30.11.2023

Na Klinici za Kardiohirugiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije prvi put u Srbiji urađena je u ponedeljak, 27.novembra operacija ugradnje dve srčane pumpe u srce jednog pacijenta, i za levo i za desno srce (LVAD+RVAD).

Istorijski podvig srpskih kardiohirurga – pacijentu ugrađena dva veštačka srca

Danas - 30.11.2023

Na Klinici za kardiohirugiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije prvi put u Srbiji urađena je u ponedeljak, 27. novembra operacija ugradnje dve srčane pumpe u srce jednog pacijenta, i za levo i za desno srce (LVAD+RVAD), saopšteno je iz ove institucije.

Prvi put u Srbiji ugrađene dve srčane pumpe u srce jednog pacijenta

B92 - 30.11.2023

Na Klinici za Kardiohirugiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije u ponedeljak 27. novembra prvi put u Srbiji urađena je operacija ugradnje dve srčane pumpe u srce jednog pacijenta, i za levo i za desno srce (LVAD+RVAD), saopšteno je iz te institucije.

UКCS: Prvi put u Srbiji ugradili dve srčane pumpe u srce jednog pacijenta

Novi Magazin - 30.11.2023

Na Кlinici za kardiohirugiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije (UКCS) u Beogradu prvi put u Srbiji urađena je operacija ugradnje dve srčane pumpe u srce jednog pacijenta, i za levo i za desno srce (LVAD+RVAD).

PACIJENTU UGRAĐENA DVA VEŠTAČKA SRCA: Rešenje za mnoge koji godinama čekaju na transplantaciju

Kurir - 30.11.2023

Operisani pacijent je dobro i oporavlja se, a umesto svog srca, koje je stalo, ugrađena su mu dva veštačka srca u iščekivanju transplantacije , prenosi RTS . - Danas je četvrti postoperativni dan i sve teče na najbolji mogući način.