TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Američki ambasador na Kosovu: Masakr u Račku niko ne treba da poriče

Danas - 15.01.2022

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Džefri Hovenijer je danas poručio da „masakr u selu Račak u opštini Štrpce na Kosovu niko ne treba da poriče“, kao i da se „radi o namernom zločinu kako bi se uterao strah među Albance“.

I ALBANCI ZNAJU DA U RAČKU NIJE BILO MASAKRA: Sudija Danica Marinković otkrila istinu o navodnom zločinu

Novosti - 15.01.2022

- Haški tribunal je prihvatio istinu da nije bilo masakra u Račku - rekla je Marinković za Kosovo onlajn i navela da niko nije demantovao dokaze koje je iznela, pogotovo ne "stručnjaci" iz Prištine. Navela je da 23 godine ponavlja ono što je videla od prvog dana i što je ...

Ambasador SAD u Prištini: Niko da ne zaboravi niti negira dešavanja u Račku

Tanjug - 15.01.2022

Ambasador SAD u Prištini: Niko da ne zaboravi niti negira dešavanja u Račku „Mir i pravda dolaze iz jasnog priznanja zločina iz prošlosti", rekao je Hovenijer, objavljeno je na Tviteru američke ambasade u Prištini.

VOKEROVE LAŽI POVOD ZA BOMBARDOVANJE: Godišnjica sukoba u Račku koji je bio izgovor za NATO intervenciju

Novosti - 15.01.2022

U selu Račak u noći između 14. i 15. januara 1999. godine počeo je sukob snaga bezbednosti sa pripadnicima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, a ubijeno je 15 Albanaca. Srpska strana insistira na tome da su tvrdnje Prištine o "masakru nad civilima" u Račku čista laž i da je reč o ...

LAŽNA DRŽAVA I LAŽNI MASAKR Kosovo i Račak, slučaj koji je pre 23 godine iskorišćen za NATO bombardovanje SRJ

ALO - 15.01.2022

U jednom od nažešćih sukoba srpske policije s pripadnicima takozvane OVK u selu Račak, na oko 40 kilometara južno od Prištine, 15. januara 1999. godine, ubijeno je 45 Albanaca, a taj obračun ubrzo zatim iskorišćen je kao povod za bombardovanje SR Jugoslavije.

Aleksandar Vulin: Račak je strašna i velika laž

Tanjug - 15.01.2022

Aleksandar Vulin: Račak je strašna i velika laž "Neću da dozvolim da stvari padnu u zaborav, neću dozvoliti da se stvari podrazumevaju. Hoću da govorimo jezikom modernog vremena, zato će Ministarstvo unutrašnjih poslova, zajedno sa RTS-om snimiti serijal filmova koji zovemo ...

Dvadeset tri godine od slučaja Račak

RTV - 15.01.2022

Događaji u selu Račak, u opštini Štimlje na Kosovu i Metohiji, 15. januara 1999. godine, oko kojih i danas postoji neslaganje između srpske strane, na jednoj, i Prištine i najvećeg dela međunarodne zajednice, na drugoj strani, bili su povod za NATO bombardovanje tadašnje SR ...

SUDIJA MARINKOVIĆ: I Albanci već 23 godine znaju da u Račku nije bilo masakra, dokazano i u Tribunalu u Hagu

ALO - 15.01.2022

Sudija Danica Marinković, koja je svojevremeno iznela dokaze o Račku i svedočila u Haškom tribunalu, izjavila je povodom godišnjice tog sukoba da 23 godine priča da je dokazano da u Račku nije bilo masakra nad nedužnim albanskim civilima, a da je to prihvatio i Tribunal u Hagu.

Haški tribunal prihvatio: Nije bilo masakra u Račku

B92 - 15.01.2022

Sudija Danica Marinković, izjavila je povodom godišnjice "Račka" da 23 godine priča da je dokazano da u Račku nije bilo masakra nad nedužnim albanskim civilima. To je prihvatio i tribunal u Hagu. "Haški tribunal je prihvatio istinu da nije bilo masakra u Račku", rekla je ...

23 godine od slučaja Račak: Haški tribunal je prihvatio da nije bilo masakra u Račku nad albanskim civilima

Telegraf - 15.01.2022

Događaji u selu Račak, u opštini Štimlje na Kosovu i Metohiji, 15. januara 1999. godine , oko kojih i danas postoji neslaganje između srpske strane , na jednoj, i Prištine i najvećeg dela međunarodne zajednice, na drugoj strani, bili su povod za NATO bombardovanje tadašnje SR ...

Danica Marinković: I Albanci već 23 godine znaju da u Račku nije bilo masakra

Sputnik - 15.01.2022

Sudija Danica Marinković, koja je svojevremeno iznela dokaze o Račku i svedočila u Haškom tribunalu, izjavila je povodom godišnjice tog sukoba da 23 godine priča da je dokazano da u Račku nije bilo masakra nad nedužnim albanskim civilima, a da je to prihvatio i Tribunal u Hagu.

RAČAK, 23 GODINE KASNIJE Od povoda za NATO bombardovanje do priznanja o Vokerovom pritisku

Blic - 15.01.2022

Događaji u selu Račak , u opštini Štimlje na Kosovu i Metohiji, 15. januara 1999. godine, oko kojih i danas postoji neslaganje između srpske strane, na jednoj, i Prištine i najvećeg dela međunarodne zajednice, na drugoj strani, bili su povod za NATO bombardovanje tadašnje SR ...

Haški tribunal je prihvatio da nije bilo masakra u Račku

Tanjug - 15.01.2022

Haški tribunal je prihvatio da nije bilo masakra u Račku "Istina je na našoj strani. Ono što sam dokazala i utvrdila niko nije demantovao, pogotovo ne stručnjaci iz Prištine. Znaju oni istinu, ali odgovara im da manipulišu", rekla je Danica Marinković.

MINISTAR VULIN: Račak je strašna i velika laž!

ALO - 15.01.2022

Račak je laž koja je poslužila kao opravdanje za početak NATO agresije na SRJ. „Račak je strašna i velika laž. Račak je laž koja je poslužila kao opravdanje za početak NATO agresije na SRJ. Račak je laž koja je poslužila kao opravdanje da se ubije preko stotinu naše dece.

RAČAK JE STRAŠNA I VELIKA LAŽ! Vulin o prevari koja je poslužila kao opravdanje za NATO agresiju

Novosti - 15.01.2022

- Neću da dozvolim da stvari padnu u zaborav, neću dozvoliti da se stvari podrazumevaju. Hoću da govorimo jezikom modernog vremena, zato će Ministarstvo unutrašnjih poslova, zajedno sa RTS-om snimiti serijal filmova koji zovemo "Dosije Kosovo". U njima će sve biti dokumentovano.

Hag kaže – "Nije", ali Amerika ne odustaje: "Brutalno ubistvo"

B92 - 15.01.2022

Novi ambasador SAD u Prištini Džef Hovenijer izjavio je danas da niko ne sme da zaboravi niti negira ono što se dogodilo u Račku pre 23 godine. To je, prema njegovoj oceni, "brutalno ubistvo bespomoćnih civila".

VULIN: Račak je strašna i velika laž

Republika - 15.01.2022

- Račak je laž koja je poslužila kao opravdanje za početak NATO agresije na SRJ. Račak je laž koja je poslužila kao opravdanje da se ubije preko stotinu naše dece. Ta laž mora da bude raskrinkana - rekao je Vulin u jutarnjem programu televizije Hepi povodom godišnjice događaja u ...

"RAČAK MORA DA SE RASKRINKA" Vulin: To je laž koja je poslužila kao opravdanje da se ubije preko stotinu NAŠE DECE

Srbija Danas - 15.01.2022

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je slučaj Račak bila strašna i velika laž koja mora da bude raskrinkana. - Račak je laž koja je poslužila kao opravdanje za početak NATO agresije na SRJ.

MINISTAR VULIN: Račak je strašna i velika laž koja mora da bude raskrinkana

Kurir - 15.01.2022

Račak je strašna i velika laž. Račak je laž koja je poslužila kao opravdanje za početak NATO agresije na SRJ. Račak je laž koja je poslužila kao opravdanje da se ubije preko stotinu naše dece. Ta laž mora da bude raskrinkana, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar ...

Sudija koja je radila na slučaju "Račak": Haški tribunal je prihvatio da NIJE BILO MASAKRA

Blic - 15.01.2022

Sudija Danica Marinković , koja je radila na slučaju "Račak" i svedočila u Haškom tribunalu, izjavila je povodom godišnjice tog sukoba da 23 godine priča da je dokazano da u Račku nije bilo masakra nad nedužnim albanskim civilima, što je prihvatio i tribunal u Hagu.

Američki ambasador: Masakr u Račku niko ne treba da poriče

Novi Magazin - 15.01.2022

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Džefri Hovenijer je danas poručio da "masakr u selu Račak u opštini Štrpce na Kosovu niko ne treba da poriče", kao i da se "radi o namernom zločinu kako bi se uterao strah među Albance".

Ambasador SAD na Kosovu: Niko da negira dešavanja u Račku

Blic - 15.01.2022

Novi ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenie r izjavio je danas da niko ne sme da zaboravi niti negira ono što se dogodilo u Račku pre 23 godine, a to je, prema njegovoj oceni, "brutalno ubistvo bespomoćnih civila".

Ambasador SAD na Kosovu o Račku: Niko da negira dešavanja

Telegraf - 15.01.2022

Novi ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenier izjavio je danas da niko ne sme da zaboravi niti negira ono što se dogodilo u Račku pre 23 godine, a to je, prema njegovoj oceni, "brutalno ubistvo bespomoćnih civila".