TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

DANAS JE MALI BOŽIĆ I MESI SE VASILICA! Domaćice, obradujte ukućane uz NAJLEPŠI I NAJLAKŠI RECEPT

Dnevno - 14.01.2018

U našem narodu praznik posvećen Obrezanju Gospodnjem naziva se i Mali Božić, pa se u mnogim krajevima danas ponavljaju neki običaji koji su izvedeni pre 7 dana, kada je bio "veliki" Božić. Jedan od najlepših svakako je pravljenje VASILICE.

(RECEPT) DOMAĆICE NA MALI BOŽIĆ MESE VASILICE: Ubacuju novčić, a evo zašto se mora obavezno premazati MEDOM!

Kurir - 13.01.2018

Na prvi dan Nove godine po julijanskom kalendaru Srpska pravoslavna crkva proslavlja i dan posvećen Svetom Vasiliju Velikom, kao i Mali Božić. Prema narodnom verovanju, žene danas treba da spreme vasilice. Neki vasilicu čak, pune sirom kako bi godina bila bogata a drugi ...

SUTRA JE MALI BOŽIĆ: Ovo svaka ženska osoba DO PONOĆI mora da uradi!

BKTV - 13.01.2018

Veoma je važno da ovo danas uradite! Prema narodnom verovanju, ovaj dan obiluje živopisnim obredima i radnjama. Govorilo se kako pravoslavnu Novu godinu treba dočekati budan, te su u ovom bdenju mnoge devojke gatale da li će se te godine i za koga udati.

Danas se mesi tradicionalna česnica VASILICA: Simbol Malog Božića koji garantuje sreću i blagostanje

Telegraf - 14.01.2018

Verovanja kažu da vasilica obezbeđuje uspešnu i srećnu godinu svima koji je naprave Prvog dana Nove godine po julijanskom kalendaru Srpska pravoslavna crkva proslavlja i dan posvećen Svetom Vasiliju Velikom, kao i Mali Božić. Na ovaj dan žene tradicionalno spremaju vasilicu tj.