TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Vršac: Dobrovoljni davaoci krvi aktivni i tokom vanrednog stanja

RTV - 26.03.2020

Prikupljanje krvi u svim ovlašćenim transfuzijskim ustanovama odvija se prema planiranom rasporedu, jer su krv i komponente krvi stalno potrebni pacijentima. Zbog neophodnosti poštovanja svih mera zaštite, današnja akcija u Vršcu održana je u prostorijama Crvenog krsta.

SRBI, SA OVIME NE SMEMO DA STANEMO, ŽIVOTI LJUDI ZAVISE OD NAS: Davanje krvi i u uslovima VANREDNE SITUACIJE

Espreso - 26.03.2020

Plan akcija davanja krvi je na: www.nbti.org.rs Institut Srbije za transfuziju krvi nastavlja da i tokom vanrednog stanja prikuplja bar minimalne količine krvi. Institut, u Ulici Svetog Save 39, u Beogradu, podseća da mu je radno vreme od 7.00 do 16.00 časova radnim danima, a ...

Institut: Pozivamo građane da daju krv, ne odlažite

RTV - 26.03.2020

Institut za transfuziju krvi Srbije poziva sve zdrave građane koji mogu i žele da daju krv, da to učine i napominju da tu aktivnost ne treba da odlažu zbog situacije sa korona virusom. Gordana Antuljeskov iz Instituta u pisanoj izjavi kaže da je u uslovima vanrednog stanja važno ...

Akcija Crvenog krsta: Humani davaoci krvi ne posustaju

Novosti - 25.03.2020

Zahvaljujući plemenitim Požarevljanima, uspela je još jedna redovna akcija davanja krvi u Domu Crvenog krsta POŽAREVAC - Redovnoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u Domu Crvenog krsta u Požarevcu odazvalo se 39 potencijalnih davalaca, od kojih su prikupljene 32 jedinice krvi.

Sutra akcija dobrovoljnog davanja krvi u Zrenjaninu

RTV - 25.03.2020

Crveni krst Zrenjanin, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, sutra organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcije će biti organizovane u predviđenim terminima, a eventualne izmene odnosiće se na lokaciju, kako bi se u potpunosti ispoštovale mere koje je ...

Bez obzira na opasnost od koronavirusa: 25 Livnjaka darovalo krv

Avaz - 25.03.2020

Transfuzijski centar Kantonalne bolnice Livno posljednjih dana bio je ostao sa minimalnim zalihama krvi, pa su se odlučili pozvati dobrovoljne davaoce krvi. Bez obzira na opasnosti od koronavirusa, odazvalo ih se 25, informacija je iz Transfuzijskog centra Livno.

Institut: Pozivamo građane da daju krv, ne odlažite

Tanjug - 26.03.2020

Institut: Pozivamo građane da daju krv, ne odlažite Institut za transfuziju krvi Srbije poziva sve zdrave građane koji mogu i žele da daju krv, da to učine i napominju da tu aktivnost ne treba da odlažu zbog situacije sa korona virusom.

NE DAJTE DA VAS KORONA ZAUSTAVI: Građani Srbije, dajte krv, VAŽNO JE!

Kurir - 26.03.2020

Gordana Antuljeskov iz Instituta u pisanoj izjavi kaže da je u uslovima vanrednog stanja važno da se prikupe bar minimalne količine krvi, a sve informacije o akcijama davanja krvi mogu se dobiti na broj telefona 011/3812 708 ili 011/3812 712.

APEL: Ne odlažite dobrovoljno davanje krvi zbog korona virusa!

Mondo - 26.03.2020

Neophodne zalihe krvi za vanredno stanje, uvedene posebne mere predostrožnosti za dobrovoljne davaoce! Pročitajte i odgovore epidemiologa na najčešća pitanja, koliko se virus zadržava na kojoj površini i najbolje savete stručnjaka za boravak u samoizolaciji .