TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Marković: Nesporna evropska perspektiva Crne Gore i Zapadnog Balkana

Blic - 03.12.2019

Crnogorski premijer Duško Marković izjavio je nakon susreta sa novom predsednikom Evropske komisije Ursulom Fon der Lajen da budućnost Crne Gore u integracionom procesu nije sporna, kao ni evropska perspektiva zapadnog Balkana.

Han: Fon der Lajen želi geopolitičko pozicioniranje EU

Tanjug - 02.12.2019

Han: Fon der Lajen želi geopolitičko pozicioniranje EU Doskorašnji predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker bio je veoma zainteresovan za finansijska i ekonomska pitanja, a nova Ursula fon der Lajen za geopolitičko pozicioniranje EU, ističe novi evropski komesar za finansije ...

Evropska komisija neće ličiti na prethodne, a zbog jednog resora se DIGLA BURA

Blic - 01.12.2019

Evropski parlament podržao je u sredu novi saziv Evropske komisije koji je svoj petogodišnji mandat zvanično započela danas, na čelu sa predsednicom Ursulom fon der Lajen . Evropska komisija je izvršni organ Evropske unije i njena svojevrsna vlada.

Fon der Lajen u Etiopiji na svom prvom putovanju van EU

Novi Magazin - 01.12.2019

Nova predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen će u petak krenuti na svoje prvo putovanje van EU, za Adis Abebu, glavni grad Etiopije, da bi se sastala s ovogodišnjim dobitnikom Nobelove nagrade za mir Abijem Ahmedom i s predsedavajućim Afričke unije Musom Fakijem.

Na terenu nova reprezentacija – šta su prioriteti Evropske komisije

RTS - 01.12.2019

Na čelu Evropske unije od danas je novi tim. Ursula fon der Lajen preuzela je dužnost predsednice nove Evropske komisije, resor evropske diplomatije umesto Federike Mogerini vodiće Žozep Borelj koji je izjavio da želi lično da se angažuje na reformama i procesu integracija ...

Erdogan i fon der Lajen o migrantskoj krizi i članstvu u EU

Tanjug - 01.12.2019

Erdogan i fon der Lajen o migrantskoj krizi i članstvu u EU Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i nova predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen razgovarali su danas telefonom o migrantskoj krizi i članstvu Turske u EU.

Novi čelnici EU obeležili deceniju Lisabonskog ugovora

Novi Magazin - 01.12.2019

Novi šefovi Evropske komisije i Evropskog saveta Ursula fon der Lajen i Šarl Mišel danas su svoj prvi dan na tim dužnostima obeležili svečanošću povodom deset godišnjice stupanja na snagu "Lisabonskog ugovora", temeljnog akta EU.

"PREMALO I PREKASNO" Procureo "zeleni sporazum" Ursule fon der Lajen, evo kako nova Komisija želi da SPASI PLANETU

Blic - 01.12.2019

Zaštita životne sredine i borba protiv klimatskih promena ključno su obećanje Komisije Ursule fon der Lajen koje je nova čelnica EU ambiciozno obećala da će realizovati 100 dana mandata. Nacrt Evropskog zelenog sporazuma, koji se našao na stolu portala Euractiv.com, najavljuje ...

Nova Evropska komisija počinje petogodišnji mandat

Tanjug - 01.12.2019

Nova Evropska komisija počinje petogodišnji mandat Evropska komisija u novom sazivu, sa Ursulom fon der Lajen na čelu, danas počinje sa radom. BRISEL - Evropska komisija u novom sazivu, sa Ursulom fon der Lajen na čelu, danas počinje sa radom.

1. decembar je dan za novo poglavlje u istoriji Evropske unije

Telegraf - 01.12.2019

Evropska unija od danas ima novu Evropsku komisiju , novog šefa diplomatije i novog predsednika Evropskog saveta. U Briselu se obeležava i 10 godina od stupanja na snagu Lisabonskog ugovora kao ustavne osnove EU.

SRBIJA U EVROPSKOJ UNIJI, RAZVITAK ZAPADNOG BALKANA I RODNA RAVNOPRAVNOST! Ovo su zadaci Evropske komisije, koja je od ...

Informer - 01.12.2019

Evropska komisija u novom sazivu, sa Ursulom fon der Lajen na čelu, danas počinje sa radom Komesar za proširenje Oliver Varheji u utorak 3. decembra učestvuje na konferenciji posvećenoj Zapadnom Balkanu, najavljuju u Komisiji.

"Dan za novo poglavlje u istoriji EU"

B92 - 01.12.2019

Evropska unija od danas ima novu Evropsku komisiju, novog šefa diplomatije i novog predsednika Evropskog saveta. U Briselu se obeležava i 10 godina od stupanja na snagu Lisabonskog ugovora kao ustavne osnove EU.

NOVA IMENA: Evropska komisija danas počinje petogodišnji mandat (FOTO)

Srbija Danas - 01.12.2019

Evropska komisija u novom sazivu, sa Ursulom fon der Lajen na čelu, danas počinje sa radom. Komesar za proširenje Oliver Varheji u utorak 3. decembra učestvuje na konferenciji posvećenoj Zapadnom Balkanu, najavljuju u Komisiji.

EU od danas ima novu Evropsku komisiju, novog šefa diplomatije i novog predsednika Evropskog saveta

Blic - 01.12.2019

Evropska unija od danas ima novu Evropsku komisiju, novog šefa diplomatije i novog predsednika Evropskog saveta. U Briselu se obeležava i 10 godina od stupanja na snagu Lisabonskog ugovora kao ustavne osnove EU.

EU IMA NOVU EVROPSKU KOMISIJU: Tu su i novi šef diplomatije i novi predsednik Evropskog saveta

Espreso - 01.12.2019

Petogodišnji mandat nove Evropske komisije na čelu sa prvom ženom predsednikom Ursulom fon der Lajen počinje mesec dana kasnije nego što je to bilo planirano Evropska unija od danas ima novu Evropsku komisiju , novog šefa diplomatije i novog predsednika Evropskog saveta.

NOVI TIM EVROPSKOG PARLAMENTA STARTUJE DANAS: EU ima i novog šefa diplomatije i predsednika Evropskog saveta

Kurir - 01.12.2019

Petogodišnji mandat nove Evropske komisije na čelu sa prvom ženom predsednikom Ursulom fon der Lajen počinje mesec dana kasnije nego što je to bilo planirano. Zbog problema oko sastava novog tima komesara, odnosno zbog promena kandidata za komesare iz Francuske, Mađarske i ...

VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO! Ovo je dan za nova poglavlja! Dešavaju se ključne promene u EU!

Pravda - 01.12.2019

Petogodišnji mandat nove Evropske komisije na čelu sa prvom ženom predsednikom Ursulom fon der Lajen počinje mesec dana kasnije nego što je to bilo planirano. Zbog problema oko sastava novog tima komesara, odnosno zbog promena kandidata za komesare iz Francuske, Mađarske i ...

VAŽAN RAZGOVOR! Evo o čemu su pričali Erdogan i Fon der Lajen!

Informer - 01.12.2019

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i nova predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen razgovarali su danas telefonom o migrantskoj krizi i članstvu Turske u EU Telefonski razgovor obavljen je na inicijativu fon der Lajen, a jedna od tema razgovora bio i proces ...

EU na putu "od onog koji plaća, ka globalnom igraču"

RTV - 02.12.2019

Doskorašnji predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker bio je veoma zainteresovan za finansijska i ekonomska pitanja, a nova Ursula fon der Lajen za geopolitičko pozicioniranje EU, ističe novi evropski komesar za finansije Johanes Han.