TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Island se sprema za erupciju vulkana, dani su u pitanju: Zima otežava praćenje, registrovano 1.000 zemljotresa

Telegraf - 21.11.2023

Island se još uvek priprema za moguću erupciju vulkana Fagradalsfjal , a loše vremenske prilike i talasi snega sada ometaju praćenje stanja.. Na snazi je žuti meteoalarm za veći delove ostrva, uključujući poluostrvo Rejkjanes gde se nalazi vulkan.

ZASTRAŠUJUĆI PRIZORI ERUPCIJE: Vulkan se aktivirao, otkazani letovi, počinje evakuacija (VIDEO)

Novosti - 21.11.2023

Vulkan se aktivirao u ponedeljak i počeo da izbacuje pepeo, zbog čega su otkazani pojedini letovi, preneo je Rojters. Timovi su poslati u okolinu Ulavuna, na ostrvu Nova Britanija koje pripada Papui Novoj Gvineji, da koordinišu evakuaciju.

Katastrofa je blizu, naređena evakuacija FOTO/VIDEO

B92 - 21.11.2023

Stanovnici tihookenaskog ostrva Nova Britanija koji žive u blizini vulkana Ulavun (Ulawun), pripremaju se danas za evakuaciju. Vulkan se aktivirao u ponedeljak i počeo da izbacuje pepeo. Timovi su poslati u okolinu Ulavuna, na ostrvu Nova Britanija koje pripada Papui Novoj ...

AKO DOĐE DO OVOGA, VULKAN NA ISLANDU ĆE EKSPLODIRATI! Grad potonuo metar, kuće popucale: Erupcija moguća svakog časa!

Mondo - 20.11.2023

Ovo je prva aktivnost posle 815 godina, taj vulkan se probudio 2021. i imao kraću erupciju 2021. i 2022. godine. Profesor kaže da konkretno, ovaj vulkan ili pukotina koja izbacuje lavu miruje već 815 godina. "Ovo je prva aktivnost posle 815 godina, taj vulkan se probudio 2021.

Profesor geologije: Na Islandu hiljade potresa dnevno, posledice erupcije vulkana mogu biti dramatične

N1 - 20.11.2023

Profesor geologije Tihomir Marjanac izjavio je da je geološka pozicija Islanda trenutno posebno nepovoljna i da, dok se vulkan Fagradalšfjal priprema za erupciju, stotine potresa pogađaju poluostrvo Reikjanes svakog dana.

“Ako voda dođe u kontakt s magmom, ta eksplozija ima snagu nekoliko desetaka nuklearnih bombi”

N1 - 20.11.2023

Tihomir Marjanac, profesor geologije bio je gost Newsrooma kod naše Anke Bilić Keserović te tom prilikom prokomentirao trenutnu geološku poziciju Islanda. Geološka pozicija Islanda trenutno je posebno nepovoljna.

SAMO ČEKAMO DA "ČUDOVIŠTE" POD NAŠIM NOGAMA EKSPLODIRA! Island na nogama - "Ljudi samo gledaju da vide šta će biti"

Mondo - 20.11.2023

Već danima postoji strah od erupcije vulkana na Islandu. Već danima postoji strah od erupcije vulkana , stanovnici verovatno mesecima neće moći da se vrate svojim kućama. Ako i tada. Jer, upozoravaju stručnjaci, ukoliko dođe do erupcije, ovaj ribarski grad bi se vrlo lako mogao ...

Eruptirao vulkan: Japanu preti katastrofa?

B92 - 20.11.2023

Vulkanska erupcija dogodila se danas u 3.30 po lokalnom vremenu na Papui Novoj Gvineji, javlja Japanska meteorološka agencija. Agencija nije sa sigurnošću utvrdila da li je erupcija uzrokovana cunamijem u Pacifiku i da li bi Japan mogao da bude pogođen.

Island paraliziran strahom: 'To je kao da se neki div probudio, čekamo eksploziju čudovišta...'

24sata.hr - 20.11.2023

Osjećaj je kao da se neki div probudio i sad ćemo ga svi čuti. Ovo bi moglo izbrisati naš grad s lica Zemlje, pričaju zabrinuti stanovnici evakuiranog grada... Imamo osjećaj kao da smo zapeli na početku nekog filma katastrofe.

"LAVA BI MOGLA DA ZATRPA OVAJ GRAD" Island u strahu, čeka da "čudovište eksplodira"

ALO - 20.11.2023

Već danima postoji strah od erupcije vulkana, stanovnici verovatno mesecima neće moći da se vrate svojim kućama. Ako i tada. Jer, upozoravaju stručnjaci, ukoliko dođe do erupcije, ovaj ribarski grad bi se vrlo lako mogao naći na putu lave. - Moja kuća je u crvenoj zoni.

Profesor geologije: Na Islandu se lava kreće kroz tlo, dio grada se spustio 1 metar

Index.hr - 20.11.2023

PROFESOR geologije Tihomir Marjanac danas je na N1 televiziji govorio o nepovoljnoj geološkoj poziciji Islanda. Dok se vulkan Fagradalsfjall priprema za erupciju, stotine potresa potresaju poluotok Reykjanes svakog dana.