TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Savo Manojlović predstavio: Konkretni koraci u borbi protiv Rio Tinta

Nova - 14.01.2022

Pokret Kreni-promeni predao je danas Vladi Srbije 290.000 potpisa protiv Rio Tinta, ali i tekst Narodne incijative o zabrani svake eksploatacije litijuma, saopšteno je na konferenciji za medije. „imamo konkretno pravno rešenje u vezi sa problemom iskopavanja litijuma, kao i dva ...

Kreni-promeni predao potpise: Ako se ukine plan neće biti odštete Rio Tintu

N1 - 14.01.2022

Predstavnik pokreta "Kreni - promeni" Savo Manojlović zatražio je ukidanje Prostornog plana područja posebne namene za projekat "Jadar" o otvaranju rudnika litijuma u Srbiji i uvođenje moratorijuma na eksploataciju litijuma i bora na 20 godina.

Šta će sve sutra biti blokirano: „Rio Tinto marš iz Srbije!“

Nova - 14.01.2022

Brojne ekološke organizacije pozvale su građane da se, zbog nerešavanja gorućih ekoloških problema, pre svega situacije sa kompanijom Rio Tinto, u subotu, 15. januara, pridruže blokadama sabraćajnica. Protesti su najavljeni na više lokacija u Srbiji, sa početkom u 13 časova, pod ...

Naslovne strane za petak, 14. januar 2022. godine

Beta - 14.01.2022

Foto: pixabay.com Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za petak 14. januar 2022. godine pišu o mogućem poništavanju ugovora sa Rio Tintom, optužbama na račun ministarke energetike, rastu cena i ustavnim promenama.

Rio Tinto će SNIMATI ZEMLJU SATELITOM kompanije Pixxel

Blic - 14.01.2022

Kompanija Rio Tinto potpisala je ugovor o partnerstvu sa tehnološkom kompanijom Pixxel čija je osnovna delatnost snimanje Zemlje. Očekivanja su da ova kompanija sa reputacijom snimaka visokog kvaliteta pomogne Rio Tintu na globalnom nivou da prati stanje rudnika, kako one ...

Ekološke organizacije objavile lokacije na kojima će sutra biti održani protesti

N1 - 14.01.2022

Brojne ekološke organizacije pozvale su građane da se, zbog nerešavanja gorućih ekoloških problema, pre svega situacije sa kompanijom Rio Tinto, u subotu 15. januara pridruže blokadama sabraćajnica. Protesti su najavljeni na više lokacija u Srbiji, od 13 časova, pod sloganom ...

Manojlović: Srbija ne plaća odštetu ako se ukine Prostorni plan za projekat ‘Jadar’

Danas - 14.01.2022

Predstavnik pokreta „Kreni – promeni“ Savo Manojlović zatražio je danas ukidanje Prostornog plana područja posebne namene za projekat „Jadar“ o otvaranju rudnika litijuma u Srbiji i uvođenje moratorijuma na eksploataciju litijuma i bora na 20 godina.

ZBOGOM ILI SAMO DOVIĐENJA Prvo je kraj najavila Brnabić, a potom i Vučić, ali kakva je zaista SUDBINA RIO TINTA U ...

Blic - 13.01.2022

Nakon izjave premijerke Ane Brnabić da je Vlada blizu odluke da poništi sve što je dogovoreno sa kompanijom " Rio Tinto " i predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je Vlada tog raspoloženja, ali i da je on za opciju da se sačeka kraj godine.

Vlast se pogubila u lažima: Kako Vučić i Brnabić brane Rio Tinto (VIDEO)

Nova - 13.01.2022

Samo na osnovu izjava koje su davali predsednik države Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić poslednjih meseci, građani Srbije ne bi sa sigurnošću mogli da kažu da li prema Rio Tintu imamo ili nemamo obaveze.

Akcija traži povlačenje prijava protiv građana zbog blokada

Danas - 13.01.2022

Otvorena građanska platforma „Akcija“ zatražila je od MUP-a Srbije da povuče sve prijave koje su podnete protiv građana zbog blokada i mirnih građanskih protesta i poručila vlastima da „građani neće stati dok Rio Tintu i svim ostalim zagađivačima ne vide leđa“.

„Akcija“ traži povlačenje svih prijava MUP protiv građana zbog blokada

N1 - 13.01.2022

Otvorena građanska platforma "Akcija" zatražila je od MUP Srbije da povuče sve prijave koje su podnete protiv građana zbog blokada i mirnih građanskih protesta i poručila vlastima da "građani neće stati dok Rio Tintu i svim ostalim zagađivačima ne vide leđa".

„Akcija“ traži povlačenje prijava protiv građana zbog učešća na blokadima

Nova - 13.01.2022

Otvorena građanska platforma „Akcija“ zatražila je od MUP-a Srbije da povuče sve prijave koje su podnete protiv građana zbog blokada i mirnih građanskih protesta i poručila vlastima da „građani neće stati dok Rio Tintu i svim ostalim zagađivačima ne vide leđa“.

Ćuta: U subotu blokiramo i granični prelaz

Nova - 13.01.2022

“Najveći košmar Aleksandra Vučića u njegovoj karijeri se zove Rio Tinto. Građani su rekli svoje, a oni se snebivaju da to i poslušaju. Zato pozivamo sve građane na veliku blokadu auto puta u Beogradu kod Sava centra u 13h", kaže u izjavi za Nova.rs Aleksandar Jovanović Ćuta, ...

Vlasti u Srbiji pod pritiskom javnosti menjaju stav o projektu Rio Tinto

R.S.Evropa - 13.01.2022

Projekat međunarodne kompanije Rio Tinto kojim je predviđen rudnik litijuma na jugozapadu Srbije, u okolini Loznice, nakon pritisaka i protesta ekoloških organizacija sve je bliži obustavljanju. „Ja mislim da će se probuditi svest svih čestitih i poštenih Srba, i građana ...

Narodna stranka: Jedine zakonske garancije Rio Tintu dala sadašnja vlast 2015.

N1 - 13.01.2022

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, advokat Slobodan Doklestić izjavio je da je jedine zakonske garancije Rio Tintu za iskopavanje litijuma u Srbiji dala sadašnja vlast 2015. godine novim Zakonom o rudarstvu i njegovim kasnijim izmenama.

Slučaj Rio Tinto – pravni pogled

Danas - 13.01.2022

Svedoci smo da se u poslednje vreme u javnosti sve češće pojavljuju različite izjave i ocene u pogledu tzv. slučaja Rio Tinto. Neretko se radi o paušalnim i nedovoljno stručnim, a često i o politikantskim izjavama gde se „bivša vlast“ optužuje da je dovela ovu kompaniju u ...

INTERVJU SA VUČIĆEM KAKAV SE NE VIĐA ČESTO: Svi dele fotku face novinara RTS-a (FOTO+VIDEO)

Dnevno - 13.01.2022

Urednik i novinar RTS Zoran Stanojević koji je sinoć u emisiji "Intervju" razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, sudeći po reakcijama brojnih korisnika društvenih mreža taj razgovor je vodio drugačije od onoga kako je javnost navikla.

Jovanović: Naredne nedelje jednočasovna obustava rada

Danas - 13.01.2022

“ Sve dok vlada Srbije ne poništi uredbu o području posebne namene za projekat Jadar i druge prateće sporazume, ekološki protesti će se održavati širom Srbije. Biće sve masovniji i radikalniji. U subotu ćemo blokirati granične prelaze, auto put kod Sava Centra, a biće još ...

A šta će Rio Tintu dozvole?

Danas - 13.01.2022

Da se premijerka Ana Brnabić zaustavila posle rečenice „Vlada Srbije blizu je odluke da poništi sve što se dešava sa Rio Tintom i da se ponište sve dozvole date toj kompaniji“, moguće je da bi javnost manje-više poverovala kako su ekološki protesti otvorili oči vlastima i da su ...

Manojlović: Imamo rešenje da Srbija ne mora da plati ni dinar Rio Tintu

Danas - 13.01.2022

“Nije suština u raskidanju dozvola pred izbore, koje prema natpisima u medijima ističu uskoro. Suština je da pre izbora imamo završeno pitanje ekološki štetnog iskopavanja litijuma i pravni okvir koji garantuje da se to ne može sprovesti.

Saznajemo: Vlada danas neće odlučivati o raskidu ugovora sa Rio Tintom

Nova - 13.01.2022

Danas će biti održana sednica Vlade Srbije, a kako saznaje Nova.rs na dnevnom redu neće biti odluka o raskidu ugovora sa Rio Tintom. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć na RTS da pretpostavlja da će Vlada da donese odluku da raskine ugovore sa Rio Tintom.

Manojlović: Nacrt narodne inicijative o zabrani iskopavanja litijuma predstavljamo u petak

Novi Magazin - 13.01.2022

Direktor za kampanje inicijative Kreni-promeni Savo Manojlović najavio je da će u petak u 13 časova predstaviti nacrt narodne inicijative i rešenje po kome Srbija neće morati da plaća eventualnu odštetu kompaniji "Rio Tinto" ukoliko zabrani iskopavanje litijuma.

Manojlović: Imamo rešenje po kom Srbija neće plaćati odštetu Rio Tintu

N1 - 13.01.2022

Direktor za kampanje inicijative Kreni-promeni Savo Manojlović najavio je da će u petak u 13 časova predstaviti nacrt narodne inicijative i rešenje po kome Srbija neće morati da plaća eventualnu odštetu kompaniji Rio Tinto ukoliko zabrani iskopavanje litijuma.

Manojlović: Nacrt narodne inicijative o zabrani iskopavanja litijuma predstavljamo u petak

Beta - 13.01.2022

(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS) Direktor za kampanje inicijative Kreni-promeni Savo Manojlović najavio je da će u petak u 13 časova predstaviti nacrt narodne inicijative i rešenje po kome Srbija neće morati da plaća eventualnu odštetu kompaniji "Rio Tinto" ukoliko zabrani ...

Predsjednik Srbije Vučić: Očekujem da Vlada raskine ugovore sa Rio Tintom

Avaz - 13.01.2022

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć kako očekuje da Vlada Srbije raskine sve ugovore sa kompanijom Rio Tinto, te kako je on stava da ne treba podilaziti narodu, prenosi agencija Beta. - Ja mislim da će Vlada da donese tu odluku.