TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Srebrenički maturanti pokazali zajedništvo: Rame uz rame, s različitim zastavama

N1 - 11.05.2021

Maturanti iz Srebrenice danas su na neobičan način proslavili kraj školovanja. Grupa mladih Srebreničana prošetala je "rame uz rame", noseći različite zastave. Zavijorile su se zastave BiH, RS i nekadašnja zastava RBiH s ljiljanima.

BNV obeležava Dan bošnjačke nacionalne zastave

Danas - 11.05.2021

Bošnjačko nacionalno veće (BNV) nizom manifestacija obeležava 11.maj – Dan bošnjačke nacionalne zastave. Tim povodom, danas, je održana svečana sednica bošnjačkog nacionalnog saveta, na kojoj su uručene plakete Šefćetu Zatriću i Emiru Ugljaninu „za izuzetan doprinos u ...

Praznik koji objedinjuje sve Bošnjake svijeta

RTCG - 11.05.2021

Bošnjačka stranka (BS) uputila je čestitku povodom 11. maja, Dana bošnjačke nacionalne zastave. "Bošnjačka zastava, kao simbol i pečat bošnjačkog naroda je neizostavni element identiteta, folklora i svih važnih nacionalnih osobenosti Bošnjaka. Današnji dan – 11.

BS: To je simbol koji nas uvijek podsjeća ko smo, šta smo i odakle...

Vijesti.me - 11.05.2021

Bošnjačka stranka (BS) upućuje čestitku povodom 11. maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave. "Bošnjačka zastava, kao simbol i pečat bošnjačkog naroda je neizostavni element identiteta, folklora i svih važnih nacionalnih osobenosti Bošnjaka", navodi se u saopštenju.

Srebrenički maturanti: Rame uz rame, s različitim zastavama

Vijesti.ba - 11.05.2021

Maturanti iz Srebrenice danas su na neobičan način proslavili kraj školovanja. Grupa mladih Srebreničana prošetala je "rame uz rame", noseći različite zastave. Zavijorile su se zastave BiH, RS i nekadašnja zastava RBiH s ljiljanima.

Predsednik Mešihata čestitao Dan bošnjačke zastave

IndeksOnline - 10.05.2021

NOVI PAZAR – Predsednik Mešihata IZ Sandžaka i muftija sandžački Senad ef. Halitović uputio je čestitku povodom 11. maja – Dana bošnjačke nacionalne zastave u kojoj piše: „Svim Bošnjacima Sandžaka u zemlji i dijaspori upućujem najsrdačnije čestitke povodom jednog od najvažnijih ...

Biševac čestitao 11. Maj, Dana bošnjačke nacionalne zastave

IndeksOnline - 10.05.2021

NOVI PAZAR – Dan bošnjačke nacionalne zastave obeležava se 11. maja, na dan kada je 1991. godine u Novom Pazaru osnovano Bošnjačko nacionalno veće Sandžaka (tada Muslimansko nacionalno veće Sandžaka), a tradicionalno se slavi od 2005. godine.

"Bošnjačka zastava je naš ponos i orijentir"

RTCG - 10.05.2021

Datum 11. maj, kada se obilježava Dan bošnjačke zastave, ima posebno značenje jer je barjak ponos i biljeg jednoga naroda po kojem se prepoznaje u multietničkom i multikulturnom društvu, kazao je predsjednik Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori Ejup Nurković.

Nurković: Bošnjačka zastava jedan je od postojanih cvjetova u...

Vijesti.me - 10.05.2021

Dan bošnjačke zastave, 11. maj, jedan je od posebnih datuma koji obilježavaju Bošnjaci širom svijeta, navodi se u saopštenju Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori. "Bošnjačka zastava je naš ponos i orijentir da odgovorno radeći, štitimo i unapređujemo ostvarivanje nacionalnih interesa ...