TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Amerika preti carinskim udarom na Kinu

Politika - 11.07.2018

Američki predsednik Donald Tramp zaoštrio je u utorak uveče trgovinski sukob sa Pekingom novom pretnjom da će Vašington uvesti dodatne carine (10 odsto) na kinesku robu u vrednosti od 200 milijardi dolara, i to već možda početkom septembra.

Novim udarima "ruše" ceo svet - svi će stradati

B92 - 11.07.2018

Peking -- Kina je optužila SAD da žele da "unište" trgovinu između dve zemlje, posle novih pretnji iz Vašingtona o uvođenju kaznenih taksi na uvoz iz Kine. "Veliko međusobno povećanje taksi Kine i SAD neizbežno će dovesti do uništenja kinesko-američke trgovine.

Rasplamsava se trgovinski rat između SAD i Kine

Politika - 11.07.2018

VAŠINGTON/PEKING - Administracija predsednika SAD Donalda Trampa sprema tarife za još 200 milijardi dolara uvozne robe iz Kine, od protivprovalnih alarma do skuše, na šta je Peking oštro reagovao osudivši novu pretnju Vašingtona i obećao mere odmazde.

Bukti rat: Šokantan potez SAD, Kina automatski zapretila

B92 - 11.07.2018

Vašington -- SAD su napravile novi spisak uvoznih kineskih proizvoda u vrednosti od 200 milijardi dolara godišnje na koje bi od septembra mogle biti uvedene takse. To je istakao američki trgovinski predstavnik Robert Lajthajzer.

Washington najavio nove carine Kini

Al Jazeera - 11.07.2018

Američka administracija namjerava uvesti dodatne carine od 10 posto na 200 milijardi dolara vrijedan kineski uvoz. Nove carine Kini su po naredbi predsjednika SAD-a Donalda Trumpa EPA Američki trgovinski predstavnik Robert Lighthizer najavio je da administracija ove zemlje ima ...

RASPLAMSAVA SE TRGOVINSKI RAT: SAD spremaju nov krug carina, Kina najavila odmazdu! (VIDEO)

Kurir - 11.07.2018

Kancelarija američkog trgovinskog predstavnika objavila je noćas listu od više od 6.030 kineskih proizvoda i predložila uvođenje 10-procentnih carina na njih. Kancelarija će ovaj plan staviti na javnu raspravu i doneti odluku o njemu posle 31.

VAŠINGTON PRETI, PEKING UPOZORAVA: Kinezi šokirani taksama dok SAD najavljuju nove mere

Novosti - 11.07.2018

Kina je danas saopštila da će biti primorana da preduzme uzvratne mere posle novih američkih pretnji taksama na 200 milijardi dolara uvoza iz Kine Kina je danas optužila SAD da žele da "unište" trgovinu između dve zemlje, posle novih pretnji iz Vašingtona o uvođenju kaznenih ...

Nemački zaokret kineske saradnje

Danas - 10.07.2018

Tek okončani samit Kina – centralna i istočna Evropa počeo je upravo na dan kada su stupile na snagu nove američke carine za uvoz kineske i nemačke robe i tako započeo otvoreni trgovinski rat na svetskom tržištu. Ovaj događaj obojio je i sam skup u Sofiji.

Počeo najveći trgovinski rat

Vesti Online - 10.07.2018

Američke carine na uvoz robe iz Kine teške 34 milijarde dolara stupile su u petak na snagu, signalizirajući početak sveobuhvatnog trgovinskog rata između dveju najvećih svetskih ekonomija. Tweet Tanjug/AP Donald Tramp Carine od 25 posto u Vašingtonu su stupile na snagu u ponoć ...

Merkel i Li Kećijang protiv carina Vašingtona

Pink - 09.07.2018

SAD su uvele carine u iznosu od 25 odsto za kineske proizvode u vrednosti od oko 34 milijarde dolara, a Kina je uvela veće carine na uvoz američke robe. Nemački kancelar Angela Merkel i kineski premijer Li Kećijang istakli su protivljenje carinama koje je uveo Vašington i ...

RAZBUKTAVA SE TRGOVINSKI RAT DVE VELIKE SILE: SAD sprema POVEĆANJE carina za 200 MILIJARDI, Peking najavljuje ODMAZDU!

Srbija Danas - 11.07.2018

Administracija predsednika SAD Donalda Trampa sprema povećanje carina za još 200 milijardi dolara uvozne robe iz Kine, od protivprovalnih alarma do skuše, na šta je Peking oštro reagovao osudivši novu pretnju Vašingtona i obećao mere odmazde.

Nastavlja se trgovinski rat: Nove takse, novi pritisci

BizLife - 11.07.2018

SAD su napravile novi spisak uvoznih kineskih proizvoda u vrednosti od 200 milijardi dolara godišnje na koje bi od septembra mogle biti uvedene takse, rekao je američki trgovinski predstavnik Robert Lajthajzer. Kina je saopštila da će biti primorana da preduzme uzvratne mere.

TRAMP NE ODUSTAJE Amerika sprema nove carine za još 200 MILIJARDI vrednu kinesku robu, Peking sprema odmazdu

Blic - 11.07.2018

Administracija predsednika SAD Donalda Trampa sprema tarife za još 200 milijardi dolara uvozne robe iz Kine, od protivprovalnih alarma do skuše, na šta je Peking oštro reagovao osudivši novu pretnju Vašingtona i obećao mere odmazde.