TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Mjere neophodne, slijedi teška zima

RTCG - 29.10.2020

[ B92 ] Njemačka kancelarka Angela Merkel danas je u Bundestagu, predstavljajući nove mjere za suzbijanje korona virusa, rekla da je pandemija zdravstveni, ekonomski, društveni, politički i psihološki test koji se može položiti samo uz solidarnost i uzajamnu pomoć.

Britanija se odupire pritisku da uvede još jedan lockdown

Vijesti.ba - 29.10.2020

Velika Britanija se u četvrtak oduprla pritisku da uvede još jedan lockdown na nivou cijele države nakon što su Francuska i Njemačka naredile sveobuhvatne restrikcije u društvenom životu kako bi suzbile nagli porast zaraženih koronavirusom koji je zdravstvene službe doveo do ...

Merkel: Mjere su neophodne, zima će biti teška

Al Jazeera - 29.10.2020

Njemačka kancelarka je rekla da se susreti među ljudima u velikoj mjeri moraju smanjiti, i to čak do 75 posto. Njemačka se nalazi u dramatičnoj epidemiološkoj situaciji, rekla je Angela Merkel EPA Njemačka kancelarka Angela Merkel u Bundestagu je, predstavljajući nove mjere za ...

Merkel u parlamentu: U dramatičnoj smo situaciji na početku zimske sezone

Vijesti.ba - 29.10.2020

Kancelarka Angela Merkel izjavila je u četvrtak u njemačkom parlamentu da se nacija suočila s "dramatičnom situacijom", jer se broj novih slučajeva koronavirusa povećao širom zemlje, prijeteći da će urušiti nacionalnu zdravstvenu službu.

U Njemačkoj 16.774 novih slučajeva zaraze koronavirusom

N1 - 29.10.2020

U Njemačkoj je potvrđeno 16.774 novih slučajeva zaraze koronavirusom, čime se njihov broj povećao na 481.013, pokazuju u četvrtak podaci Instituta Robert Koch (RKI) za zarazne bolesti. Prema podacima tog Instituta, broj žrtava koronavirusa u Njemačkoj se povećao za 89, na 10.272.

Merkel: Nove mjere nemaju alternativu, situacija je dramatična

Vecernji.hr - 29.10.2020

Kancelarka je apelirala na građane da budu oprezni i solidarni tijekom koronakrize. Njemačka kancelarka Angela Merkel branila je u Bundestagu u četvrtak najnovije mjere u borbi protiv širenja pandemije te zaključila kako one nemaju alternativu jer je situacija "dramatična".

U Njemačkoj novi korona rekord

RTCG - 29.10.2020

U Njemačkoj je potvrđeno još 16.774 novih slučajeva korona virusa, što je najveći dnevni porast oboljelih od početka ...

U Sloveniji blagi pad broja novozaraženih, Srbija opet zabilježila rekord

Dnevnik.hr - 29.10.2020

Europa, suočena s nekontroliranim povećanjem broja novozaraženih, uvodi sve strože mjere. Irska bilježi blag pad, nakon što je najrestriktivnije mjere uvela prošle srijede. Korona je stigla i na Maršalove Otoke. Kina ima blagi porast novozaraženih.

UŽIVO Merkel u Bundestagu drži govor o lockdownu i novim mjerama

Index.hr - 29.10.2020

ANGELA Merkel u Budenstagu drži govor o novim mjerama i lockdownu. "Naravno da je pandemija veliki izazov i za Europu. Vidimo kod naših susjeda kako se pandemija brzo razvija te stavlja zdravstvene sustave na test.

U Njemačkoj još 16.774 slučaja koronavirusa

Vijesti.me - 29.10.2020

U Njemačkoj su potvrđena 16.774 nova slučaja zaraze koronavirusom, čime se njihov broj povećao na 481.013, pokazuju u četvrtak podaci Instituta Robert Koch (RKI) za zarazne bolesti. Prema podacima tog Instituta, broj žrtava koronavirusa u Njemačkoj se povećao za 89, na 10.272.

U Njemačkoj 16.774 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Index.hr - 29.10.2020

U NJEMAČKOJ su potvrđena 16.774 nova slučaja zaraze koronavirusom, čime se njihov broj povećao na 481.013, pokazuju u četvrtak podaci Instituta Robert Koch (RKI) za zarazne bolesti. Prema podacima tog Instituta, broj žrtava koronavirusa u Njemačkoj se povećao za 89, na 10.272.

Nove mjere u Njemačkoj - Merkel: Ovo su teške odluke

N1 - 28.10.2020

Njemačka vlada i vlade saveznih pokrajina donijele su u srijedu niz mjera kojima bi se trebao spriječiti nagli porast broja novozaraženih koronavirusom, a kancelarka Angela Merkel ocijenila je da je riječ o "teškim odlukama".

Merkel: Njemačka ide u djelomični lockdown od 2. studenog, ovo su nove mjere

N1 - 28.10.2020

Kancelarka Angela Merkel obratila se njemačkoj javnosti nakon što je na sastanku s premijerima saveznih država dogovorila djelomični "light" lockdown koji na snagu stupa u ponedjeljak 2. studenog. Ovo su mjere koje će stupiti na snagu u Njemačkoj 2.

Dvije najmoćnije države EU idu u strogi lockdown. Čeka li to i nas?

Index.hr - 28.10.2020

NJEMAČKA i Francuska, dvije najmnogoljudnije i ekonomski najjače države Europske unije, zbog nezaustavljivog širenja koronavirusa najavile su nove lockdowne. Ako je suditi prema javnim obraćanjima njemačke kancelarke Angele Merkel odnosno francuskog predsjednika Emmanuela ...

Mediji: Njemačka pred novim zatvaranjem

Al Jazeera - 28.10.2020

Od sljedeće sedmice trebalo bi biti na snazi novo ograničenje javnog života kojem je cilj smanjenje broja socijalnih kontakata. U Njemačkoj, u posljednjih 24 sata, zabilježeno gotovo 15.000 novozaraženih korona virusom EPA U Njemačkoj bi od sljedeće sedmice trebalo biti na snazi ...

Mediji: Lockdown u Njemačkoj

N1 - 28.10.2020

Njemački mediji navode da je kancelarka Angela Merkel s predsjednicima vlada pokrajina Njemačke dogovorila mjere ograničavanja kontakta. Das Bild , pod egidom "ekskluzivno", navodi da će škole i vrtići ostati otvoreni, ali da Merkel traži uvođenje izvanrednog zdravstvenog stanja.

VIDEO Merkel se obratila javnosti nakon uvođenja lockdowna: Moramo djelovati odmah

Index.hr - 28.10.2020

NJEMAČKA kancelarka Angela Merkel obratila se njemačkoj javnosti nakon što je na sastanku s premijerima saveznih država dogovorila lockdown koji na snagu stupa u ponedjeljak 2. studenog. "Ove se odluke donose u vrlo ozbiljnoj situaciji.

Das Bild, Der Spiegel: Lockdown u Njemačkoj treba početi 2. studenog

N1 - 28.10.2020

Njemački mediji navode da je kancelarka Angela Merkel s predsjednicima vlada pokrajina Njemačke dogovorila mjere ograničavanja kontakta. Das Bild , pod egidom "ekskluzivno", navodi da će škole i vrtići ostati otvoreni, ali da Merkel traži uvođenje izvanrednog zdravstvenog stanja.

Njemačka sljedeći tjedan ide u lockdown. Objavljene sve nove mjere

Index.hr - 28.10.2020

NJEMAČKA kancelarka Angela Merkel danas se sastala s premijerima saveznih država kako bi razgovarali o novim mjerama. Na sastanku su se premijeri saveznih država složili s Merkel te je donesen zaključak da Njemačka ide u lockdown 2. studenog, odnosno u ponedjeljak.

Njemačka: Zaključavanje od 2. novembra

RTCG - 28.10.2020

[ Klix.ba ] Nakon sastanka njemačke kancelarke Angele Merkel s premijerima saveznih država rečeno je da je razgovarano o novim mjerama te je prema posljednjim informacijama odlučeno da Njemačka od 2. novembra ide u ...

"Bild": Njemačka od ponedjeljka u karantinu

Vijesti.me - 28.10.2020

Njemačka kancelarka Angela Merkel, danas se sastala s premijerima saveznih država kako bi razgovarali o novim mjerama. "Bild" ekskluzivno saznaje kako su se premijeri saveznih država složili s Merkel da Njemačka ide u karantin 2. novembra, odnosno u ponedjeljak.

Bild tvrdi: Novi lockdown u Njemačkoj počinje 2. studenog

Vecernji.hr - 28.10.2020

Prema novim mjerama ljudi bi mogli izlaziti samo s članovima vlastitog kućanstva, stoji u tekstu prijedloga suzbijanja virusa u Njemačkoj u kojoj je u utorak ujutro potvrđeno 14.964 novozaraženih osoba. Predviđene su kazne za one koji prekrše propise, no ne iznose se pojedinosti ...

Bild: Njemačka od naredne sedmice ide u lockdown

Vijesti.ba - 28.10.2020

Njemačka kancelarka Angela Merkel nada se da će na sastanku sa premijerima pokrajina postići dogovor o početku blokade na nacionalnom nivou od 2. novembra zbog pogoršane epidemiološke situacije, prenio je list Bild.

Njemačka na rubu novog lockdowna: "Potrebni su brzi i odlučni koraci kako bi prekinuli ovaj novi val zaraza"

Dnevnik.hr - 27.10.2020

U Njemačkoj se u utorak, zbog rasta broja novozaraženih koronavirusom, razvila rasprava o mogućem lockdownu za pojedine javne sektore, a gospodarske udruge istodobno upozoravaju na pogubni utjecaj novog gašenja javnog života na pojedine branše poput ugostiteljsko-hotelijerske.

Njemačka sutra raspravlja o strožim mjerama, Merkel za djelomični lockdown

Index.hr - 27.10.2020

U NJEMAČKOJ se u utorak zbog rasta broja novozaraženih koronavirusom razvila rasprava o mogućem lockdownu za pojedine javne sektore, a gospodarske udruge istodobno upozoravaju na pogubni utjecaj novog gašenja javnog života na pojedine branše poput ugostiteljsko-hotelijerske.

U Njemačkoj se raspravlja o djelomičnom lockdownu, Merkel želi zatvoriti barove i restorane

Vecernji.hr - 27.10.2020

Mediji govore o tome kako se kancelarski ured već dulje vrijeme zalaže za pooštrenje mjera, ali nailazi na otpor saveznih pokrajina koje traže regionalni pristup. U Njemačkoj se u utorak, zbog rasta broja novozaraženih koronavirusom , razvila rasprava o mogućem lockdownu za ...

Njemačka raspravlja o ograničenom "lockdownu", Merkel za oštrije mjere

Vijesti.ba - 27.10.2020

U Njemačkoj se u utorak, zbog rasta broja novozaraženih koronavirusom, razvila rasprava o mogućem lockdownu za pojedine javne sektore, a gospodarske udruge istodobno upozoravaju na pogubni utjecaj novog gašenja javnog života na pojedine branše poput ugostiteljsko-hotelijerske.

Merkel želi zatvoriti sve barove, restorane, fitnesse da spriječi širenje korone

Index.hr - 28.10.2020

NJEMAČKA kancelarka Angela Merkel želi u srijedu s premijerima saveznih pokrajina dogovoriti zatvaranje svih restorana i barova od 4. studenoga kako bi se zaustavilo širenje virusa, a samo bi škole i dječji vrtići radili, stoji u nacrtu prijedloga.

Koronavirus u Njemačkoj: Evo što Merkel planira za borbu s COVID-19

Vecernji.hr - 28.10.2020

Trgovine bi mogle ostati otvorene budu li primjenjivale stroge higijenske mjere i ograničile broj kupaca, a restorani će isporučivati hranu samo za dostavu. Njemačka kancelarka Angela Merkel želi u srijedu s premijerima saveznih pokrajina dogovoriti zatvaranje svih restorana i ...

Merkel želi zatvoriti sve barove, restorane i fitness centre da spriječi...

Dnevnik.ba - 28.10.2020

Njemačka kancelarka Angela Merkel želi u srijedu s premijerima saveznih pokrajina dogovoriti zatvaranje svih restorana i barova od 4. studenoga kako bi se zaustavilo širenje virusa, a samo bi škole i dječji vrtići radili, stoji u nacrtu prijedloga.

Merkel želi zatvaranje kafića i restorana, danas konačna odluka

Vijesti.ba - 28.10.2020

Njemačka kancelarka Angela Merkel želi da se sastane s premijerima 16 pokrajina u Njemačkoj kako bi se usaglasili u vezi sa zatvaranjem svih kafića i restorana od 4. novembra, u pokušaju da se zaustavi širenje zaraze virusom korona, ali da škole i vrtići nastave raditi.

Njemačka ide u lockdown: Merkel se obraća javnosti

Dnevnik.ba - 28.10.2020

Njemačka kancelarka Angela Merkel obraća se njemačkoj javnosti nakon što je na sastanku s premijerima saveznih država dogovorila lockdown koji na snagu stupa u ponedjeljak 2. studenog. Prema novim rigoroznim mjerama koje na snagu stupaju u ponedjeljak, bit će moguće javno ...

Merkel nakon uvođenja lockdowna: Moramo djelovati odmah

Vijesti.ba - 28.10.2020

Njemačka kancelarka Angela Merkel obratila se njemačkoj javnosti nakon što je na sastanku s premijerima saveznih država dogovorila lockdown koji na snagu stupa u ponedjeljak 2. novembra. "Ove se odluke donose u vrlo ozbiljnoj situaciji.

Zbog porasta oboljelih Njemačka ide u djelomični lockdown. Merkel: 'Mjere će biti teške i stroge'

Vecernji.hr - 28.10.2020

Od ponedjeljka vrijedi zabrana rada kulturnih ustanova poput kazališta, koncertnih dvorana i opera kao i kina, zabavni parkovi. Zabrana vrijedi i za bordele, kockarnice i teretane. Njemačka vlada i vlade saveznih pokrajina donijele su u srijedu niz mjera kojima bi se trebao ...

Njemačka donijela niz restriktivnih mjera u borbi protiv COVID-a 19

Al Jazeera - 28.10.2020

Nove mjere, koje će trajati četiri sedmice a stupaju na snagu 2. novembra, se usredotočuju na smanjenje osobnih kontakta. U Njemačkoj, u posljednjih 24 sata, zabilježeno gotovo 15.000 novozaraženih korona virusom EPA Njemačka vlada i vlade saveznih pokrajina donijele su u ...

U Njemačkoj 16.774 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Vijesti.ba - 29.10.2020

U Njemačkoj je potvrđeno 16.774 novih slučajeva zaraze koronavirusom, čime se njihov broj povećao na 481.013, pokazuju u četvrtak podaci Instituta Robert Koch (RKI) za zarazne bolesti. Prema podacima tog Instituta, broj žrtava koronavirusa u Njemačkoj se povećao za 89, na ...

Angela Merkel: "Nalazimo se u dramatičnoj situaciji, zima će biti teška"

N1 - 29.10.2020

Njemačka premijerka, Angela Merkel u Budenstagu je održala govor o novim mjerama i lockdownu. Jučer su se, podsjetimo, sastali Merkel i premijeri saveznih država, a na tom sastanku su dogovorili novi lockdown koji stupa na snagu sljedećeg tjedna.

Merkel o novim mjerama: Kontakti se moraju smanjiti za 75 posto

Index.hr - 29.10.2020

NJEMAČKA premijerka Angela Merkel u Bundestagu je održala govor o novim mjerama i lockdownu. Jučer su se, podsjetimo, sastali Merkel i premijeri saveznih država, a na tom sastanku su dogovorili novi lockdown koji stupa na snagu sljedećeg tjedna.

Angela Merkel: "Nalazimo se u dramatičnoj situaciji"

N1 - 29.10.2020

Njemačka kancelarka Angela Merkel branila je u Bundestagu u četvrtak najnovije mjere u borbi protiv širenja pandemije te zaključila kako one nemaju alternativu jer je situacija "dramatična". „Mjere za kojima sada posežemo su prikladne, nužne i primjerene.

Merkel brani mjere: "Situacija je dramatična, ne možemo čekati da se odjeli intenzivne njege popune"

Dnevnik.hr - 29.10.2020

Njemačka kancelarka Angela Merkel branila je u Bundestagu u četvrtak najnovije mjere u borbi protiv širenja pandemije te zaključila kako one nemaju alternativu jer je situacija "dramatična". "Mjere za kojima sada posežemo su prikladne, nužne i primjerene.

Bild: Njemačka sljedeći tjedan ide u lockdown

Index.hr - 28.10.2020

NJEMAČKA kancelarka Angela Merkel, danas se sastala s premijerima saveznih država kako bi razgovarali o novim mjerama. Bild ekskluzivno saznaje kako su se premijeri saveznih država složili s Merkel te kako Njemačka ide u lockdown 2. studenog, odnosno u ponedjeljak.

Merkel želi zatvoriti sve barove, restorane, fitnesse da spriječi širenje covida

N1 - 28.10.2020

Njemačka kancelarka Angela Merkel želi u srijedu s premijerima saveznih pokrajina dogovoriti zatvaranje svih restorana i barova od 4. studenoga kako bi se zaustavilo širenje virusa, a samo bi škole i dječji vrtići radili, stoji u nacrtu prijedloga.

Merkel želi zatvaranje kafića i restorana od 4. novembra

N1 - 28.10.2020

Njemačka kancelarka Angela Merkel želi da se sastane sa premijerima 16 pokrajina u Njemačkoj kako bi se saglasili u vezi sa zatvaranjem svih kafića i restorana od 4. novembra, u pokušaju da se zaustavi širenje zaraze virusom korona, ali da škole i vrtići nastave sa radom.

Njemački plan za crni scenarij: Hoće li Merkel vratiti drastične mjere

Radio Sarajevo - 28.10.2020

Koronavirus / Njemački plan za crni scenarij: Hoće li Merkel vratiti drastične mjere 28. 10. 2020. u 11:50:00 Fena Njemačka je u srijedu izvijestila o rekordnom porastu zaraze koronavirusom , nekoliko sati prije nego što kancelarka Angela Merkel treba razgovarati s regionalnim ...

Donesena odluka! Njemačka ide u djelomični lockdown: Zatvaraju se kafići, restorani i sportski objekti, građani pozvani ...

Dnevnik.hr - 28.10.2020

Više od 43.965.951 ljudi u svijetu zaraženo je koronavirusom od početka pandemije, pokazuju podaci Sveučilišta Johns Hopkins u srijedu ujutro. Najpogođenije su Sjedinjene Države s 8,8 milijuna zaraženih, a slijedi ih Indija, koja se približava broju od 8 milijuna slučajeva.

Merkel o koroni: Ovako više ne može, nemam dobar osjećaj

6yka - 28.10.2020

Na vrhu ljestvice su i dalje Sjedinjene Američke Države s gotovo 60 tisuća novozaraženih u posljednja 24 sata. Ali s obzirom na veličinu i broj stanovnika, još je mnogo gore u Francuskoj gdje je brojka prvi put premašila 50 tisuća novih slučajeva - i to uvjerljivo: tamošnje ...

SVE OČI UPRTE SU DANAS U ANGELU MERKEL: Objavljujemo set restriktivnih mjera koji se predlaže za Njemačku!

6yka - 28.10.2020

Danas od 13 sati kancelarka Angela Merkel želi odlučiti o dalekosežnim ograničenjima javnog života u Njemačkoj. Prije toga (od 10.30 sati) postoji interni krug glasanja saveznih država bez Angele Merkel. Prema nacrtu, mjere bi se trebale primjenjivati ​​NACIONALNO od 4.

Zdravstveni sistem Njemačke pred pucanjem

Vijesti.me - 28.10.2020

Kancelarka Angela Merkel je upozorila da bi zdravstveni sistem Njemačke mogao doći do kolapsa ako broj zaraženih nastavi nekontrolisano da raste. Ona je za danas zakazala sastanak na najvišem nivou kako bi donijeli odluku o novim mjerama za obuzdavanje drugog talasa pandemije.

NJEMAČKA: Merkel planira još strožije mjere, BILD objavio šta se zatvara

6yka - 28.10.2020

Prema pisanju Bilda to bi značilo: – Škole i vrtići ostaju otvoreni, osim u područjima s “katastrofalno velikim brojem zaraza“ – Trgovine ostaju otvorene s ograničenjima Međutim, restorani i barovi moraju se zatvoriti, a javni događaji će biti zabranjeni.

(VIDEO) Pogledajte kako Vučić uči njemački jezik, pomaže mu Angela Merkel

Dnevnik.ba - 28.10.2020

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ove jeseni dosta vremena posvećuje i učenju. Onima koji, kao i on, žele naučiti njemački jezik savjetuje da slušaju izvorne govornike ovog jezika poput Angele Merkel. Angela Merkel. Svi je slušaju u Europi s pažnjom, i ja, naravno.