TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Podignuta optužnica protiv Dudakovića i još 16 pripadnika Armije BiH

Politika - 11.10.2018

SARAJEVO - Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Atifa Dudakovića i 16 pripadnika 5. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, a o tome da li će ona biti prihvaćena ili odbijena, odlučiće sud.

Podignuta optužnica protiv Dudakovića i još 16 osoba

RTS - 11.10.2018

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Atifa Dudakovića i 16 pripadnika 5. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine. O tome da li će ona biti prihvaćena ili odbijena, odlučiće ...

Podignuta optužnica protiv Atifa Dudakovića

Al Jazeera - 11.10.2018

Komnadant i 16 pripadnika Petog korpusa Armije BiH se tereti za zločin protiv čovječnosti i ratni zločin protiv civila. Optužnica protiv Atifa Dudakovića i ostalih je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje EPA - Arhiva Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podignulo je optužnicu ...

Podignuta optužnica protiv Dudakovića!

Mondo - 11.10.2018

Tužilac Posebnog odeljenja za ratne zločine podigao je optužnicu protiv Atifa Dudakovića koji se tereti za krivično delo zločin protiv čovečnosti, ali i za zločin protiv civilnog stanovništva. Tužilac Posebnog odeljenja za ratne zločine podigao je optužnicu protiv Atifa ...

Podignuta optužnica protiv Dudakovića i još 16-torice

RTV - 11.10.2018

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je danas optužnicu protiv Atifa Dudakovića i 16 pripadnika 5. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, a o tome da li će ona biti prihvaćena ili odbijena, odlučiće sud.

ZLOČINI PROTIV ČOVEČNOSTI Podignuta optužnica protiv Dudakovića i još 16-torice

Srbija Danas - 11.10.2018

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je danas optužnicu protiv Atifa Dudakovića i 16 pripadnika 5. korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, a o tome da li će ona biti prihvaćena ili odbijena, odlučiće sud.

SKORO 20 GODINA POSLE ZLOČINA: Atif Dudaković i još 16 koljača zloglasnog 5. korpusa Armije BiH OPTUŽENI ZA RATNE ...

Kurir - 11.10.2018

Tužilaštvo je saopštilo da se optuženi terete za zločine protiv čovečnosti koji obuhvataju ubistva više od 300 osoba, srpskih civila, progone i zlostavljanja civila i ratnih zarobljenika, kao i uništenja 38 pravoslavnih hramova, crkava i verskih objekata.

POBILI PREKO 300 SRPSKIH CIVILA I UNIŠTILI 38 SVETINJA: Podignuta optužnica protiv Atifa Dudakovića i saradnika!

Espreso - 11.10.2018

Tela jednog dela žrtava pronađena su nakon rata i ekshumirana iz više pojedinačnih i masovnih grobnica, a za delom ubijenih se još uvek traga Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Atifa Dudakovića i 16 pripadnika 5.