TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

SAD: Transrodna osoba želi "X" kao svoj pol u pasošu

Tanjug - 16.05.2019

SAD: Transrodna osoba želi "X" kao svoj pol u pasošu Devet američkih saveznih država podnelo je zahtev Apelacionom sudu u Denveru da se transrodnoj osobi Dani Zim dozvoli da se u pasošu izjasni nebinarnim polom, odnosno simbolom "X" umesto muškim ili ženskim.

On nije ni muško, ni žensko i želi da se tako izjasni u pasošu: Od suda je tražio da mu u dokumentu piše "X" ...

Telegraf - 16.05.2019

Ta transrodna osoba se identifikuje kao nebinarni pol Devet američkih saveznih država podnelo je zahtev Apelacionom sudu u Denveru da se Dani Zim dozvoli da se u izjasni nebinarnim polom, odnosno simbolom "X" umesto muškim ili ženskim.

NEBINARNI POL Transrodni Amerikanac želi "X" u svom pasošu

Blic - 16.05.2019

NEBINARNI POL Transrodni Amerikanac želi "X" u svom pasošu Nebinarni pol; Amerikanac; X; Pasoš; Pol; Devet američkih saveznih država podnelo je zahtev Apelacionom sudu u Denveru da se transrodnoj osobi Dani Zim dozvoli da se u pasošu izjasni nebinarnim polom, odnosno simbolom ...

Transrodna osoba želi iks kao oznaku za pol u pasošu

Politika - 16.05.2019

DENVER – Devet američkih saveznih država podnelo je zahtev Apelacionom sudu u Denveru da se transrodnoj osobi Dani Zim dozvoli da se u pasošu izjasni nebinarnim polom, odnosno simbolom „X” umesto muškim ili ženskim.

Transrodna osoba želi "X" kao svoj pol u pasošu

Novosti - 17.05.2019

Dani Zim iz SAD se identifikuje kao nebinarni pol. Državni tužioci nekoliko federalnih država smatraju da se ne može odbiti ovaj zahtev Devet američkih saveznih država podnelo je zahtev Apelacionom sudu u Denveru da se transrodnoj osobi Dani Zim dozvoli da se u pasošu izjasni ...

NEBINARNI POL: Transrodni Amerikanac želi X u svom pasošu

Pink - 17.05.2019

Želi slovo "X" umesto da se izjasni o polu. Devet američkih saveznih država podnelo je zahtev Apelacionom sudu u Denveru da se transrodnoj osobi Dani Zim dozvoli da se u pasošu izjasni nebinarnim polom, odnosno simbolom "X" umesto muškim ili ženskim.