TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Danas je Ognjena Marija

RTV - 30.07.2021

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju praznik Svete velikomučenice Marije, u narodu poznate kao Ognjena Marija. Ognjena Marija se poštuje se kao borac za hrišćansku veru i važi za zaštitnicu žena.

DANAS JE OGNJENA MARIJA: Kurir svim čitaocima poklanja IKONU SA ZLATOTISKOM i dodatak TV Ekran

Kurir - 30.07.2021

Srpska pravoslavna crkva i svi njeni vernici danas slave praznik svete velikomučenice Marine, u narodu poznat kao Ognjena Marija, koja se poštuje kao borac za hrišćansku veru i zaštitnica žena. Kurir tim povodom svim čitaocima poklanja IKONU SA ZLATOTISKOM.

Danas je Ognjena Marija: U polju se ne radi a veruje se da se ne bi trebalo kupati u dubokim vodama

Telegraf - 30.07.2021

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i njeni vernici danas obeležavaju praznik Svete velikomučenice Marine, u narodu poznatije kao Ognjena Marija. U crkvenom kalendaru ovaj dan nije obeležen crvenim slovom, ali se smatra "teškim" praznikom, i veoma se poštuje, kao u crkvi tako i u ...

PRAVOSLAVCI SLAVE OGNJENU MARIJU: Evo koji važan običaj bi trebalo ispoštovati, ovu svetiteljku poštuju i muslimani

Mondo - 30.07.2021

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju praznik svete velikomučenice Marine, u narodu poznate kao Ognjena Marija. U tradiciji, Sveta Marina je predstavljena kao sestra Svetog Ilije, sveca čiji se dan proslavlja 2. avgusta.

Ognjena Marija – zbog čega žene danas ne bi trebalo da rade

RTS - 30.07.2021

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju praznik svete velikomučenice Marine, u narodu poznate kao Ognjena Marija. Poštuje se kao borac za hrišćansku veru i zaštitnicu ...

VERNICI DANAS SLAVE VELIKI PRAZNIK - OGNJENU MARIJU: Da bi vam godina bila napredna, danas nikako nemojte raditi ovo

Srbija Danas - 30.07.2021

Praznik Ognjena Marija, kao i praznici još dve svetiteljki koje se praznuju u avgustu - Blage Marije i Trnove Petke, nisu crvena slova, ali su poštovani u srpskom narodu, a naročito među ženama. U tradiciji, Sveta Marina je predstavljena kao sestra Svetog Ilije, sveca čiji se ...

DANAS JE OGNJENA MARIJA! Ovo nikako ne smete da radite, a ako ZAGRMI to je posebno LOŠ ZNAK!

Republika - 30.07.2021

U tradiciji, Sveta Marina je predstavljena kao sestra Svetog Ilije, sveca čiji se dan proslavlja 2. avgusta. Po priči, ona od brata krije kada je njegov praznik da se on ne bi od sreće i slavlja zaboravio i gromovima uništio ceo svet.

Danas je Ognjena Marija – zaštitnica žena: Veruje se da se ne bi trebalo kupati u dubokim vodama

Srbija24 - 30.07.2021

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i njeni vernici 30. jula obeležavaju praznik Svete velikomučenice Marine, u narodu poznatije kao Ognjena Marija. U crkvenom kalendaru ovaj dan nije obeležen crvenim slovom, ali se smatra „teškim“ praznikom, i veoma se poštuje, kao u crkvi tako i u ...

DANAS JE OGNJENA MARIJA: Posebno upozorenje za sve vernice koje poštuju običaje

Espreso - 30.07.2021

Ognjena Marija se poštuje se kao borac za hrišćansku veru i važi za zaštitnicu žena. Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju praznik Svete velikomučenice Marije, u narodu poznate kao Ognjena Marija.

SVI VERNICI DANAS OBELEŽAVAJU Ognjenu Mariju

Espreso - 30.07.2021

Ognjena Marija se poštuje se kao borac za hrišćansku veru i važi za zaštitnicu žena. Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju praznik Svete velikomučenice Marije, u narodu poznate kao Ognjena Marija.

Ikona Svete Ognjene Marije i Super TV magazin u petak na poklon u "Blicu"

Blic - 29.07.2021

U petak, 30. jula, "Blic" svim čitaocima poklanja ikonu Svete Ognjene Marije i magazin "Blic Super TV", koji vam donosi najaktuelnije vesti iz sveta glume, estrade i javnog života. Srpska pravoslavna crkva i vernici u petak, 30.

OBELEŽITE OGNJENU MARIJU UZ KURIR: U petak, 30.jula, POKLON IKONA ZA ZLATOTISKOM i dodatak TV Ekran

Kurir - 29.07.2021

Pravoslavni vernici u petak, 30. jula, obeležavaju praznik svete veliko mučenice Marine, u narodu poznat kao Ognjena Marija, koja se poštuje kao borac za hrišćansku veru i zaštitnica žena. Tog dana, Kurir svim čitaocima poklanja IKONU SA ZLATOTISKOM i dodatak TV Ekran.

ČUVAJTE SE GROMOVA OGNJENE MARIJE: Sutra slavimo zaštitnicu žena, nje se boje i vernici i nevernici! NIPOŠTO SE NE ...

Kurir - 29.07.2021

Sutra se slavi spomen na svetu mučenicu Marinu, u narodu poznatiju kao Ognjena Marija. Kao i praznici svetiteljki koji za njom slede, Blaga Marija i Trnova Petka, ni Ognjena Marija u crkvenom kalendaru nema crveno slovo, ali se obeležava kao krsna slava u Srba.

ČUVAJTE SE GROMOVA OGNJENE MARIJE! Danas slavimo zaštitnicu žena, nje se boje i vernici i nevernici! NIPOŠTO SE NE ...

Informer - 29.07.2021

Danas se slavi spomen na svetu mučenicu Marinu, u narodu poznatiju kao Ognjena Marija. Kao i praznici svetiteljki koji za njom slede, Blaga Marija i Trnova Petka, ni Ognjena Marija u crkvenom kalendaru nema crveno slovo, ali se obeležava kao krsna slava u Srba Ovaj praznik ...

PRAVOSLAVCI SUTRA SLAVE OGNJENU MARIJU: Veruje se da treba izbegavati kupanja u velikim vodama!

Espreso - 29.07.2021

U tradiciji Sveta Marina je predstavljena kao sestra Svetog Ilije, čiji se dan proslavlja 2. avgusta Ovaj praznik nije obeležen crvenim slovom u crkvenom kalendaru, ali je veoma poštovan, posebno među ženama. Zbog toga se na današnji dan ne praktikuju nikakvi poslovi, bilo da su ...

Danas slavmo Ognjenu Mariju: Veruje se da treba izbegavati kupanja u velikim vodama

Srbija24 - 29.07.2021

Današnji praznik nije obeležen crvenim slovom u crkvenom kalendaru, ali je veoma poštovan, posebno među ženama. Zbog toga se na današnji dan ne praktikuju nikakvi poslovi, bilo da su u pitanju ručni radovi ili rad u polju.