TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

"PRESTANITE SA AVANTURAMA U DONBASU": Predstavnik Rusije u OEBS-u upozorava Ukrajinu

Novosti - 29.07.2021

Ukrajinski lider Vladimir Zelenski je prethodnih dana smenio vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine Ruslana Homčaka zbog „odsustva sinergije između Ministarstva odbrane Ukrajine i njenih Oružanih snaga“, podsetio je Lukaševič.

NAPADNUTE SNAGE DONJECKA, IMA MRTVIH I RANJENIH: Ukrajinci zadali snažan udarac, novi zakoni vode zemlju u KRVAVI RAT

Srbija Danas - 29.07.2021

U još jednoj eskalaciji, ukrajinske oružane snage su u granatiranju ubile trojicu borca DNR-a, a jedan je teško povređen. Vojnici 93. mehanizovane brigade UAF izveli su granatiranje artiljerijom od 120 mm na Novu Marievku i kao rezultat toga pogodili su položaje DNR-a.

NAPADNUT JUG DNR: Tuče teška artiljerija

Pravda - 29.07.2021

Ukrajinska artiljerija je u jutarnjim satima gađala naselje Sahanka na jugu Donjecke Narodne Republike. Preko 15 projektila kalibra 122 milimetra je pogodilo područje u kojem se nalaze civili, rekli su predstavnici DNR u Zajedničkom centru za kontrolu režima prekida vatre.

Jasan poziv: Odustanite

B92 - 29.07.2021

Moskva očekuje da će novo vojno rukovodstvo Ukrajine odustati od avantura i provokacija u Donbasu. To je izjavio stalni predstavnik Rusije pri OEBS-u Aleksandar Lukaševič. Ukrajinski lider Vladimir Zelenski je prethodnih dana smenio vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine ...

POTRESI U UKRAJINSKOJ VOJSCI: Zelenski smenio komandanta snaga u Donbasu i načelnika Generalštaba

Novosti - 28.07.2021

Novim ukazom Zelenski je na dužnost načelnika Generalštaba imenovao Sergeja Šaptalu koji je ranije bio na funkciji komandanta snaga operativne komande „Zapad“ u Donbasu. General-pukovnika Vladimira Kravčenka zamenio je Aleksandar Pavluk.