TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ambasada SAD u Prištini: Neprihvatljivo svako nasilje protiv vlasti, medija, ili građana

Danas - 13.10.2021

Iz ambasade SAD u Prištini je saopšteno da je Vašington zabrinut zbog načina na koji je danas na severu Kosova došlo do suprotstavljanja pokušaju kosovskih institucija da uspostave red i zakon, te pozvao na smirivanje situacije, preneo je portal gazetaexpress.com U odgovoru za ...

Ambasada SAD u Prištini: Svako nasilje je neprihvatljivo

Avaz - 13.10.2021

Nakon današnjih sukoba na Kosovu oglasila se i Američka ambasada u Prištini, ističući da nikakvo nasilje, bilo da je usmjereno protiv vlasti, medija ili građana, nije prihvatljivo. Glasnogovornik ambasade Sjedinjenih Američkih Država rekao je da je Vašington zabrinut zbog toga ...

"NE PRAVITE POLITIČKI ILI ETNIČKI PROBLEM" Priština uzvraća Borelju: Borba protiv kriminala i krijumčarenja tipična je ...

Blic - 13.10.2021

Šef kabineta premijera privremenih prištinskih institucija Luan Dalipi je danas, povodom apela šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja na momentalni prekid nasilja na severu KiM, izjavio da je "borba protiv kriminala i krijumčarenja tipična nadležnost jedne suverene države".

Dalipi: Nije u pitanju međuetnički problem nego nasilje srpskih huligana

Danas - 13.10.2021

Šef kabineta premijera Kosova Ljuan Dalipi izjavio je danas, u odgovoru na saopštenje visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borela, da događaji na severu Kosova nisu međuetnički problem nego „nasilje koje su izazvali srpski huligani“.

Janjić: Situacija na Kosovu lako se može prenijeti na Crnu Goru i BiH

Avaz - 13.10.2021

Vanjskopolitički analitičar i predsjednik Upravnog odbora Foruma za etničke odnose Dušan Janjić kaže da su događaji na sjeveru Kosova u proteklih mjesec dana doveli do ozbiljne militarizacije situacije na sjeveru Kosova. Smatra da Žozep Borelj ne shvata šta se dešava.

Borelj pozvao na hitnu obustavu nasilja na severu Kosova

Danas - 13.10.2021

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj je danas pozvao na hitnu obustavu nasilja na severu Kosova. „Jesnostrane i nekoordinisane akcije koje ugrožavaju stabilnost su neprihvatljive.

Borelj poručio da nasilje na sjeveru Kosova mora biti prekinuto

Avaz - 13.10.2021

Visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost Žozef Borelj (Josep Borell) poručio je da incidenti na sjeveru Kosova odmah moraju biti prekinuti. - Nasilni incidenti na sjeveru Kosova moraju prestati odmah.

BORELJ POZVAO NA HITNU OBUSTAVU NASILJA NA SEVERU KOSOVA: Sva otvorena pitanja se moraju rešavati kroz dijalog

Kurir - 13.10.2021

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj je danas pozvao na hitnu obustavu nasilja na severu Kosova . - Jesnostrane i nekoordinisane akcije koje ugrožavaju stabilnost su neprihvatljive.

Borel pozvao na hitnu obustavu nasilja na severu Kosova

Beta - 13.10.2021

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel je danas pozvao na hitnu obustavu nasilja na severu Kosova. "Jesnostrane i nekoordinisane akcije koje ugrožavaju stabilnost su neprihvatljive.

Dalipi: Nije u pitanju medjuetnički problem nego nasilje srpskih huligana

Beta - 13.10.2021

Šef kabineta premijera Kosova Ljuan Dalipi izjavio je danas, u odgovoru na saopštenje visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borela, da dogadjaji na severu Kosova nisu medjuetnički problem nego "nasilje koje su izazvali srpski huligani".

Ambasada SAD-a: Neprihvatljivo svako nasilje protiv vlasti, medija ili građana

Nova - 13.10.2021

Iz Ambasade SAD u Prištini je saopšteno da je Vašington zabrinut zbog načina na koji je danas na severu Kosova došlo do suprotstavljanja pokušaju kosovskih institucija da uspostave red i zakon, te pozvao na smirivanje situacije, preneo je portal gazetaexpress.com.

PO PRVI PUT NE POMINJE DVE STRANE Borelj: Momentalno prekinuti nasilje na severu KiM!

Novosti - 13.10.2021

U Briselu kažu da su ”diplomatski napori” EU u cilju smirivanja situacije ”trenutno u punom zamahu”. - Nasilni incidenti na Severu Kosova moraju momentalno da se zaustave. Jednostrani i nekoordinisani potezi koji ugrožavaju stablnost su neprihvatljivi - poručio je Borelj na ...

Borelj: Momentalno prekinuti nasilje na sjeveru Kosova

Vijesti.me - 13.10.2021

Šef diplomatije Evropske unije (EU), Žosep Borelj, pozvao je na momentalni prekid nasilja na sjeveru Kosova. U Briselu kažu da su diplomatski napori EU u cilju smirivanja situacije ”trenutno u punom zamahu”, prenosi Tanjug.

Borelj: Momentalno prekinuti nasilje na sjeveru Kosova

RTCG - 13.10.2021

O.Z. [ Mina/rtcg.me ] Šef diplomatije Evropske unije (EU), Žosep Borelj, pozvao je na momentalni prekid nasilja na sjeveru Kosova. U Briselu kažu da su diplomatski napori EU u cilju smirivanja situacije ”trenutno u punom zamahu”, prenosi Tanjug.

Borrell pozvao na prekid nasilnih incidenata na Kosovu: 'Otvorena pitanja moraju se rješavati dijalogom'

Vecernji.hr - 13.10.2021

Borell je Twitteru naglasio je da su "neprihvatljive jednostrane i nekoordinirane akcije koje ugrožavaju stabilnost" Nasilni incidenti na sjeveru Kosova moraju odmah prestati, poručio je u srijedu šef eurodiplomacije Josep Borrell u povodu današnje akcije kosovske policije i ...

Borrell: Odmah prekinuti nasilje na sjeveru Kosova

Vijesti.ba - 13.10.2021

Nasilni incidenti na sjeveru Kosova moraju odmah prestati, poručio je u srijedu šef eurodiplomacije Josep Borell u povodu današnje akcije kosovske policije i incidenta na sjeveru Kosova u kojima je ranjen jedan 36-godišnjak.

Šef EU diplomacije: Nasilni incidenti na sjeveru Kosova moraju odmah prestati

Index.hr - 13.10.2021

NASILNI incidenti na sjeveru Kosova moraju odmah prestati, poručio je u srijedu šef eurodiplomacije Josep Borell u povodu današnje akcije kosovske policije i incidenata na sjeveru Kosova u kojima je ranjen jedan 36-godišnjak.

Napetost raste: Vučić stigao u kasarnu u Rašku

Vijesti.ba - 13.10.2021

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sletio je u Rašku, javlja RTS. Vučić bi trebalo da se u kasarni Vojske Srbije sastane sa kosovskim Srbima. Sastanku će prisustvovati i ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

EU REAGOVALA ZBOG NEREDA NA KOSOVU: Hitno prekinite nasilne incidente!

Mondo - 13.10.2021

Neredi su počeli tokom ranih jutarnjih sati, a situacija na Kosovu se i dalje ne smiruje. Šef diplomatije Evropske unije, Žozep Borelj, pozvao je na hitan prekid nasilja i jednostranih poteza na severu Kosova. "Nasilni incidenti na severu Kosova moraju da se prekinu odmah.

Šef diplomatije EU: Hitno obustaviti nasilje na severu Kosova

Nova - 13.10.2021

Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borel pozvao je da se hitno prestane sa nasiljem na severu Kosova. “ Jednostrana i nekordinisane akcije koje ugrožavaju stabilnost su neprihvatljive. Sva otvorena pitanja moraju se raspraviti kroz dijalog u kojem posreduje EU.

Borel poziva na smirivanje tenzija na Kosovu: Jednostrane akcije neprihvatljive

N1 - 13.10.2021

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel pozvao je na hitno smirivanje situacije na severu Kosova i poručio da su neprihvatljive jednostrane i nekoordinisane akcije koje ugrožavaju stabilnost.

PRVA REAKCIJA EU Pozivamo na hitan prekid nasilja na severu Kosova

Blic - 13.10.2021

"Nasilni incidenti na severu Kosova moraju odmah da se prekinu", rekao je visoki predstavnik za spoljnu politiku i bezbednost Evropske unije Đuzep Borelj povodom incidenata u severnom delu Kosovske Mitrovice. - Jednostrani i nekoordinisani postupci koji ugrožavaju stabilnost su ...

Prva reakcija EU: Pozivamo na hitan prekid nasilja na severu Kosova

Telegraf - 13.10.2021

Šef diplomatije Eu, Žozep Borelj, pozvao je na hitan prekid nasilja i jednostranih poteza na severu Kosova. Podsetimo, specijalne policijske snage Rosu upale su danas na sever Kosova u navodnoj akciji protiv „švercera u Prištini, Peći i severnom i južnom delu Kosovske ...

PRVA REAKCIJA EU: Pozivamo na hitan prekid nasilja na severu Kosova i Metohije!

Pink - 13.10.2021

Specijalne policijske snage Rosu upale su danas na sever Kosova u navodnoj akciji protiv „švercera u Prištini, Peći i severnom i južnom delu Kosovske Mitrovice“, kako su saopštile privremene kosovske institucije.

PRVA REAKCIJA EU: Pozivamo na hitan prekid nasilja na severu Kosova i Metohije!

Press - 13.10.2021

13. 10. 2021. Specijalne policijske snage Rosu upale su danas na sever Kosova u navodnoj akciji protiv „švercera u Prištini, Peći i severnom i južnom delu Kosovske Mitrovice“, kako su saopštile privremene kosovske institucije.

EU se konačno oglasila o haosu na kim

Republika - 13.10.2021

Šef diplomatije EU Žozep Borelj pozvao je na hitan prekid nasilja i jednostranih poteza na severu Kosova. Na desetine građana je povređeno kada je kosovska policija upala u Kosovsku Mitrovicu i još nekoliko gradova na KiM.

Žosep Borelj pozvao na hitan prekid nasilja i jednostranih poteza prištine na kim!

Informer - 13.10.2021

Šef diplomatije EU, Žosep Borelj pozvao je na hitan prekid nasilja i jednostranih poteza na severu KiM Uskoro ...

Žozep Borelj pozvao na hitan prekid nasilja i jednostranih poteza prištine na kim!

Informer - 13.10.2021

Šef diplomatije EU, Žozep Borelj pozvao je na hitan prekid nasilja i jednostranih poteza na severu KiM Uskoro ...

Borelj poziva na hitan prekid nasilja

Politika - 13.10.2021

Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj pozvao je na hitan prekid nasilja i jednostranih poteza na severu ...