TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

MAKRON NE PODIŽE SLUŠALICU: Francuski predsednik i dalje ljut zbog podmornica i ne odgovara na pozive australijskog ...

Novosti - 24.09.2021

Makron, ljut zbog australijskog odbijanja da kupi naručene podmornice od Pariza, jednostavno, ne odgovara na njegove pozive. - Još nismo dobili priliku da se čujemo. Bićemo strpljivi - rekao je Morison. Prvi ministar Australije je takođe dodao da je raskid ugovora o kupovini 12 ...

Džonson razgovarao sa Makronom o obnovi saradnje

B92 - 24.09.2021

Pariz -- Francuski predsednik Emanuel Makron razgovarao je telefonom sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom. Džonson je tokom razgovora rekao Makronu da London želi da obnovi saradnju sa Parizom, saopštila je kancelarija francuskog predsednika.

I dalje traje velika kriza zbog podmornica, Johnson nudi suradnju Macronu

Index.hr - 24.09.2021

BRITANSKI premijer Boris Johnson predložio je Emmanuelu Macronu "obnovu suradnje Francuske i Velike Britanije" nakon podmorničke diplomatske krize, priopćila je Elizejska palača nakon razgovora dvojice čelnika.

Podmornička kriza: Johnson nudi saradnju Macronu

Al Jazeera - 24.09.2021

Britanski premijer Boris Johnson u petak je predložio Emmanuelu Macronu “obnovu saradnje Francuske i Velike Britanije” nakon podmorničke diplomatske krize, saopćila je Elizejska palača nakon razgovora dvojice čelnika.

POMIRENJE NA POMOLU: Džonson i Makron razgovarali oko AUKUS-a

Kurir - 24.09.2021

Džonson je tokom razgovora rekao Makronu da London želi da obnovi saradnju sa Parizom, saopštila je kancelarija francuskog predsednika. Makron je odgovorio Džonsonu da će čekati da vidi predloge britanskog premijera, dodala je kancelarija, preneo je Rojters.

MAKRON NE PODIŽE SLUŠALICU: I dalje je ljut na saveznike

Pravda - 24.09.2021

Premijer Australije Skot Morison je na zasedanju Generalne skupštine UN priznao da je nastojao u više navrata da kontaktira sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, ali da u tome nije uspeo. Makron, ljut zbog australijskog odbijanja da kupi naručene podmornice od Pariza, ...

TENZIJE JOŠ UVEK TRAJU: Makron ljut zbog podmornica - ne odgovara na pozive australijskog premijera

Srbija Danas - 24.09.2021

Premijer Australije Skot Morison je na zasedanju Generalne skupštine UN priznao da je nastojao u više navrata da kontaktira sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, ali da u tome nije uspeo. Makron, ljut zbog australijskog odbijanja da kupi naručene podmornice od Pariza, ...

PARIZ SADA TRAŽI ODŠTETU ZA PODMORNICE: Posle razgovora Makrona i Bajdena sreli se i šefovi diplomatija Francuske i SAD

Novosti - 23.09.2021

Prethodno su dvojica šefova država odlučila da pokrenu proces konsultacija za uspostavljanje poverenja, a sastaće se u Evropi krajem oktobra, kako bi ostvarili tačke dogovora. SAD su potvrdile da je angažman Francuske i EU u indopacifičkom regionu od strateškog značaja.

Obnova odnosa Francuske i SAD trebat će 'vrijeme i mjere’

Vijesti.ba - 23.09.2021

Izlaz iz diplomatske krize između Francuske i SAD-a zbog sporazuma o podmornicama "trebat će vremena i zahtijevat će određene mjere", rekao je francuski ministar vanjskih poslova Jean-Yves Le Drian u razgovoru sa američkim kolegom Antonyom Blinkenom danas u New Yorku.