TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Buran TNT dvoboj: Tko laže o broju specijalizanata iz obiteljske medicine?

N1 - 19.03.2023

U Dvoboju Točke na tjedan ove su se nedjelje gostovale predsjednica KOHOM-a Nataša Ban Toskić i državna tajnica u Ministarstvu zdravstva Marija ...

Obiteljska liječnica poslala poruku političarima: “Sustav je pred kolapsom”

N1 - 18.03.2023

"Sustav nam se urušava pred očima! Nećemo dopustiti da se na zdravstveni sustav spusti mrak! Pozivamo - prepustite posao nekome tko zna može i razumije i, premijeru Plenkoviću, spasite hrvatsko zdravstvo". Ovo su samo neke od poruka čelnika liječničkih organizacija pred oko ...

Berošev savjetnik o doktorima: Situacija izuzetno teška, ali prosvjed je neprimjeren

Index.hr - 18.03.2023

MIROSLAV Hanževački, savjetnik za primarnu zdravstvenu zaštitu u Ministarstvu zdravstva, u razgovoru za HRT komentirao je danas održani prosvjed liječnika iz cijele Hrvatske. "Možemo se složiti da je situacija izuzetno teška.

Liječnike nakon prosvjeda nitko nije primio na sastanak, spremni su i na štrajk: "Ako je to poruka koju nam Vlada ...

Dnevnik.hr - 18.03.2023

Vladi pod prozorima, u subotu su prosvjedovali liječnici. Za Dnevnik Nove TV govorili su predsjednik Liječničke komore Krešimir Luetić i mladi liječnik Marin Smilović. Galerija + 2 Veliki prosvjed liječnika pod geslom "SOS za zdravstvo" održao se u subotu pred Vladom.

Protest pet krovnih ljekarskih organizacija u Hrvatskoj

Al Jazeera - 18.03.2023

Pet krovnih ljekarskih organizacija u Hrvatskoj protestuje u Zagrebu. Ljekari iz svih dijelova zemlje prošetali su od trga Franje Tuđmana do Markova trga ispred zgrade Vlade. Upozoravaju na loše uvjete rada i zahtijevaju rasterećenje od administrativnog posla i povećanje ...

Veliki prosvjed liječnika: “Milijun ljudi će ostati bez obiteljskog liječnika”

N1 - 18.03.2023

Pod geslom "SOS za zdravstvo", pet krovnih liječničkih udruga organiziralo je u subotu veliki prosvjed na Trgu sv. Marka kojim su iskazali nezadovoljstvo svojim statusom, plaćama, ali i cjelokupnim stanjem u zdravstvenom sustavu.

Hrvatski liječnici nezadovoljni, idu pred Vladu

Al Jazeera - 18.03.2023

Hrvatski će ljekari danas održati protestni skup na Markovu trgu ispred sjedišta Vlade. Danas u podne i pet minuta hrvatski će liječnici nakon protestnog marša kroz centar Zagreba održati i protestni skup na Markovu trgu ispred sjedišta Vlade, a pod nazivom ‘SOS za zdravstvo’.

“Umjesto da pokaže da je kolega, Beroš ne želi čuti probleme liječnika”

N1 - 18.03.2023

Predsjednica KoHOM-a Nataša Ban Toskić komentirala je u Novom danu prosvjed pet krovnih liječničkih udruga koji danas odlaze pred Vladu sa svojim zahtjevima koji su, kažu, prethodno ignorirani. N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | ...

FOTO Ovo liječnici poručuju Berošu: "Dajte nam jedan razlog da ne odem iz države"

Index.hr - 18.03.2023

U 15-AK autobusa na Trg dr. Franje Tuđmana stigli su danas liječnici iz cijele Hrvatske koji su zatim u povorci prošli središtem Zagreba i došli na Trg sv. Marka, gdje su održali prosvjed protiv zdravstvene politike vlade.

VIDEO/FOTO Završen veliki prosvjed liječnika: "Beroša ne zanimaju problemi sustava. Gdje ste danas, generale?"

Dnevnik.hr - 18.03.2023

Danas je u 12:05 pred Vladom počeo veliki prosvjed liječnika pod geslom "SOS za zdravstvo". Na prosvjed su u 15-ak autobusa stigli liječnici iz svih dijelova Hrvatske. Galerija + 21 Na Markovu trgu govore su održali predstavnici pet krovnih liječničkih organizacija U Zagrebu su ...

Beroš u otvorenom pismu napao liječnike zbog prosvjeda: "Većina ih ima izdašna primanja"

Dnevnik.hr - 18.03.2023

Ministar zdravstva Vili Beroš u subotu je, povodom liječničkog prosvjeda, poslao otvoreno pismo u kojemu pita je li pravi motiv prosvjeda želja Hrvatske liječničke komore (HLK) da proširi svoje ovlasti, a ne deklarirana borba za materijalna prava liječnika.

Beroševo ministarstvo oglasilo se o prosvjedu liječnika

Index.hr - 18.03.2023

IZ BEROŠEVOG ministarstva stiglo je priopćenje uoči ogromnog prosvjeda liječnika koji se danas održava na zagrebačkom Markovom trgu. Prenosimo ga u nastavku. "Tko to danas protestira? Čelnica jedne od udruga liječnika obiteljske medicine na jednoj od konferencija za medije, ...

Liječnici na veliki prosvjed u Zagreb stigli u 15-ak autobusa

Index.hr - 18.03.2023

U 15-AK autobusa na Trg dr. Franje Tuđmana stigli su liječnici iz cijele Hrvatske koji će u povorci proći središtem Zagreba te doći do Trga sv. Marka gdje će u 12 sati i pet minuta održati prosvjed protiv zdravstvene politike vlade, za spas hrvatskog zdravstva.

Šefica KoHOM-a: Umjesto da pokaže da je kolega, Beroš ne želi čuti probleme liječnika

Index.hr - 18.03.2023

PREDSJEDNICA KoHOM-a Nataša Ban Toskić komentirala je na N1 televiziji prosvjed pet krovnih liječničkih udruga koje danas odlaze pred vladu sa svojim zahtjevima koji su, kažu, prethodno ignorirani. "Nikad nije kasno ako su namjere iskrene.

Veliki prosvjed liječnika u Zagrebu, stiglo 15-ak autobusa. Upravo drže govore

Index.hr - 18.03.2023

POD GESLOM "SOS za zdravstvo" pet krovnih liječničkih udruga organizira danas veliki prosvjed na Trgu sv. Marka kojim će iskazati nezadovoljstvo svojim statusom, plaćama, ali i cjelokupnim stanjem u zdravstvenom sustavu.

'SOS za zdravstvo': Liječnici iz svih krajeva Hrvatske krenuli busevima na prosvjed na Trgu

24sata.hr - 18.03.2023

Pod geslom 'SOS za zdravstvo', pet krovnih liječničkih udruga organizira u subotu veliki prosvjed na Trgu sv. Marka kojim će iskazati nezadovoljstvo svojim statusom, plaćama, ali i stanjem u zdravstvu POGLEDAJTE ...

Liječnici danas izlaze na ulice, okupljaju se pred Vladom: Najavili dosad najveći prosvjed

Dnevnik.hr - 18.03.2023

Pod geslom "SOS za zdravstvo", pet krovnih liječničkih udruga organizira u subotu veliki prosvjed na Trgu sv. Marka kojim će iskazati nezadovoljstvo svojim statusom, plaćama, ali i cjelokupnim stanjem u zdravstvenom sustavu.

Ministarstvo zdravstva izdalo priopćenje povodom prosvjeda: Protiv čega se uopće protestira?

24sata.hr - 18.03.2023

Svjesni smo da zdravstveni sustav nije optimalan i da funkcionira uz niz, desetljećima postojećih teškoća, no odlučni smo reformirati ga, stoga je utemeljena strukturna reforma, kažu iz Ministarstva zdravstva Povodom današnjeg prosvjeda liječnika na Markovom trgu u Zagrebu, ...

Oglasio se i Beroš: “Tko to i protiv čega prosvjeduje?”

N1 - 18.03.2023

Oglasio se i ministar Vili Beroš o današnjem prosvjedu liječnika. Otvoreno pismo prenosimo u cijelosti: “ Tko to danas protestira? Čelnica jedne od udruga liječnika obiteljske medicine na jednoj od konferencija za medije, nakon održanog sastanka u Ministarstvu zdravstva, ...

Veliki protest ljekara u Zagrebu, stigli iz svih krajeva: “Podcijenjeni smo!”

N1 - 18.03.2023

U 15-ak autobusa na Trg dr. Franje Tuđmana stigli su liječnici iz cijele Hrvatske koji će u povorci proći središtem Zagreba te doći do Trga sv. Marka gdje će u 12 sati i pet minuta održati prosvjed protiv zdravstvene politike Vlade, za spas hrvatskog zdravstva.

Veliki protest ljekara u Zagrebu, stigli iz svih krajeva

Vijesti.ba - 18.03.2023

U 15-ak autobusa na Trg dr. Franje Tuđmana stigli su liječnici iz cijele Hrvatske koji će u povorci proći središtem Zagreba te doći do Trga sv. Marka ... ... gdje će u 12 sati i pet minuta održati prosvjed protiv zdravstvene politike Vlade, za spas hrvatskog zdravstva.

Veliki prosvjed liječnika u Zagrebu: "Godinama smo šutjeli pognute glave"

Index.hr - 18.03.2023

POD GESLOM "SOS za zdravstvo" pet krovnih liječničkih udruga održalo je danas veliki prosvjed na Trgu sv. Marka kojim su iskazali nezadovoljstvo svojim statusom, plaćama, ali i cjelokupnim stanjem u zdravstvenom sustavu.

Veliki prosvjed liječnika u Zagrebu, stiglo 15-ak autobusa

Dnevnik.ba - 18.03.2023

Pozivom predsjednice Hrvatskog liječničkog sindikata (HLS) Renate Čulinović Čaić hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću da spasi hrvatsko zdravstvo, u subotu točno u 12 sati i pet minuta, na Trgu svetog Marka u Zagrebu počeo je prosvjed liječnika.

Savjetnik Vili Beroša: Današnji prosvjed liječnika nije primjeren

24sata.hr - 18.03.2023

Liječnici se nemaju vremena baviti svojim poslom jer više od 50% vremena troše na birokracijom, rekao je Miroslav Hanževački, savjetnik za primarnu zdravstvenu zaštitu u Ministarstvu zdravstva - Možemo se složiti da je situacija izuzetno teška.