TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Od Twittera i YouTubea zatraženo da zabrane negiranje genocida u Srebrenici

N1 - 30.07.2021

Institut za istraživanje genocida Kanada zatražio je od Twittera i YouTuba da zabrane negiranje genocida u Srebrenici na svojim platformama. Ranije je ovo zatraženo od Facebooka. “Poštujući vašu bitku protiv opasnih teorija zavjera i poricanja holokausta u ime više stotina ...

RSE: Svetski jevrejski kongres odbacio izveštaj komisije RS o Srebrenici

N1 - 29.07.2021

Potpredsednik Svetskog jevrejskog kongresa Menahem Rozenšaft u potpunosti je odbacio zaključke o Srebrenici koje je saopštila međunarodna komisija formirana od Vlade Republike Srpske, ocenivši njen Izveštaj kao sramotan za akademsku zajednicu. Vlada Republike Srpske je 11.

IGK traži da Twitter i YouTube zabrane negiranje genocida na svojim platformama

Vijesti.ba - 30.07.2021

Pošto je već ranije od Facebooka zatražio zabranu negiranja genocida u Srebrenici i veličanje osuđenih ratnih zločinaca na njegovoj platformi, Institut za istraživanje genocida Kanada (IGK) je to isto zatražio od Twittera i YouTuba.

Institut za istraživanje genocida Kanada pisao čelnicima Twittera i YouTube-a: Zabranite negiranje genocida u ...

Avaz - 30.07.2021

Institut za istraživanje genocida Kanada (IGK) zatražio je od Twittera i YouTube-a da zabrane negiranje genocida u Srebrenici na svojim platformama. Pošto je već ranije od Facebooka zatražio zabranu negiranja genocida u Srebrenici i veličanje osuđenih ratnih zločinaca na ...

Svjetski jevrejski kongres odbacio izvještaj Komisije RS o Srebrenici

N1 - 29.07.2021

Menachem Z. Rosensaft, Pomoćnik izvršnog potpredsjednika Svjetskog jevrejskog kongresa, je u potpunosti odbacio zaključke konačnog izvještaja međunarodne komisije predvođene izraelskim akademikom Gideonom Greifom, nazivajući sadržaj izvještaja “sramotnim.

Svjetski jevrejski kongres: Dodikov i Greifov izvještaj o Srebrenici je gebelsovska propaganda

Vijesti.ba - 29.07.2021

Optuživanje Bošnjaka za zločine podsjeća na Goebbelsovo opravdavanje nacističke protužidovske politike. Piše: Menachem Z. Rosensaft, potpredsjednik Svjetskog jevrejskog kongresa Samozvana "nezavisna" međunarodna istražna komisija, imenovana na inicijativu separatističkog čelnika ...

Šef Svjetskog židovskog kongresa: Nijekanje genocida je poput nacističke propagande

Index.hr - 29.07.2021

JEDAN od čelnika Svjetskog židovskog kongresa (WJC) Menachem Rosensaft upozorio je da se vlasti bosanskih Srba koriste propagandom koja podsjeća na nacističku kako bi umanjile razmjera zločina tijekom rata u BiH od 1992. do 1995.

Šef Svjetskog židovskog kongresa: Nijekanje genocida poput nacističke propagande

N1 - 29.07.2021

Jedan od čelnika Svjetskog židovskog kongresa (WJC) Menachem Rosensaft upozorio je u četvrtak da se vlasti bosanskih Srba koriste propagandom koja podsjeća na nacističku kako bi umanjile razmjera zločina tijekom rata u BiH od 1992. do 1995.

'Nijekanje genocida u Srebrenici vlade bosanskih Srba podsjeća na nacističku propagandu'

24sata.hr - 29.07.2021

Jedan od čelnika Svjetskog židovskog kongresa (WJC) Menachem Rosensaft upozorio je u četvrtak da se vlasti bosanskih Srba koriste propagandom koja podsjeća na nacističku kako bi umanjile razmjera zločina tijekom rata u BiH od 1992. do 1995.

Rosensaft: Negiranje genocida u Srebrenici poput nacističke propagande

Al Jazeera - 29.07.2021

Jedan od čelnika Svjetskog jevrejskog kongresa (WJC) Menachem Rosensaft upozorio je u četvrtak da se vlasti bosanskih Srba koriste propagandom koja podsjeća na nacističku kako bi umanjile razmjere zločine počinjene tokom rata u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995.

Svjetski jevrejski kongres odbacio izvještaj Komisije RS o Srebrenici

Avaz - 29.07.2021

Menahem Rozensaft (Menachem Z. Rosensaft), potpredsjednik Svjetskog jevrejskog kongresa , je u potpunosti odbacio zaključke konačnog izvještaja međunarodne komisije predvođene izraelskim akademikom Gideonom Greifom, nazivajući sadržaj izvještaja “sramotnim”, prenosi N1.

Svjetski jevrejski kongres odbacio izvještaj Komisije o Srebrenici

Radio Sarajevo - 29.07.2021

... / Svjetski jevrejski kongres odbacio izvještaj Komisije o Srebrenici 29. 07. 2021. u 16:55:00 Radiosarajevo.ba Menachem Z. Rosensaft, glavni savjetnik Svjetskog jevrejskog kongresa , u potpunosti je odbacio zaključke konačnog izvještaja međunarodne komisije predvođene ...