TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

UBIJAO CIVILE I DECU: Hrvatski ministar odbrane odgovoran za smrt stotina Srba

Novosti - 12.01.2019

Tužilaštvu Srbije podneta krivična prijava za zločine Hrvatske vojske počinjene 1995. kod Jajca Tužilaštvu za ratne zločine Srbije podnesena je krivična prijava protiv hrvatskog ministra odbrane Damira Krstičevića i više osoba zbog sumnje da su 12. i 13. septembra 1995.

Krstičević povodom krivične prijave: Čist sam i nevin

RTS - 12.01.2019

Potpredsednik hrvatske vlade i ministar odbrane Damir Krstičević, povodom krivične prijave za ratni zločin u BiH podnete protiv njega u Srbiji, poručio je da je njegov ratni put potpuno čist i tvrdi da njegova 4. gardijska brigada nije bila u mestu Bravnice kod Jajca, 12. i 13.

"Krstičević i u Srbiji može da odgovara za ratni zločin"

RTS - 12.01.2019

Beogradski advokat Dušan Bratić, koji je Tužilaštu za ratne zločine Srbije podneo krivičnu prijavu protiv hrvatskog ministra obrane i potpredsednika vlade Hrvatske Damira Krstičevića, izjavio je za "Tanjug" da Krstičević može i u Srbiji da odgovara za ratni ...

Krstičević: Moj ratni put potpuno je čist

Al Jazeera - 12.01.2019

Beogradska Politika prenosi tvrdnje da je Damir Krstičević bio zapovjednik brigade koja je raketirala kolonu srpskih izbjeglica 1995. Advokat Bratić tvrdi da su Krstičević i saučesnici počinili kaznena djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništa i ratnih zarobljenika Davor ...

SRBIJA PODNELA KRIVIČNU PRIJAVU: Hrvatski ministar odbrane odgovoran za smrt stotina Srba

Pravda - 13.01.2019

Tužilaštvu za ratne zločine Srbije podnesena je krivična prijava protiv hrvatskog ministra odbrane Damira Krstičevića i više osoba zbog sumnje da su 12. i 13. septembra 1995. godine u mestu Bravnice kod Jajca ubili 81 srpskog civila, od kojih osmoro dece.

"Bezbednost Hrvatske nije ugrožena"

B92 - 11.01.2019

Hrvatski vicepremijer i ministar odbrane Damir Krstičević ocenio je da bezbednost Hrvatske nije ugrožena. On je naveo da se, nakon što je propala prodaja izraelskih "F-16 Barak" borbenih aviona, sledeće nedelje ide u proces poništenja tendera. "Bezbednost Hrvatske nije ugrožena.

Podneta krivična prijava protiv hrvatskog ministra odbrane zbog ratnog zločina nad Srbima

Srbija Danas - 12.01.2019

Krstičević je bio komandant 4. gardijske brigade hrvatske vojske, koja je učestovala u raketiranju kolone srpskih izbeglica u mestu Bravnice kod Jajca, 12. i 13. septembra 1995, a srpski civili su ubijani pucnjima iz vatrenog oružja i ispaljivanjem raketa iz raketnog bacača na ...

Kolinda sazvala sednicu Veća za odbranu, traži detaljan izveštaj zbog propalog posla sa izraelskim avionima

Srbija Danas - 11.01.2019

Kitarović je najpre jutros primila ministra odbrane Damira Krstičevića i načelnika Glavnog štaba Oružanih snaga Mirka Šundova od kojih je tražila da je obaveste o svim detaljima propalog posla s kupovinom aviona od Izraela.

Krstičević: Bezbednost Hrvatske nije ugrožena

Blic - 12.01.2019

Hrvatski vicepremijer i ministar odbrane Damir Krstičević ocenio je da bezbednost Hrvatske nije ugrožena i naveo da se, nakon što je propala prodaja izraelskih "F-16 Barak" borbenih aviona, sledeće nedelje ide u proces poništenja tendera. - Bezbednost Hrvatske nije ugrožena.

Prijava protiv Krstičevića zbog masakra srpskih civila

RTV - 12.01.2019

Tužilaštvu za ratne zločine Srbije podneta je krivična prijava protiv aktuelnog ministra odbrane i potpredsednika hrvatske vlade Damira Krstičevića i saučesnika zbog sumnje da su 1995. ubili 81 civila srpske nacionalnosti, piše današnja Politika. Krstičević je bio komandant 4.

Kitarović za ponedeljak sazvala sednicu Veća za odbranu

Blic - 11.01.2019

Zbog propalog posla s kupovinom borbenih aviona od izraela, predsednica Kolinda Grabar Kitarović sazvala je sednicu Veća za odbranu za ponedeljak i zatražila detaljan izveštaj o stanju hrvatskih MiG-ova. Kako je preneo hrvatski portal Dnevnik, predsednika Kitarović je najpre ...

Ministar odbrane Hrvatske osumnjičen za ratni zločin

Politika - 12.01.2019

Današnji ministar odbrane i potpredsednik Vlade Republike Hrvatske general Damir Krstičević bio je komandant 4. gardijske brigade Hrvatske vojske, koja je učestvovala u raketiranju kolona srpskih izbeglica u mestu Bravnice kod Jajca 12. i 13. septembra 1995. godine.