TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Borski plavi kamen obara rekorde

RTV - 13.02.2018

U pogonima RTB Bor se, pored bakra, zlata, srebra i ostalih plemenitih metala, godišnje proizvede i do 1.200 tona bakar-sulfata (plavog kamena) i sve što se proizvede proda se unapred, bez ijedne reklamacije na kvalitet.

Rekordna proizvodnja plavog kamena u Boru

RTS - 13.02.2018

U pogonima RTB-a "Bor" je u januaru zabeležena rekordna mesečna proizvodnja bakar-sulfata, poznatijeg kao plavi kamen, od osnivanja pogona, saopštio je Rudarsko-topioničarski basen ...

Borski plavi kamen ide "kao alva"

Telegraf - 13.02.2018

Za dve nedelje izvezeno 90 tona U pogonima se, pored bakra, zlata, srebra i ostalih plemenitih metala, godišnje proizvede i do 1.200 tona bakar-sulfata (plavog kamena). Sve što se proizvede proda se unapred, bez ijedne reklamacije na kvalitet.

Jagma za plavim kamenom iz Bora

Mondo - 13.02.2018

U pogonima RTB Bor se, pored bakra, zlata, srebra... godišnje proizvede i do 1.200 tona bakar-sulfata (plavog kamena) a sve što se proizvede proda se unapred. Bakar-sulfat, u narodu poznatiji kao plavi kamen (plava galica, modra galica...), ima široku primenu.

BORSKO PLAVO ZLATO IDE KAO ALVA: Traže ga Turci, Mađari, Bugari, Grci, Poljaci, Makedonci! Sve što se proizvede, proda ...

Kurir - 13.02.2018

BOR - U pogonima RTB Bor se, pored bakra, zlata, srebra i ostalih plemenitih metala, godišnje proizvede i do 1.200 tona bakar-sulfata (plavog kamena) i sve što se proizvede proda se unapred i bez ijedne reklamacije na kvalitet.