TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

"CRNOJ GORI HITNO POTREBAN FUNKCIONALNI SUD" Varhelji pozvao partije da nađu kompromis

Blic - 24.11.2022

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji pozvao je sve političke partije u Crnoj Gori da nađu kompromis i imenuju četiri sudije Ustavnog suda. Varhelji je rekao da je Crnoj Gori hitno potreban potpuno funkcionalan Ustavni sud.

Varhelji: BiH bi u narednih mesec dana mogla da dobije status kandidata za EU

N1 - 24.11.2022

Komesar EU za proširenje i susedsku politiku Oliver Varhelji izjavio je u Barseloni da bi Bosna i Hercegovina u narednih mesec dana mogla da dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, objavila je Radio-televizija BiH.

Varhelji: Partije u Crnoj Gori da nađu kompromis i imenuju sudije

Politika - 24.11.2022

PODGORICA - Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji danas je pozvao sve političke stranke u Crnoj Gori da postignu kompromis i imenuju četiri sudije Ustavnog suda. On je dodao da je Crnoj Gori hitno potreban potpuno funkcionalan Ustavni sud, preneo je Tanjug.

Dobre vijesti za građane BiH, Varhelyi najavio kandidatski status za EU

N1 - 24.11.2022

Evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku Oliver Varhelyi potvrdio je da bi Bosna i Hercegovina u narednih mjesec dana mogla dobiti kandidatski status za članstvo u Evropsku uniju. “Unutar Evropske komisije udvostručili smo napore da bismo stavili na sto prijedloge o ...

Varhelyi: BiH bi uskoro mogla dobiti status kandidata za članstvo u EU

N1 - 24.11.2022

Europski povjerenik za proširenje Europske unije Oliver Varhelyi potvrdio je u četvrtak da bi Bosna i Hercegovina u idućih mjesec dana mogla dobiti kandidacijski status za članstvo u bloku 27 zemalja, kao što su ga prethodno dobile Ukrajina, Moldavija i Gruzija.

Radulović-Varhelji: Izbor sudija Ustavnog suda put ka...

Vijesti.me - 24.11.2022

Savjetnik predsjednika Vlade Đorđe Radulović na marginama VII Regionalnog foruma Unije za Mediteran u Barseloni imao je susret sa evropskim komesarom za susjedstvo i proširenje Oliverom Varheljijem. Sagovornici su pozdravili preporuke Evropskog parlamenta o Novoj strategiji ...

"Avaz" saznaje: Naredne sedmice u BiH stiže Oliver Varhelji

Avaz - 24.11.2022

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji (Varhelyi) dolazi naredne sedmice u posjetu Bosni i Hercegovini, saznaje portal "Avaza". On će se prema saznanjima "Avaza" u srijedu sastati sa brojnim bosanskohercegovačkim zvaničnicima.

Varhelyi uvjeren: BiH će dobiti status kandidata za ulazak u EU

24sata.hr - 24.11.2022

Unutar EK-e udvostručili smo napore kako bi smo stavili na stol prijedloge o proširenju. Ove godine smo već dali kandidatski status trima zemljama, a vjerujem da ćemo mati još jednu pozitivnu odluku o BiH, rekao je Europski povjerenik za proširenje Europske unije Oliver Varhelyi ...

Povjerenik EU: Vjerujem da će BiH dobiti status kandidata za članstvo u EU

Index.hr - 24.11.2022

EUROPSKI povjerenik za proširenje Europske unije Oliver Várhelyi potvrdio je da bi Bosna i Hercegovina u idućih mjesec dana mogla dobiti kandidacijski status za članstvo u bloku 27 zemalja, kao što su ga prethodno dobile Ukrajina, Moldavija i Gruzija.

Varhelyi: Vjerujem da će BiH dobiti status kandidata

Vijesti.ba - 24.11.2022

Europski povjerenik za proširenje Europske unije Oliver Várhelyi potvrdio je da bi Bosna i Hercegovina u idućih mjesec dana mogla dobiti kandidacijski status za članstvo u bloku 27 zemalja. Prethodno su status dobile Ukrajina, Moldavija i Gruzija.

Varhelji: BiH bi u narednih mjesec dana mogla dobiti kandidatski status

Avaz - 24.11.2022

Evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku Oliver Varhelji (Varhelyi) potvrdio je da bi BiH u narednih mjesec dana mogla dobiti kandidatski status za članstvo u EU. - Unutar Evropske komisije udvostručili smo napore da bismo stavili na sto prijedloge o proširenju.

Dobre vijesti za građane BiH, Varhelyi najavio kandidatski status za EU

6yka - 24.11.2022

Evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku Oliver Varhelyi potvrdio je da bi Bosna i Hercegovina u narednih mjesec dana mogla dobiti kandidatski status za članstvo u Evropsku uniju. “Unutar Evropske komisije udvostručili smo napore da bismo stavili na sto prijedloge o ...

Varhelyi vjeruje da će BiH dobiti status kandidata za članstvo u EU

Dnevnik.ba - 24.11.2022

Europski povjerenik za proširenje Europske unije Oliver Várhelyi potvrdio je da bi Bosna i Hercegovina u idućih mjesec dana mogla dobiti kandidacijski status za članstvo u bloku 27 zemalja, kao što su ga prethodno dobile Ukrajina, Moldavija i Gruzija.

Varhelji: BiH bi u narednih mesec dana mogla da dobije status kandidata za EU

Danas - 24.11.2022

Komesar EU za proširenje i susedsku politiku Oliver Varhelji izjavio je danas u Barseloni da bi Bosna i Hercegovina u narednih mesec dana mogla da dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, objavila je Radio-televizija BiH.

Varhelji: Partije da nađu kompromis i imenuju sudije Ustavnog suda

Vijesti.me - 24.11.2022

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji pozvao je sve političke partije u Crnoj Gori da nađu kompromis i imenuju četiri sudije Ustavnog suda. On je kazao da je, kao što je i predsjednica Venecijanske komisije Kler Bazi Malori rekla, Crnoj Gori hitno potreban potpuno ...