TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ruska vakcina „Sputnjik Ve“ registrovana u 65 zemalja

Sputnik - 13.05.2021

Maldivi su 65. država koja je registrovala vakcinu protiv virusa „Sputnjik Ve“, saopštio je Ruski fond za direktne investicije. ​Postvakciona ispitivanja u velikom broju zemalja pokazuju da je „Sputnjik Ve“ najbezbednija i najefikasnija vakcina protiv virusa korona, istakli su u ...

Ruski centar „Gamaleja“: Rok upotrebe vakcine „Sputnjik Ve“ ─ osam meseci

Sputnik - 13.05.2021

Rok upotrebe vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) povećan je na osam meseci, planirano je da se poveća na godinu dana, ali treba da prođe vreme za proučavanje preparata, izjavio je direktor Istraživačkog centra za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ ...

Skoro stopostotna efikasnost: Uspeh „Sputnjika Ve“ u San Marinu veći od podataka „Lanseta“

Sputnik - 12.05.2021

Primena ruske vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) u San Marinu pokazala je da je njena efikasnost blizu 100 odsto, čime je premašila rezultate objavljenih naučnih istraživanja, izjavio je državni sekretar za pitanja zdravstva i socijalna pitanja te zemlje Roberto Čavata.

U Slovačkoj u junu počinje vakcinacija „Sputnjikom Ve“

Sputnik - 12.05.2021

Slovačka od juna počinje vakcinaciju ruskim preparatom "Sputnjik Ve", saopštio je na konferenciji za štampu ministar zdravlja Vladimir Lengvarski. Ministar je naglasio da je ruska vakcina samo deo onoga što je Slovačka naručila.

I SLOVACI PRELOMILI: U junu počinje vakcinacija "Sputnjikom Ve"

Novosti - 12.05.2021

Po njegovim rečima, Vakcina će biti distribuirana u centre za vakcinaciju u zemlji do početka juna. Ministar je naglasio da je ruska vakcina samo deo onoga što je Slovačka naručila. Ranije je vakcina „Sputnjik Ve“ testirana na objektu kompanije Imuna Pharm i dobro se pokazala.

„Sputnjik Ve“ će se proizvoditi i u Bahreinu

Sputnik - 12.05.2021

Ruski fond za direktne investicije i Bahrein postigli su dogovor o proizvodnji ruske vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) u toj zemlji. Bahrein je juče odobrio i primenu ruske vakcine „Sputnjik lajt“. „Sputnjik ve“ je u toj zemlji registrovan u februaru.