TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Robert Golob: Insistiraću ako treba i do jutra da se BiH odmah dodeli status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji

Danas - 23.06.2022

Premijer Slovenije Robert Golob izjavio je da će insistirati, ako treba i do jutra, da se Bosni i Hercegovini odmah dodeli status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, o čemu zasad nema saglasnosti svih 27 članica Evropske unije.

SLOVENAČKI PREMIJER: Ako treba, do jutra ću insistirati da se BiH dodeli status kandidata za članstvo u EU

Kurir - 23.06.2022

Dolazeći na samit lidera članica Evropske unije Golob je rekao da je potrebno naći konsenzus kako bi BiH odmah dobila status kandidata, za šta su uz Sloveniju još neke članice Unije. Insistiraću "ako treba i do jutra" na današnjem sastanku, ali to ne znači da će, ako konsenzusa ...

Golob: Slovenija će insistirati da BiH dobije status, ako treba i do jutra

N1 - 23.06.2022

"Danas moramo naći konsenz", rekao je prije sastanka Europskog vijeća u Briselu slovenski premijer Robert Golob. Slovenija se pored Austrije najsnažnije zalaže za to da Bosna i Hercegovina dobije status kandidata za članstvu u EU.

Golob će na prijedlogu za status BiH ustrajati "čak i do jutra"

24sata.hr - 23.06.2022

Slovenski premijer Robert Golob rekao je u četvrtak da će inzistirati "ako treba i do jutra" da se BiH odmah dodijeli status kandidata za članstvo u Europskoj uniji o čemu zasad nema suglasja među 27-oricom Dolazeći na summit lidera članica Europske unije Golob je kazao da je ...

Golob: Slovenija i dalje podržava put Ukrajine u EU

Nova - 23.06.2022

Slovenija i posle promene vlasti zadržala je stav da bi Ukrajini trebalo dodeliti status kandidata za članstvo u EU, poručio je slovenački premijer Robert Golob u svom prvom razgovoru sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim.

Golob: Ako bude trebalo do jutra ćemo insistirati da BiH dobije kandidatski status

Avaz - 23.06.2022

Slovenski premijer Robert Golob je , prije sastanka Evropskog vijeća u Briselu, rekao da se mora naći konsenzus, te da se Slovenija, uz Austriju, najviše zalaže za to da Bosna i Hercegovina dobije kandidatski status za članstvo u EU.

Stefanišina: Ukrajina bi sutra mogla dobiti kandidatski status

Vijesti.ba - 22.06.2022

Ukrajina očekuje da će odluka o dodjeli kandidatskog statusa za članstvo u EU biti odobrena na samitu Evropskog vijeća 24. juna ujutro, pod pretpostavkom da će biti donesena 23. juna uveče. - Očekujemo da će takva odluka biti odobrena 24. juna ujutro.

Premijer Slovenije: I dalje podržavamo put Ukrajine u EU

Tanjug - 23.06.2022

Premijer Slovenije: I dalje podržavamo put Ukrajine u EU Slovenačka vlada je na Tviteru objavila da je Robert Golob uveravao ukrajinskog predsednika da se, iako je došlo do promene vlasti u Sloveniji, odnos te zemlje prema Ukrajini nije promenio.

Golob: Slovenija će insistirati da BiH dobije status, ako treba i do jutra

Vijesti.ba - 23.06.2022

"Danas moramo naći konsenzus", rekao je prije sastanka Europskog vijeća u Briselu slovenski premijer Robert Golob. Slovenija se pored Austrije najsnažnije zalaže za to da Bosna i Hercegovina dobije status kandidata za članstvo u EU.

Slovenski premijer: Inzistirat ću ako treba i do jutra da se BiH odmah dodijeli status kandidata za članstvo u EU

Vecernji.hr - 23.06.2022

"Bosni i Hercegovini treba status kandidata i na tome ćemo ustrajati", rekao je dodajući da postoji više načina da se postigne taj cilj i da "treba vidjeti gdje bi se moglo naći konsenzualno rješenje Slovenski premijer Robert Golob rekao je u četvrtak da će inzistirati "ako ...

Slovenski premijer: Na prijedlogu za status BiH ustrajat ću ako treba i do jutra

N1 - 23.06.2022

Slovenski premijer Robert Golob rekao je u četvrtak da će inzistirati "ako treba i do jutra" da se Bosni i Hercegovini odmah dodijeli status kandidata za članstvo u Europskoj uniji o čemu zasad nema suglasja među 27-oricom.

Golob će na prijedlogu za status BiH ustrajati ‘ako treba i do jutra’

Al Jazeera - 23.06.2022

Više zemalja, uključujući i Sloveniju, traže da kandidatski status za ulazak u EU sa Ukrajinom i Moldavijom dobije i BiH. Slovenski premijer Robert Golob rekao je u četvrtak da će insistirati “ako treba i do jutra” da se Bosni i Hercegovini odmah dodijeli status kandidata za ...

Slovenski premijer: Na prijedlogu za status BiH ustrajat ću, ako treba, i do jutra

Index.hr - 23.06.2022

SLOVENSKI premijer Robert Golob rekao je danas da će inzistirati, ako treba i do jutra, na tome da se Bosni i Hercegovini odmah dodijeli status kandidata za članstvo u Europskoj uniji, o čemu zasad nema suglasja među 27-oricom.

Golob: Insistiraću, ako treba i do jutra, da se BiH dodeli status kandidata

N1 - 23.06.2022

Premijer Slovenije Robert Golob izjavio je da će insistirati, ako treba i do jutra, da se Bosni i Hercegovini odmah dodeli status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, o čemu zasad nema saglasnosti svih 27 članica Evropske unije.