TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

OPTIMISTIČNE PROGNOZE Procena rasta crnogorskog BDP povećana na 3,1 odsto

Blic - 09.11.2019

Evropska komisija (EK) povećala je, u novim jesenjim prognozama, rast crnogorskog bruto domaćeg proizvoda (BDP) u ovoj godini na 3,1 odsto. EK je u prolećnim prognozama za ovu godinu procenjivala rast crnogorske ekonomije na 2,9 odsto.

Đuričin: EK potvrdila da smo na putanji održivog razvoja

Tanjug - 08.11.2019

Đuričin: EK potvrdila da smo na putanji održivog razvoja Evropska komisija je u najnovijem izveštaju potvrdila da se Srbija nalazi na putanji održivog ekonomskog rasta, ističe profesor Ekonomskog fakulteta Dragan Đuričin.

Evropska komisija prognozira dalji snažan privredni rast Srbije

RTV - 08.11.2019

Evropska komisija ocenjuje da je srpska ekonomija, uprkos globalnom usporavanju, na putu daljeg snažnog rasta, zasnovanog na investicijama i domaćoj potrošnji, i podstaknutog povećanjem zaposlenosti i nivoa prihoda u zemlji.

EK prognozira dalji snažan privredni rast Srbije

RTS - 08.11.2019

Evropska komisija ocenjuje da je srpska ekonomija, uprkos globalnom usporavanju, na putu daljeg snažnog rasta, zasnovanog na investicijama i domaćoj potrošnji, i podstaknutog povećanjem zaposlenosti i nivoa prihoda u ...

EK povećala projekciju privrednog rasta Srbije

B92 - 07.11.2019

Brisel -- Evropska komisija je povećala projekciju privrednog rasta Srbije za ovu godinu 0,1 procentni poen na 3,2 odsto. EK je to objavila u svom jesenjem izveštaju "Evropske ekonomske prognoze" na sajtu te institucije.

Evropska komisija blago povećala projekciju rasta Srbije

Tanjug - 07.11.2019

Evropska komisija blago povećala projekciju rasta Srbije Evropska komisija je povećala projekciju privrednog rasta Srbije za ovu godinu za 0,1 procentni poen na 3,2 odsto, u svom jesenjem izveštaju "Evropske ekonomske prognoze" objavljenom danas na veb sajtu te institucije.

Zemlja EU koja već zna da će 3 godine zaredom biti u plusu

BizLife - 07.11.2019

Evropska komisija (EK) je prognozirala da će Nemačka zadržati budžetski suficit najmanje do 2021. godine. EK kaže da će deficit Francuske biti iznad propisanog praga EU u ovoj godini, a da će italijanski dug nastaviti da raste i dostići će nivo od gotovo 140 odsto bruto domaćeg ...

Evropska komisija POVEĆALA projekcije rasta Srbije

Blic - 08.11.2019

Evropska komisija je povećala projekciju privrednog rasta Srbije za ovu godinu za 0,1 procentni poen na 3,2 odsto, u svom jesenjem izveštaju "Evropske ekonomske prognoze" objavljenom danas na veb sajtu te institucije.

EK prognozira dalji snažan privredni rast Srbije

Tanjug - 08.11.2019

EK prognozira dalji snažan privredni rast Srbije Evropska komisija ocenjuje da je srpska ekonomija, uprkos globalnom usporavanju, na putu daljeg snažnog rasta, zasnovanog na investicijama i domaćoj potrošnji, i podstaknutog povećanjem zaposlenosti i nivoa prihoda u zemlji.

Srbija ekonomski jača, dok svet stagnira

Vesti Online - 08.11.2019

Evropska komisija je u najnovijoj, jesenjoj Ekonomskoj prognozi veoma laskava u opisu stanja srpske privrede, te tako konstatuje: da rast ostaje čvrts, da je usporavanje ostalo iza Srbije, da zemlja ostvaruje rekordno visok priliv stranih direktnih investicija koji podržava rast ...

Đuričin: Evropska Komisija potvrdila da smo na putanji održivog razvoja

RTV - 08.11.2019

Evropska komisija je u najnovijem izveštaju potvrdila da se Srbija nalazi na putanji održivog ekonomskog rasta, ističe profesor Ekonomskog fakulteta Dragan Đuričić. Povodom više nego dobrih ocena EK o stanju srpske privrede, Đuričin naglašava da je posebno važno što Komisija ...