TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Batka za ruku, pa u EU

Danas - 26.10.2020

Niko na Balkanu okupiranom manje više, ili pristalom uz Hitlera i Musolinija, tokom Drugog svetskog rata, nije bio nacista niti fašista. Niko osim Nemaca i Italijana i onih „drugih“ koji nisu „mi“. Tako to izgleda iz vizure političkih elita u balkanskim zemljama.

Bugarski političar smatra drskom izjavu Zaeva da nema teritorijalne pretenzije prema Bugarskoj

Sputnik - 26.10.2020

Makedonski premijer Zoran Zaev i dalje se pretvara da je „siromašan i nesrećan“ rekavši da je Skoplje spremno da izjavi da nema teritorijalne pretenzije prema Sofiji, navodi Angel Džambazki, zamenik predsednika parlamentarne stranke VMRO BND u komentaru izjave Zaeva.

Bugarska 'blokira' i Frontex zbog makedonskog jezika

Al Jazeera - 26.10.2020

Sofija je optužila Skoplje da su makedonski jezik i nacija nastali vještački, za vrijeme komunističke Jugoslavije. Makedonski premijer najavio je da postoji mogućnost o bugarskoj blokadi na putu ka Evropskoj uniji EPA Evropski komesarka za unutrašnje poslove Ylva Johansson ...

ZAEV PONOVO NA METI BUGARSKIH PROZIVKI: Prestani da se pretvaraš da si siromašan i nesrećan!

Srbija Danas - 26.10.2020

Makedonski premijer Zoran Zaev i dalje se pretvara da je "siromašan i nesrećan" rekavši da je Skoplje spremno da izjavi da nema teritorijalne pretenzije prema Sofiji, navodi Angel Džambazki, zamenik predsednika parlamentarne stranke VMRO BND u komentaru izjave Zaeva.

Bugarska blokira Makedoniju, Fronteks čeka Goce Delčeva

RTS - 25.10.2020

Bugarska je jedina zemlja koja blokira potpisivanje sporazuma o upravljanju granicama između Severne Makedonije i Evropske agencije za graničnu i obalsku stražu – Fronteks, prenosi ...

PREDLOG SOFIJE: Zvanični jezik Republike Severne Makedonije ili još jedna *

Pravda - 25.10.2020

Bugarska je iznela predlog za rešavanje spora sa Skopljem oko imena makedonskog jezika. ”Zvanični jezik Republike Severne Makedonije”, stav je Bugarske. U nekim slučajevima, mogla bi da bude upotrebljena i fusnota uz objašnjenje ”prema ustavu Republike Severne Makedonije”.