TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Džon Karpenter dobio Zlatnu kočiju na Kanskom festivalu

N1 - 15.05.2019

Američki reditelj Džon Karpenter, majstor fantastike, dobio je danas tokom ovogodišnjeg izdanja Medjunarodnog filmskog festivala u Kanu, Zlatnu kočiju, nagradu koju dodeljuje francusko Udruženje reditelja. "Nikada nisam pomislio da će moji filmovi imati takav uticaj kasnije", ...

FOTO: Film "Mrtvi ne umiru" otvorio Kanski festival

N1 - 15.05.2019

Glumci Šarlot Genzbur i Havijer Bardem otvorili su 72. Međunarodni festival u Kanu, koji će ove godine biti održan od 14. do 25. maja, a predsednik žirija koji će uručiti Zlatnu palmu biće meksički reditelj Alehandro Gonzales ...

Film je kao okean, beskrajna forma ljudskog izraza

Danas - 15.05.2019

I evo, dok se festival polako zahuktava, neću vam pisati o nekom filmu, glumcu ili smotri, već, nećete verovati o predsedniku žirija ovogodišnje kanske fešte. Reći ćete možda da je to čudan izbor, ali čini mi se da se retko ko toliko uklapa u plejadu ličnosti kojima je do sada ...

SEKA SABLIĆ BRANI ČAST SRPSKE KINEMATOGRAFIJE U KANU! Dugačak spisak VIP gostiju i zvezda

Kurir - 15.05.2019

Premijerom komedije američkog reditelja Džima Džarmuša "Mrtvi ne umiru" sinoć je otvoren 72. Kanski festival. Kan ne bi bio Kan bez slavnih i poznatih, te ako je prošlogodišnju selekciju karakterisalo odsustvo velikih imena sedme umetnosti, ove godine je tu čitava plejada.

Otvoren filmski festival u Kanu

Tanjug - 14.05.2019

Otvoren filmski festival u Kanu Premijerom komedije američkog reditelja Džima Džarmuša "Mrtvi ne umiru" večeras je otvoren 72. Kanski festival, čijem žiriju predsedava meskički režiser i dobitnik Oskara, Alehandro Injaritu.

Počeo 72. Međunarodni festival u Kanu

N1 - 14.05.2019

Glumci Šarlot Genzbur i Havijer Bardem otvorili su 72. Međunarodni festival u Kanu, na kojem se do 25. maja očekuje veliki broj zvezda, među kojima Kventin Tarantino, Pedro Almodovar i Terens Malik. Glumački duo je na francuskom i španskom rekao: "Počelo je".

Počela trka za Zlatnu palmu na festivalu u Kanu

RTS - 14.05.2019

Premijerom zombi komedije proslavljenog američkog reditelja Džima Džarmuša „Mrtvi ne umiru“, u Kanu je svečano otvoren 72. filmski festival. Za Zlatnu palmu najuticajnijeg svetskog festivala, takmiči se 21 ...

Tarantino je tu, Netfliksa nema

DW - 14.05.2019

U Kanu se okupljaju velika imena: Kventin Tarantino, Pedro Almodovar, Alen Delon i mnogi drugi. Najvažniji filmski festival sveta počinje u utorak i traje do 25. maja. DW donosi pregled deset najvažnijih stavki programa. 1. Otvaranje Festival će biti otvoren 14.

Počinje Kanski festival: Premijera i debiji ovih filmova

B92 - 14.05.2019

Premijerom komedije aemričkog reditelja Džima Džarmuša "Mrtvi ne umiru", danas će biti otvoren 72. Kanski festival, čijem žiriju predsedava oskarovac Alehandro Inijarutu. Ovogodišnji Kan se održava sa uobičajenim vrtlogom slavnih i kontroverzi, preneo je AP.

Džim Džarmuš za festivalski početak

Politika - 14.05.2019

Od našeg specijalnog izveštača Kan – Pet godina posle kanskog nastupa vampirskog „Samo ljubavnici opstaju” legendarni američki nezavisni reditelj Džim Džarmuš vraća se sa nekom vrstom zombi-filma „Mrtvi ne umiru”, sa Bilijem Marejem, Kloe Sevinji i Adamom Drajverom u glavnim ...

Danas počinje filmska smotra u Kanu: ovi Filmovi konkurušu za Zlatnu palmu

24sata - 14.05.2019

Ukupno 21 film ove godine učestvuje u trci za Zlatnu palmu, glavnu nagradu 72. Međunarodnog filmskog festivala u Kanu koji počinje večeras i traje do 25. maja. Filmovi u konkurenciji za glavnu nagradu: 1. „The Dead Don’t Die“ (Mrtvi ne umiru) američkog reditelja Džima Džarmuša.

Danas otvaranje Kanskog filmskog festivala

Tanjug - 14.05.2019

Danas otvaranje Kanskog filmskog festivala Premijerom komedije aemričkog reditelja Džima Džarmuša "Mrtvi ne umiru", danas će biti otvoren 72. Kanski festival, čijem žiriju predsedava oskarovac Alehandro Inijarutu.

POČELA TRKA ZA ZLATNU PALMU: Kan stecište svetske elite, dolazi i jedna stara FILMSKA LEGENDA

Dnevno - 14.05.2019

Festival će otvoriti ostvarenje "The Dead Don't Die" ("Mrtvi ne umiru") američkog nezavisnog reditelja Džima Džarmuša. U Kanu u utorak 14. maja počinje 72. Međunarodni filmski festival na kojem će se do 25. maja 21 film takmičiti za glavnu nagradu Zlatnu palmu. Džarmuš je 1984.

Džarmuša komedija o zombijima na otvaranju

Danas - 14.05.2019

Kao i prethodnih nekoliko decenija, Kan je u maju prestonica svetskog filma. Gde god da se okrenete, ugledaćete fascinantni plakat na kome jedna mlada žena sa šeširićem na glavi i kamerom u rukama stoji na leđima svog tehničara na jednoj visokoj platformi i snima film.

Otvoren Kanski festival, u trci za Zlatnu palmu 21 film

RTV - 14.05.2019

Premijerom komedije američkog reditelja Džima Džarmuša "Mrtvi ne umiru" večeras je otvoren 72. Kanski festival, čijem žiriju predsedava meskički režiser i dobitnik Oskara, Alehandro Injaritu. To je prvi put da je jedan film o zombijima, u kojem uloge tumače Adam Drajver, Bil ...

Počeo 72. Međunarodni festival u Kanu (FOTO)

Danas - 14.05.2019

Glumci Šarlot Genzbur i Havijer Bardem otvorili su večeras 72. Međunarodni festival u Kanu, na kojem se do 25. maja očekuje veliki broj zvezda, među kojima Kventin Tarantino, Pedro Almodovar i Terens Malik. Glumački duo je na francuskom i španskom rekao: „Počelo je“.

DW: Deset stvari koje treba da znate o Kanskom festivalu

Danas - 14.05.2019

U Kanu se okupljaju velika imena: Kventin Tarantino, Pedro Almodovar, Alen Delon i mnogi drugi. Najvažniji filmski festival sveta počinje u utorak i traje do 25. maja. DW donosi pregled deset najvažnijih stavki programa. 1. Otvaranje Festival će biti otvoren 14.

(FOTO) FILM O ZOMBIJIMA "Mrtvi ne umiru" otvorio 72. filmski festival u Kanu!

Informer - 15.05.2019

Premijerom komedije američkog reditelja Džima Džarmuša "Mrtvi ne umiru", sinoć je otvoren 72. Kanski festival, čijem žiriju predsedava meksički režiser i dobitnik Oskara, Alehandro Injaritu To je prvi put da je jedan film o zombijima, u kojem uloge tumače Adam Drajver, Bil Mari ...

Počeo 72. Međunarodni filmski festival u Kanu

B92 - 14.05.2019

Glumci Šarlot Genzbur i Havijer Bardem otvorili su večeras 72. Međunarodni filmski festival u Kanu, na kojem se do 25. maja očekuje veliki broj zvezda, među kojima su Kventin Tarantino, Pedro Almodovar i Terens Malik. Glumački duo je na francuskom i španskom rekao: "Počelo je!".

Otvaranje Kanskog festivala : Prazna stolica, Tramp i zid sa Meksikom

B92 - 15.05.2019

Premijerom komedije američkog reditelja Džima Džarmuša "Mrtvi ne umiru", sinoć je otvoren 72. Kanski festival, čijem žiriju predsedava meksički režiser i dobitnik Oskara, Alehandro Injaritu. To je prvi put da je jedan film o zombijima, u kojem uloge tumače Adam Drajver, Bil Mari ...