TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Schmidt: BiH ne smije imati čisto etničku orijentaciju

Vijesti.ba - 30.07.2021

"Ako želimo povesti BiH u EU i transformisati je u demokratsku zemlju, ne smijemo imati čisto etničku orijentaciju", kaže Christian Schmidt. Dodaje i da je neodrživo narušavanje teritorijalnog integriteta na Balkanu. Gospodine Schmidt, 1.

Kristijan Šmit: Čisto etnička orijentacija je poput kvadrature kruga

DW - 30.07.2021

„Ako želimo da BiH povedemo u EU i transformišemo je u demokratsku zemlju, ne smemo da imamo čisto etničku orijentaciju“, kaže Kristijan Šmit. Dodaje i da je neodrživo narušavanje teritorijalnog integriteta na Balkanu. DW: Gospodine Šmit, 1.

Kristijan Šmit za DW: Dolazim kao političar, bit ću precizan, razmjena teritorija nije moguća

Avaz - 30.07.2021

Ako želimo povesti BiH u EU i transformirati je u demokratsku zemlju, ne smijemo imati čisto etničku orijentaciju, kaže Kristijan Šmit (Christian Schmidt) u intervjuu za DW . Dodaje i da je neodrživo narušavanje teritorijalnog integriteta na Balkanu. Gospodine Šmit, 1.

Schmidt: Ako želimo BiH u EU, ne smijemo imati čisto etničku orijentaciju

N1 - 30.07.2021

"Ako želimo povesti BiH u EU i transformirati je u demokratsku zemlju, ne smijemo imati čisto etničku orijentaciju", rekao je novi visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt. Dodaje i da je neodrživo narušavanje teritorijalnog integriteta na Balkanu.

"Kako poboljšati funkcionalnost države s manjim brojem stanovnika od...

Dnevnik.ba - 30.07.2021

Novi visoki predstavnik Christian Schmidt uoči dolaska u BiH poručio je da ako želimo povesti BiH u EU i transformirati je u demokratsku zemlju, ne smijemo imati čisto etničku orijentaciju te naglasio da je neodrživo narušavanje teritorijalnog integriteta na Balkanu.

Christian Schmidt danas stiže u BiH uz poruku: Samo opušteno!

6yka - 30.07.2021

Novi visoki predstavnik Christian Schmidt uoči dolaska u BiH poručio je da ako želimo povesti BiH u EU i transformirati je u demokratsku zemlju, ne smijemo imati čisto etničku orijentaciju, te je naglasio da je neodrživo narušavanje teritorijalnog integriteta na Balkanu.