TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

EK poručio Poljskoj da dopusti Frontex na granici s Bjelorusijom

Al Jazeera - 25.09.2021

Evropska komisija izrazila je zabrinutost zbog situacije s migrantima na poljsko-bjeloruskoj granici te je apelirala na Varšavu da dopusti Frontexu sudjelovanje u čuvanju granice. Tri migranta umrla su na poljskoj strani granice, a jedan u Bjelorusiji ranije ove sedmice, prenosi ...

Fronteks na granici? "Dobra ideja"

B92 - 24.09.2021

Brisel -- EK je zatražila od Varšave da dozvoli dolazak osoblju Fronteksa na poljsko-beloruskoj granici gde je pet migranta preminulo pokušavajući da pređu u Evropu. "Shvatamo da se poljske vlasti suočavaju sa teškom situacijom.

Brisel Poljskoj: Zaštitite ljudske živote, dozvolite stražarima EU prilaz granici

Vijesti.ba - 24.09.2021

Izvršna vlast EU izrazila je u petak zabrinutost zbog migranata na poljsko-bjeloruskoj granici i pozvala Varšavu da dozvoli zajedničkim graničnim snagama bloka Frontex da pruže pomoć policiji u tom području. Tri migranta smrtno su stradali na poljskoj strani granice i još jedan ...

Europska komisija poručuje Poljskoj: Dopustite Frontex na granici s Bjelorusijom

Index.hr - 24.09.2021

EUROPSKA komisija izrazila je zabrinutost zbog situacije s migrantima na poljsko-bjeloruskoj granici te je apelirala na Varšavu da dopusti Frontexu sudjelovanje u čuvanju granice. Tri su migranta umrla na poljskoj strani granice, a jedan u Bjelorusiji ranije ovoga tjedna.

EK poručila Poljskoj: Dopustite Frontex na granici s Bjelorusijom

N1 - 24.09.2021

Europska komisija izrazila je u petak zabrinutost zbog situacije s migrantima na poljsko-bjeloruskoj granici te je apelirala na Varšavu da dopusti Frontexu sudjelovanje u čuvanju granice. Tri su migranta umrla na poljskoj strani granice, a jedan u Bjelorusiji ranije ovoga tjedna.