TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Dubai stvara vlastitu kišu kako bi se izborili sa vrućinama

Avaz - 22.07.2021

Ujedinjeni Arapski Emirati stvaraju vlastitu kišu koristeći dronove koji lete u oblake i oslobađaju električne naboje da bi pobijedili temperature od čak 50 Celzijevih stepeni. Kiša nastaje pomoću tehnologije dronova koja oblacima zadaje električne udare kako bi ih "natjerala" ...

Dubai se "pržio" na plus 50, vlasti rešile da ne čekaju prirodu, već da same naprave kišu

Telegraf - 21.07.2021

S obzirom da "majka priroda" nije do sad pomogla, nadležni u Dubaiju smislili su sopstveni način da stvore kišu, dok se bore sa temperaturom od 50 stepeni. Ovaj grad u Ujedinjenim Arapskim Emiratima osmislio je dron tehnologiju koja šokovima u oblacima izaziva kišu, navodi ...

U DUBAIJU SE STANOVNICI "PEKU" NA 50 STEPENI: Razvijaju tehnologiju kojom će izazvati kišu

Espreso - 21.07.2021

Ujedinjeni Arapski Emirati su, inače, jedna od najsuvljih zemalja na svetu S obzirom da "majka priroda" nije do sad pomogla, nadležni u Dubaiju smislili su sopstveni način da stvore kišu, dok se bore sa temperaturom od 50 stepeni.

VLADA JEDNE OD NAJSUŠNIJIH ZEMALJA ODLUČILA DA NAPRAVI KIŠU! Izgleda da im je uspelo VIDEO

Kurir - 21.07.2021

Između ostalog, oni su odlučili da stvore sopstvenu kišu veštačkim putem uz pomoć novih tehnologija, piše Daily Mail. Testirali su tehnologiju koja se bazira na dronovima koji se zaleću u oblake i ''pune ih'' elektricitetom kako bi podstakli kišu.

JEDNA OD NAJSUŠNIJIH ZEMALJA NAPRAVILA VEŠTAČKU KIŠU: Uz pomoć novih tehnologija uradili nešto neverovatno (VIDEO)

Srbija Danas - 21.07.2021

Ujedinjeni Arapski Emirati su jedna od najsuših zemalja na svetu, a tamošnja vlada preduzela je niz koraka u borbi protiv nestašice vode. Između ostalog, oni su odlučili da stvore sopstvenu kišu veštačkim putem uz pomoć novih tehnologija, piše Daily Mail.

AKO NEMA KIŠE, A TI JE NAPRAVI! U Dubaiju ČUDO neviđeno, pljuskovi, lije kao iz kabla uz pomoć NOVE tehnologije! ...

Kurir - 21.07.2021

Ujedinjeni Arapski Emirati prave kišu uz pomoć dronova i to na veoma zanimljiv način. Naime, oni puštaju dronove u oblak, koji onda ispuste električno pražnjenje i sve to da bi nekako rashladili svoju sparinu koja ide i do 50 stepeni piše Daily Mail.