TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Tihi odlazak jednog od očeva Asteriksa i Obeliksa: Preminuo Alber Uderzo

Blic - 26.03.2020

Vest da je pre dva dana u svom domu u Neiju, preminuo crtač Alber Uderzo, jedan od očeva čuvenih Gala, Asteriksa i Obeliksa, rastužila je nekoliko miliona fanova ovog simpatičnog ...

Otišao tvorac Asteriksa: Preminuo velikan devete umetnosti Alberto Uderzo

Novosti - 25.03.2020

Punih šest decenija je uživao u ogromnom uspehu stripa i junaka koje je stvorio davne 1959, sa scenaristom Reneom Gošinijem VELIKAN devete umetnosti Alber Uderzo napustio je ovaj svet, dok njegov Asteriks sa svojim hrabrim Galima nastavlja da niže pobede i uveseljava čitaoce ...

Preminuo Alber Uderzo

DW - 24.03.2020

Strip-crtač Alber Uderzo umro je u 92. godini života. Zajedno sa autorom Reneom Gošinijem on je bio „otac“ svetski poznatih likova Asteriksa i Obeliksa. „Pedeseta godina pre Hrista. Rimljani su zauzeli celu Galiju…celu Galiju? Ne. Jedno galsko selo i dalje pruža otpor".

"Vidoviti strip": Asteriks je već jednom pobedio koronavirus

B92 - 24.03.2020

Kad god je u pitanju neka situacija koja utiče na ceo svet, ljudi nekako uspeju da nađu dokaze da je umetnost sve to već "predvidela". Ni koronavirus nije izuzetak, ali u moru nagađanja i "natezanja činjenica"; ne možemo da zatvorimo oči pred činjenicama.

Asteriks, Obeliks i KORONAVIRUS: Strip o kojem danas bruji svet

Mondo - 24.03.2020

Čuveni francuski crtač stripova Alber Uderzo, koautor poznatog galskog crtanog junaka Asteriksa, preminuo je danas u 93. godini. Genijalni ali skromni crtač je sa svojim kolegom Reneom Gošinijem, koji je umro 1977. godine, osmislio strip o Asteriksu pre šest decenija.

PREMINUO TVORAC ASTERIKSA I OBELIKSA! Crtač Alber Uderzo otišao u snu u 93. godini

Kurir - 24.03.2020

Čuveni francuski crtač i pisac stripova Alber Uderzo, kokreator poznatog galskog crtanog junaka Asteriksa , umro je danas u 93. godini, sazanje se od njegove porodice i bližnjih. “Alber Uderzo umro je u snu u svom domu u Neiju od srčanog udara koji nije povezan sa koronavirusom.

Preminuo kreator Asteriksa - Alberto Uderco!

Mondo - 24.03.2020

Njegova smrt nema veze sa koronom. Francusku umetnik, koji je zajedno sa piscem Reneom Gušinijem, 1959. godine kreirao popularni crtani lik, preminuo je u 92. godini u svom domu u Parizu. Tužn vest saopštila je njegova porodica.

Preminuo crtač Alber Uderzo: „Generacije će nastaviti da odrastaju uz Asteriksa“

BBC - 24.03.2020

Dom Asteriksa i Obeliksa, malo galsko selo koje jedino odoleva Rimskoj okupaciji 50. godine pre Nove ere postalo je simbol prkosa. Prkosa opštoj nepravdi. Prkosa koji je svima potreban u ovim danima, čak i borbi protiv „nevidljivog neprijatelja".

Preminuo kreator Asteriksa - Alberto Uderzo!

Mondo - 24.03.2020

Njegova smrt nema veze sa koronom. On je umro 92. godini, a vest je saopštila njegova porodica. Uskoro opširnije... ...

Preminuo Albert Uderzo, jedan od kreatora 'Asterixa'

Al Jazeera - 24.03.2020

Od nastanka, prije 60 godina, albumi s avanturama malog Gala prodani su u više od 380 miliona primjeraka širom svijeta. Uderzo je umro u snu u svom domu od srčanog udara, koji nije povezan s korona virusom EPA-EFE Albert Uderzo, francuski crtač stripova i, zajedno s kolegom i ...

Umro Albert Uderco, jedan od tvoraca Asteriksa

Tanjug - 24.03.2020

Umro Albert Uderco, jedan od tvoraca Asteriksa Albert Uderco, strip crtač i jedan od tvoraca Asteriksa, preminuo je juče u 92. godini, prenosi BBC. LONDON - Albert Uderco, strip crtač i jedan od tvoraca Asteriksa, preminuo je juče u 92. godini, prenosi BBC.

Otišao u snu

ALO - 24.03.2020

Tuga! Čuveni francuski crtač i pisac stripova Alber Uderzo, kokreator poznatog galskog crtanog junaka Asteriksa, umro je danas u 93. godini, sazanje se od njegove porodice i bližnjih. “Alber Uderzo umro je u snu u svom domu u Neiju od srčanog udara koji nije povezan sa ...