TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

URA vaga, manjine nisu spremne za Vladu

Vijesti.me - 23.09.2021

O odnosu prema predlogu premijera Zdravka Krivokapića za rekonstrukciju Vlade GP URA će zauzeti stav najvjerovatnije naredne sedmice, kada se očekuje sjednica Glavnog odbora partije, saznaju “Vijesti”. Iz te partije su poručili da se trenutno ne mogu odrediti jer im ni premijer ...

DVA PUTA ZA VLADU CRNE GORE Krivokapić za rekonstrukciju ali pod svojim uslovima, Demokrate i URA u klinču, a glavno ...

Blic - 22.09.2021

Dogovor o rekonstrukciji Vlade Crne Gore i pored svih trzavica, trvenja i otrovnih strelica u trouglu Demokratski front (DF), Demokrate i URA dokaz je da u ovom trenutku nikome u Crnoj Gori, pa čak ni opozicionom DPS-u, ne odgovaraju vanredni parlamentarni izbori.

"OSVEŽENA" VLADA DO 2024: Okosnica parlamentarne većine u Crnoj Gori napravila skicu rekonstrukcije

Novosti - 22.09.2021

Saopštavajući svoj predlog rekonstrukcije, Krivokapić je najavio da će rekonstruisani kabinet imati tri potpredsednika, koji će biti na čelu ministarskih resora, pri čemu bi aktuelni vicepremijer Dritan Abazović dobio funkciju prvog potpredsednika.

Rekonstrukcija Krivokapićeve vlade testira zapadni kurs Crne Gore

R.S.Evropa - 22.09.2021

Dio vladajućih stranaka odbacuje mogućnost da bi predstojeća rekonstrukcija izvršne vlasti, odnosno transformacija iz takozvane ekspertske u političku vladu, mogla uticati na promjenu spoljnopolitičkog kursa Crne Gore.

Bečić: Dogovor o rekonstrukciji vlade moguć, izbori tek 2024.

RTV - 22.09.2021

Dogovor vladajuće većine o rekonstrukciji vlade je moguć, izjavio je danas predsednik parlamenta i lider Demokrata Crne Gore Aleksa Bečić i istakao da podržava stav premijera da izbora nema do 2024. Dogovor, kazao je, treba da sadrži i tu tačku.

Bečić: Dogovor je moguć

B92 - 22.09.2021

Podgorica -- Dogovor vladajuće većine o rekonstrukciji vlade je moguć, izjavio predsednik parlamenta i lider Demokrata Crne Gore Aleksa Bečić. On je istakao da podržava stav premijera da izbora nema do 2024. Dogovor, kazao je, treba da sadrži i tu tačku.

KADA CRNU GORU OČEKUJU IZBORI? Sve se glasnije govori o rekonstrukciji vlade, ko će "na klupu"?

Srbija Danas - 22.09.2021

Dogovor vladajuće većine o rekonstrukciji vlade je moguć, izjavio je danas predsednik parlamenta i lider Demokrata Crne Gore Aleksa Bečić i istakao da podržava stav premijera da izbora nema do 2024. godine. Dogovor, kazao je, treba da sadrži i tu tačku.

Jedna vlada, a više želja

Vijesti.me - 22.09.2021

Sasvim je prirodno da treba da dođe do rekonstrukcije Vlade, ali ne na način na koji to pojedini misle, poručuje poslanica Građanskog pokreta URA Suada Zoronjić. Ona napominje da su se od početka zalagali za ekspertsku Vladu, ali da nemaju ništa ni protiv političke.

DF: Potpuno novi momenat da Abazović insistira na formiranju nove...

Vijesti.me - 22.09.2021

Demokratski front (DF) je već pokazao spremnost na kompromis odustajući od zahtjeva za formiranjem nove Vlade bez Zdravka Krivokapića, ali za nas je potpuno novi momenat da Dritan Abazović insistira na formiranju nove političke Vlade u kojoj Krivokapić ne bi bio premijer, ...

U pregovorima nijesu učetvovali ni Mandić, ni Bečić

RTCG - 22.09.2021

[ M.L.B. ] Demokratska Crna Gora saopštila je da u pregovaračkom procesu između te partije i Demokratskog fronta nijesu učestvovali ni Andrija Mandić, ni Aleksa Bečić. GP URA s aopštio je ranije danas da sinoćnje saopštenje premijera Zdravka Krivokapića vide kao reagovanje na ...

Demokrate: Zna Abazović da nemamo komunikaciju sa Mandićem i da su...

Vijesti.me - 22.09.2021

U pregovaračkom procesu između Demokratske Crne Gore i Demokratskog fronta a nijesu učestvovali ni Andrija Mandić, ni Aleksa Bečić, saopšteno je iz Demorkatske Crne Gore. Građanski pokret URA ranije danas je saopštio da saopštenje premijera Zdravka Krivokapića povodom ...

Vijesti u pola 7 - Različite želje za rekonstrukciju Vlade

Vijesti.me - 22.09.2021

U Vijestima u pola 7 pogledajte: - Kako predlog za rekonstrukciju Vlade vide Demokrate, a šta poručuju iz URE? - Skupštinski Ustavni odbor pokrenuo proceduru opoziva predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, vlast tvrdi da je prekršio Ustav na Cetinju, opozicija poručuje da je sve ...

Nema poziva na dogovor, krizu bi da riješe saopštenjima

RTCG - 22.09.2021

[ M.L.B. ] Iz GP URA poručuju da nikada nijesu bježali od dijaloga, ali i dodaju da se stvari ne rješavaju saopštenjima za javnost. "Rekonstrukcija postojeće Vlade moguća je samo na ekspertskom nivou na osnovu sporazuma iz 9.

URA: Rekonstrukcija Vlade moguća samo na ekspertskom nivou na...

Vijesti.me - 22.09.2021

Građanski pokret URA saopštio je danas da sinoćnje saopštenje predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića povodom rekonstrukcije Vlade Crne Gore vide kao reagovanje na, kako su kazali, dogovor jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića i predsjednika ...

Dogovor moguć, izbori tek 2024.

RTCG - 22.09.2021

[ M.L.B. ] Predsjednik Skupštine i lider Demokrata Aleksa Bečić poručio je da je dogovor vladajuće većine o rekonstrukciji Vlade moguć. "Sinoćnje saopštenje premijera je drugi korak naprijed", kazao je Bečić. On je saopštio i da podržava stav premijera da izbora nema do 2024.

URA nije dobila detaljan predlog za rekonstrukciju Vlade

RTCG - 22.09.2021

Mina [ B.B. ] Građanski pokret URA nije dobio detaljan i obrazložen predlog za rekonstrukciju Vlade, kazala je potpredsjednica te partije Jovana Marović, navodeći da su moguće mnoge opcije i da su za URA-u ključni principi iz sporazuma potpisanog u septembru prošle godine.

URA: Nismo dobili predlog za rekonstrukciju Vlade Crne Gore

N1 - 22.09.2021

Građanski pokret URA nije dobio detaljan i obrazložen predlog za rekonstrukciju Vlade Crne Gore, izjavila je potpredsednica te članice vladajuće koalicije Jovana Marović, navodeći da su moguće mnoge opcije i da su za URA ključni principi iz sporazuma potpisanog u septembru ...

Marović: URA nije dobila detaljan i obrazložen predlog za...

Vijesti.me - 22.09.2021

Građanski pokret URA nije dobio detaljan i obrazložen predlog za rekonstrukciju Vlade, kazala je potpredsjednica te partije Jovana Marović, navodeći da su moguće mnoge opcije i da su za URA-u ključni principi iz sporazuma potpisanog u septembru prošle godine.

Bečić: Vrijeme je pokazalo da to što je neko političar ne znači da...

Vijesti.me - 22.09.2021

Predsjednik Skupštine Crne Gore i lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić rekao je danas da je saopštenje premijera Zdravka Krivokapića o predlogu rekonstrukcije Vlade "iskorak", te da mu je "drago da obje strane pokazuju volju za dogovorom".

KRIVOKAPIĆ OTKRIO: Ovo su pet principa za rekonstrukciju vlade! Nema izbora pre 2024. godine!

Pink - 21.09.2021

Predsednik Vlade Zdravko Krivokapić oglasio se povodom rekonstrukcije Vlade Crne Gore i naveo pet ključnih principa za unapređenje rada vlade. Krivokapićevo saopštenje prenosimo u celosti. „Sporazum nosioca tri izborne liste od 8. 9. 2020.