TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

I posle Tita - Tito: Ko je čovek koji je pre 69 godina postao predsednik Jugoslavije? VIDEO

B92 - 14.01.2022

14.januara 1953. godine Josip Broz Tito je stao na čelo SFRJ. Ipak misterija njegovog porekla i identiteta nikada nije rešena. Prvi predsednik FNRJ, od 29. decembra 1945. do 14. januara 1953. bio je Ivan Ribar, a za to vreme Josip Broz je bio predsednik vlade, da bi onda i ...

ISTORIJSKI DODATAK - DOJAVNIK POSTAJE GENERALNI SEKRETAR: Masovni odstrel jugoslovenskih komunističkih prvaka u ...

Novosti - 14.01.2022

Streljani su svi dotadašnji generalni sekretari KPJ: Filip Filipović, Sima Marković, Đuro Cvijić, Jovan Mališić i Milan Gorkić. Streljana su i dvojica sekretara SKOJ - Grgur Vujović i Nikola Kotur. Jedini je preživeo Triša Kaclerović, koji se bio povukao iz politike.

ISTORIJSKI DODATAK - JUGOSLOVENSKI KOMUNISTI U RALJAMA KOMINTERNE: Zla kob i magična uloga svemogućeg štaba svetske ...

Novosti - 13.01.2022

Još od 1928. Gorkić je najjači čovek u senci u KPJ, da bi 1932. postao generalni sekretar KPJ. Baš te godine sprovedena je najveća čistka jugoslovenskih komunističkih kadrova. Inače Gorkić, zvani Somer, nije dugo živeo u Jugoslaviji.

TITO JE MRZEO OVAJ SRPSKI GRAD: Smatrao ga ČETNIČKIM, oni mu se OSVETILI NA URNEBESAN NAČIN!

Espreso - 13.01.2022

Tito ga je zaobilazio, a ni drugi političari ga nisu naročito „mirisali“ Josip Broz Tito, doživotni predsednik Jugoslavije ostao je poznat po svojim svetskim turnejama, obilascima država na drugom kraju sveta i putovanjima koja su trajala po nekoliko meseci.