TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

"TO ĆE OZNAČITI KRAJ RATA" Evo gde Ukrajina vodi glavnu reč: Ruski poraz na ovom mestu biće najveće poniženje za Putina

Blic - 18.06.2024

Uspeh Ukrajine na Krimu bio bi veliki za ruskog predsednika . - - kaže Olga Kvoštunova, saradnica Evroazijskog programa Instituta za spoljnopolitička istraživanja. U februaru 2014. neobeležene ruske snage su izvršile i preuzele kontrolu nad ključnim zgradama, podižući ruske ...

Strateški analitičari upozoravaju: Rat u Ukrajini je počeo na Krimu, tamo bi mogao i da se završi

Telegraf - 18.06.2024

Ukrajina je pslednjih meseci intenzivirala napada na Krim , a po svemu sudeći je spremna i za vleiki udar na Krimski most . Kako prenosi Business Insider , poluostrvo i most su ključni za rusku vojnu logistiku.

Odbrambeni stručnjaci tvrde: Ruski rat u Ukrajini mogao bi završiti tamo gdje je počeo

N1 - 17.06.2024

Ako postoji mjesto gdje Ukrajina pobjeđuje u ratu protiv Rusije, onda je to Krim, kažu stručnjaci koji smatraju da bi rat mogao završiti upravo tamo gdje je i počeo - na krimskom poluotoku. Početkom godine, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski jasno je dao do znanja da će ...

Poraz Rusije i kraj rata: Vojska ide na Krim

B92 - 17.06.2024

Zapadni eksperti smatraju da će se, ako Ukrajina dobije rat sa Rusijom, to dogoditi na privremeno okupiranom Krimu. Trenutno, ukrajinske odbrambene snage uspešno napadaju rusko oružje na poluostrvu i Krimski (Kerčki) most, kako bi poremetili rusku logistiku.

"NEMA VIŠE ZNAČAJ" Ukrajinci dali neočekivanu izjavu o Krimskom mostu

Novosti - 17.06.2024

- On se za vojnu logistiku više skoro i ne koristi. Manje od četvrtine ukupnih vojnih zaliha nosi ovaj most - tvrdi on. Rusija je više puta naglašavala da je Krimski most isključivo civilni objekat. U noći 17. jula 2023.

Ruski rat u Ukrajini mogao bi završiti tamo gdje je počeo

Vijesti.ba - 17.06.2024

Vojni analitičari prognoziraju tok rata u Ukrajini. Ako postoji mjesto gdje Ukrajina pobjeđuje u ratu protiv Rusije, onda je to Krim, kažu stručnjaci koji smatraju da bi rat mogao završiti upravo tamo gdje je i počeo - na krimskom poluotoku.

Šokantno: Krimski most postao bezvredan?

B92 - 17.06.2024

Krimski most više nema značaj sa vojnog stanovišta, prenosi izdanje "Strana.ua" izjavu portparola Mornarice Ukrajine Dmitrija Pletenčuka. "On se za vojnu logistiku više skoro i ne koristi. Manje od četvrtine ukupnih vojnih zaliha nosi ovaj most", tvrdi on.

Rat u Ukrajini započeo je na Krimu. Tamo bi mogao i završiti

Index.hr - 17.06.2024

AKO POSTOJI mjesto gdje bi Ukrajina mogla pobijediti u ratu protiv Rusije, onda je to Krim, tvrde analitičari koji smatraju da bi rat mogao završiti upravo tamo gdje je i počeo, na krimskom poluotoku, piše Business Insider.