TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Pozorište, dečji muzej i biblioteka

Politika - 24.01.2023

Osim dečjeg Pozorišta „Boško Buha”, u zgradi nekadašnje Pošte u „Beogradu na vodi” posle obnove biće interaktivni dečji muzej, biblioteka, a na poslednjem spratu nalaziće se restoran i kafić za posetioce sa otvorenim terasama na delovima ravnog krova.

Boba Latinović o preseljenju pozorišta "Boško Buha": "Postoji svetlo na kraju tunela"

Euronews - 24.01.2023

Članica Upravnog odbora pozorišta "Boško Buha" glumica Boba Latinović je rekla da sada postoji svetlo na kraju tunela nakon najava da ća ta kuća dobiti prostor u renovinarnoj zgradi pošte na Savskom trgu, kao i da će početi obnova njihovog sedišta na Trgu Republike.

POŠTI FASADA PO MODELU KAO IZ 1929. Poznat izvođač rekonstrukcije čuvene Korunovićeve zgrade na Savskom trgu

Novosti - 24.01.2023

Zdanje u Savskoj ulici, koje je bilo jedno od najlepših u predratnom Beogradu, nakon rekonstrukcije trebalo bi da postane novi dom dečjeg pozorišta "Boško Buha", interaktivnog muzeja za mališane i biblioteke. Rekontrukcija bi trebalo da vrati izgled zgrade iz 1929.

I "BUHA" NA VODI: Teatar u zgradi pošte na Savskom trgu

Novosti - 24.01.2023

Kako se najavljuje, jednom od najlepših zdanja predratnog Beograda biće vraćen originalni izgled, sa raskošnom fasadom i u identičnim razmerama koje je imalo sve do 1944. godine. Po završetku rekonstrukcije, Korunovićevo zdanje postaće ne samo prostor za Pozorište "Boško Buha" ...

SAVSKI TRG DOBIJA POZORIŠTE: "Boško Buha" u rekonstruisanoj zgradi pošte

Republika - 23.01.2023

U "popravljenoj" zgradi svoj novi dom promaći će i pozorište "Boško Buha", čiji ansambl trenutno igra predstave u Ustanovi kulture "Vuk Stefanović Karadžić". Jednom od najlepših zdanja predratnog Beograda biće vraćen originalni izgled, s raskošnom fasadom i u identičnim ...

Rekontruisan izgled Stare Pošte: Šta će joj biti nova namena? (FOTO)

BizLife - 23.01.2023

Zgrada nekadašnje Pošte na Savskom trgu, delo srpskog arhitekte Momira Korunovića, uskoro će, nakon višedecenijske zapuštenosti, biti temeljno rekonstruisana. Jednom od najlepših zdanja predratnog Beograda biće vraćen originalni izgled, sa raskošnom fasadom i u identičnim ...

"Mi smo prozorište kome trebaju mladi glumci. Nažalost, jako malo se mogućnosti otvori da ih primimo"

Telegraf - 24.01.2023

Članica Upravnog odbora pozorišta "Boško Buha" glumica Boba Latinović je rekla da sada postoji svetlo na kraju tunela nakon najava da ća ta kuća dobiti prostor u renovinarnoj zgradi pošte na Savskom trgu, kao i da će početi obnova njihovog sedišta na Trgu Republike.

Boba Latinović o preseljenju pozorišta Boško Buha na Savski trg: Postavićemo predstavu "Tajni život Andrijana Mola"

Tanjug - 24.01.2023

BEOGRAD - Članica Upravnog odbora pozorišta "Boško Buha" glumica Boba Latinović je rekla da sada postoji svetlo na kraju tunela nakon najava da ća ta kuća dobiti prostor u renovinarnoj zgradi pošte na Savskom trgu, kao i da će početi obnova njihovog sedišta na Trgu Republike.

NAJSTARIJE DEČJE POZORIŠTE BOŠKO BUHA DOBIJA NOVU ADRESU: Zgrada koja je BILA SIMBOL BEOGRADA delo je čuvenog srpskog ...

Kurir - 24.01.2023

Glumački ansambl najstarijeg pozorišta za decu u Beogradu, " Boško Buha ", može najzad da se nada stalnoj adresi u kome će raditi. Novi prostor trebalo bi da dobije u obnovljenoj zgradi nekadašnje pošte na Savskom trgu , remek-delu velikog srpskog arhitekte Momira Korunovića.