TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Mitraljezi u Baguzu, bitka za "pad" poslednje enklave ID

RTS - 22.02.2019

Sirijske demokratske snage koje podržavaju SAD započele su sporadične sukobe sa pripadnicima Islamske države u selu Baguz, njihovom poslednjem deliću teritorije na istoku Sirije. Evakuacija civila uspešno ...

PRIPREME ZA KONAČNI NAPAD Sirijske demokratske snage pokušavaju da evakuišu civile iz poslednjeg uporišta ISIS

Blic - 22.02.2019

Sirijske demokratske snage (SDF), opozicione sirijske snage koje podržavaju SAD, pokušaće danas da evakuišu preostale civile iz poslednje enklave Islamske države (ISIS) na istoku Sirije, što je neophodni korak pre konačnog napada na džihadiste.

Krenule borbe, ako padne Baguz pada i kalifat ID

B92 - 22.02.2019

Deir Al Zor -- Portparol Sirijskih demokratskih snaga, na čijem su čelu kurdske jedinice i koje imaju podršku SAD, objavio da su u toku sukobi s pripadnicima ID u selu Baguz. To selo je inače poslednji delić teritorije ID na istoku Sirije.

Počinje NAPAD na poslednje uporište Islamske države! Preostala ŠAKA JADA džihadista koristi civile kao ŽIVI ŠTIT

Srbija Danas - 22.02.2019

Više od 300 ekstremista, zajedno sa civilima za koje se veruje da su mahom članovi njihovih porodica, već više od nedelju dana nalazi pod opsadom u šatorskom naselju u Baguzu. Komandanti SDF tvrde da islamisti sprečavaju civile da napuste selo.

OD ISIS KALIFATA U SIRIJI OSTALO JE 300 EKSTREMISTA: Njihovo selo BAGUZ je pod opsadom, ne daju civilima da odu!

Espreso - 22.02.2019

Evakuacija je trebalo da bude okončana juče, ali niko od civila nije tada izašao Mustafa Bali, portparol Sirijskih demokratskih snaga (SDF), na čijem su čelu kurdske jedinice i koje imaju podršku SAD , objavio da su u toku sporadični sukobi s pripadnicima Islamske države (ID) u ...