TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

KORAK BLIŽE TEMELJNOM UGOVORU: Ohrabrujuće poruke sa sastanka patrijarha Porfirija i crnogorskog premijera Dritana ...

Novosti - 14.05.2022

Patrijarh je naglasio da Srpska crkva poštuje državu u kojoj se nalazi i njene institucije, naglašavajući da je minimum koji očekuje i želi - da svoj život organizuje tako da nikoga ne ugrožava, ali i da uživa prava i slobode propisane zakonima.

KORAK BLIŽE TEMELJNOM UGOVORU Ohrabrujuće poruke sa sastanka patrijarha Porfirija i crnogorskog premijera Dritana ...

ALO - 14.05.2022

Sastanak patrijarha Porfirija i crnogorskog premijera Dritana Abazovića izazvao je veliko interesovanje javnosti, a kako "Novosti" saznaju, rezultat bi mogao da bude brzo potpisivanje Temeljnog ugovora između države Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve.

POZITIVNE REAKCIJE VERNIKA NA ABAZOVIĆEVE IZJAVE: Crna Gora i SPC sve bliže potpisivanju Temeljnog ugovora

Srbija Danas - 14.05.2022

Patrijarh je naglasio da Srpska crkva poštuje državu u kojoj se nalazi i njene institucije, naglašavajući da je minimum koji očekuje i želi - da svoj život organizuje tako da nikoga ne ugrožava, ali i da uživa prava i slobode propisane zakonima .

GLAVNO PITANJE ZA SRBE U CG: Kada će biti potpisan Temeljni ugovor sa SPC?

Pravda - 14.05.2022

Sastanak patrijarha Porfirija i crnogorskog premijera Dritana Abazovića izazvao je veliko interesovanje javnosti, a kako „Novosti“ saznaju, rezultat bi mogao da bude brzo potpisivanje Temeljnog ugovora između države Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve.

ABAZOVIĆ: Spremni smo da potpišemo TEMELJNI UGOVOR sa SPC

Kurir - 15.05.2022

Abazović je, govoreći o Otvorenom Balkanu, ocenio da je sve što se može iskoristiti kao sredstvo za brzu integraciju u EU dobra stvar. "Za mene je situacija jednostavna i ne treba je dramatizovati", poručio je on.

DRITAN ABAZOVIĆ: Spremni smo da potpišemo Temeljni ugovor sa SPC

Republika - 15.05.2022

Abazović je, govoreći o Otvorenom Balkanu, ocenio da je sve što se može iskoristiti kao sredstvo za brzu integraciju u EU dobra stvar. "Za mene je situacija jednostavna i ne treba je dramatizovati", poručio je on.

ABAZOVIĆ: Spremni smo da potpišemo TEMELJNI UGOVOR sa SPC

Pink - 15.05.2022

Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović rekao je, u intervjuu za Dojče vele na albanskom jeziku, da je inicijativa Otvoreni Balkan u skladu sa Berlinskim procesom, a poručio je i da je spreman da potpiše Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

PREOKRET U CRNOJ GORI Abazović: Spremni smo da potpišemo temeljni ugovor sa SPC

ALO - 15.05.2022

Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović rekao je, u intervjuu za Dojče vele na albanskom jeziku, da je inicijativa Otvoreni Balkan u skladu sa Berlinskim procesom i poručio je i da je spreman da potpiše Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.