TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Za prijem u radni odnos u Graničnu policiju tražili 15 do 20 hiljada maraka?

N1 - 24.09.2021

Danas su uhapšene tri osobe, od kojih dva djelatnika Granične policije, osumnjičeni za korupciju i nezakonito zapošljavanje kadeta. Na brojne neragularnosti u Graničnoj policiji mediji odavno upozoravaju, ali službene reakcije nadležnih do danas nije bilo.

Za zaposlenje u Graničnoj policiji BiH uzimali mito, uhićene tri osobe

N1 - 24.09.2021

Pripadnici Državne policijske agencije u BiH (SIPA) uhitili su u petak tri osobe od kojih su dvojica pripadnici Granične policije BiH koji su uzimali mito za zaposlenje u toj policijskoj agenciji, a mediji nagađaju da se radilo o iznosima do čak 10.000 eura.

SIPA PROVODI ISTRAGU Uhapšeni tražili novac za primanje u radni odnos u Graničnoj policiji

Blic - 24.09.2021

Ministarstvo bezbednosti u Savetu ministara saopštilo je da su policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) danas u prostorijiama Ministarstva obavili razgovor sa zaposlenima koji su bili članovi komisije za sprovođenje procedure prijema kadeta u Graničnoj ...

SIPA obavlja pretres u Ministarstvu bezbednosti BiH, OVO JE RAZLOG

Blic - 24.09.2021

Pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) obavljaju pretres i u Ministarstvu bezbednosti BiH. Prema informacijama Avaza, pripadnici SIPA obavljaju razgovore s članovima Komisije za prijem kadeta koje je predložilo Ministarstvo bezbednosti.

Mediji iz BiH: U Graničnoj policiji za zaposlenje uzimali do 10 tisuća eura

Index.hr - 24.09.2021

PRIPADNICI Državne policijske agencije u BiH (SIPA) uhitili su danas tri osobe od kojih su dvojica pripadnici Granične policije BiH koji su uzimali mito za zaposlenje u toj policijskoj agenciji, a mediji nagađaju da se radilo o iznosima do čak 10.000 eura.

Za zaposlenje u graničnoj policiji uzimali i do 10.000 eura, uhićeno više osoba

Vecernji.hr - 24.09.2021

Više osumnjičenih osoba tereti se da su tijekom prošle i ove godine zahtijevali te primili novac kako bi osigurali prijam u radni odnos u Graničnu policiju Bosne i Hercegovine Pripadnici Državne policijske agencije u BiH (SIPA) uhitili su u petak tri osobe od kojih su dvojica ...

Ministarstvo sigurnosti BiH i GP se oglasili povodom današnje akcije SIPA-e

Vijesti.ba - 24.09.2021

Ministarstvo sigurnosti BiH povodom današnje akcije SIPA-e saopćilo je da je Granična policija BiH formirala komisiju za provođenje procedure i vršila prijem kadeta u radni odnos u Graničnu policiju BiH, te da su u navedenoj komisiji imenovana i dva predstavnika Ministarstva ...

Nakon današnje akcije SIPA-e oglasili se iz Granične policije BiH

Avaz - 24.09.2021

Pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) ušli su jutros u prostorije Granične policije BiH u Sarajevu nakon čega su uhapšene tri osobe. Povodom ove akcije oglasili su se iz Granične policije BiH saopćenjem za javnost, koje prenosimo u cijelosti.

"Avaz" otkriva: Ovo su imena uhapšenih u akciji SIPA-e "Konak"

Avaz - 24.09.2021

Pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) ušli su jutros u prostorije Granične policije BiH u Sarajevu. Zbog sumnje u koruptivne aktivnosti tokom prijema kadeta uhapšene su tri osobe. Hapšenja su obavljena po nalogu Tužilaštva BiH.