TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Direktor i profesori u srednjoj školi u Tuzli nameštali konkurs, izrečena im uslovna kazna

Telegraf - 28.09.2022

Opštinski sud u Tuzli doneo je prvostepenu presudu u krivičnom postupku protiv direktora i dva profesora kojom su proglašeni krivim za nameštanje zaposlenja jednoj osobi u Mešovitoj srednjoj saobraćajnoj školi u tom gradu.

Potvrđeno pisanje"Avaza": Dobili ukupno 20 mjeseci zatvora zbog zapošljavanja supruge "političara" Hamzića

Avaz - 28.09.2022

Kako je portal "Avaza" jučer objavio, Općinski sud u Tuzli donio je prvostepenu presudu u krivičnom postupku protiv Jasenka Smajića, Omera Delalića i Adise Mehić iz Tuzle, kojom su optuženi oglašeni krivim za počinjenje krivičnog djela – Zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Zbog zapošljavanja supruge političara Hamzića, ukupno dobili 20 mjeseci zatvora

Avaz - 27.09.2022

Kako saznaje portal "Avaza", Jasenko Smajić, Omer Delalić i Adisa Mehić iz Tuzle, koji su kao uposlenici Saobraćajne škole u Tuzli zaposlili Amelu Hamzić, suprugu Nedžada Hamzića, kandidata Narodnog evropskog saveza (NES) za Skupštinu TK, su prvostepeno osuđeni na Općinskom sudu ...

Tuzla: Bivši ravnatelj škole i dvoje profesora proglašeni krivim za zloupotrebu položaja

Dnevnik.ba - 28.09.2022

Bivšem ravnatelju škole Smajić Jasenku utvrđena je kazna zatvora u trajanju od osam mjeseci, a profesorima Delalić Omeru i Mehić Adisi kazne zatvora od po šest mjeseci, s tim da je određeno da se ta kazna neće izvršiti, ako imenovani za vrijeme od dvije godine, po pravosnažnosti ...

Dobili uslovnu kaznu: Direktor i profesori NAMEŠTALI KONKURS za zapošljavanje saradnika u školi

Blic - 28.09.2022

Opštinski sud u Tuzli doneo je prvostepenu presudu u krivičnom postupku protiv Jasenka Smajića, Omera Delalića i Adise Mehić iz Tuzle, kojom su proglašeni krivim za nameštanje zaposlenja jednoj osobi u Mešovitoj srednjoj saobraćajnoj školi u Tuzli.