TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Djeca iz cijele BiH obratili se zvaničnicima: “Nismo sigurni”

N1 - 20.11.2023

Međunarodni dan djeteta koji je uspostavila organizacija Ujedinjenih naroda, obilježava se od 1989. godine u cijelom svijetu, s ciljem boljeg razumijevanja, prihvaćanja i dobrobiti sve djece. Bosna i Hercegovina je prije trideset godina potpisala UN Konvenciju o pravima djeteta.

Plenković: 'Prioritet je osigurati jednake prilike za svako dijete'

24sata.hr - 20.11.2023

Konvenciju o pravima djece je do danas potpisalo 196 zemalja, čime je postala najbrže i najšire prihvaćen sporazum na području međunarodnih ljudskih prava u povijesti Svjetski dan djece obilježava se svake godine 20. studenoga jer je toga dana 1989.

Save the Children: Podrška dnevnim centrima za djecu u riziku je ulaganje u budućnost

Radio Sarajevo - 20.11.2023

Predstavnici vlasti iz šest gradova iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore prisustvovali su online debati upriličenoj povodom Međunarodnog dana djeteta u organizaciji Save the Childre n za Sjeverozapadni Balkan. U fokusu debate bio je rad dnevnih centara za djecu u riziku koji su se ...

Tragedija Svjetskog dana djeteta: U izraelskim napadima u Gazi ugašeno 5.500 mladih života

Al Jazeera - 20.11.2023

Jedno od 200 djece u Pojasu Gaze ubijeno je u izraelskim napadima u posljednjih šest sedmica. Svjetski dan djeteta, koji se obilježava 20. novembra svake godine, globalna je inicijativa koja zagovara dječja prava, sigurnost, obrazovanje, zdravlje i sreću.

Međunarodni Dan djeteta: Prije 33 godine svijet se ujedinio da djeci stvori sigurnu budućnost

Radio Sarajevo - 20.11.2023

Svjetski dan djeteta obilježava se svake godine 20. novembra jer je toga dana 1989. godine usvojena Konvencija o pravima djeteta. Kao međunarodni dokument Ujedinjenih naroda , Konvencija sadrži univerzalne standarde koje države moraju garantirati svakom djetetu.

Danas je Međunarodni dan djeteta: Čovječanstvo duguje djeci najbolje što ima!

6yka - 20.11.2023

Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 20. novembra 1959. godine usvojila Deklaraciju o pravima djeteta, a 1989. godine Konvenciju o pravima djeteta. Ovaj dan se obilježava kao Međunarodni dan djeteta, s ciljem senzibiliziranja javnosti na potrebu zaštite djece od ...

VIDEO U Zagrebu je obljetnica Ureda pravobraniteljica djece, govor je imao u Milanović

24sata.hr - 20.11.2023

Uz obljetnicu Ureda pravobraniteljica za djecu predstavit će se i istraživanje "Kako ostvarujemo dječja prava u Hrvatskoj: mišljenja i stavovi djece i mladih u 2009. i 2023. godini" U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici obilježava se u ponedjeljak 20 godina Ureda ...

Zašto je u redu, čak i poželjno, dopustiti djetetu odustajanje od sporta ili hobija?

Dnevnik.hr - 20.11.2023

Rijetko se koji roditelj nije susreo sa situacijom u kojoj njegovo dijete želi odustati od nekog sporta, izvanškolskih aktivnosti ili hobija kojim se bavi kod kuće. Suprotno uvriježenom mišljenju, to nije nešto loše.

Čestitke povodom Svjetskog dana djeteta: "Djetinjstvo je najljepše...

Vijesti.me - 20.11.2023

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih, Dragoslav Šćekić, uputio je otvoreno pismo povodom Svjetskog dana djeteta, saopšteno je iz njegovog kabineta. "Draga djeco, svaki dan je vaš, ali danas je svakako jedan poseban.