TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

SZO: U sukobima oko Tripolija poginule najmanje 264 osobe, ranjeno više od HILJADU LJUDI

Blic - 24.04.2019

Najmanje 264 osobe su poginule, a 1.266 je ranjeno u ofanzivi Libijske narodne armije (LNA) komandanta Halife Haftara na libijsku prestonicu Tripoli, saopšteno je iz Svetske zdravstvene organizacije (SZO). U saopštenju se navodi da među poginulima i povređenima ima civila.

Haftarove trupe isterane iz Tripolija

RTS - 23.04.2019

Kontraofanziva libijske vojske primorala je snage generala Kalife Haftara da se povuku do Hire, oblasti južno od ...

Libija: Vladine snage pokrenule kontraofanzivu protiv Haftara

Tanjug - 23.04.2019

Libija: Vladine snage pokrenule kontraofanzivu protiv Haftara Libijske snage lojalne vladi uspele su da kontraofanzivom izazovu povlačenje snaga Libijske nacionalne armije (LNA) komandanta Kalife Haftara, do Hire, područja južno od prestonice Tripolije, javljaju Rojtersovi ...

Migranti iz izbegličkog centra u Tripoliju ranjeni iz vatrenog oružja

B92 - 23.04.2019

Tripoli -- Više migranata iz izbegličkog centra u Tripoliju slučajno je ranjeno iz vatrenog oružja saopštila je danas kancelarija Ujedinjenih nacija za migrante (IOM). Kako navodi Rojters IOM nije izneo više detalja o incidentu, koji se dogodio u južnom predgrađu Triopolija.

Migranti iz izbegličkog centra u Tripoliju slučajno ranjeni

Tanjug - 23.04.2019

Migranti iz izbegličkog centra u Tripoliju slučajno ranjeni Više migranata iz izbegličkog centra u Tripoliju slučajno je ranjeno iz vatrenog oružja saopštila je danas kancelarija Ujedinjenih nacija za migrante (IOM).

LIBIJSKI GENERAL IZGUBIO STRPLJENJE: Haftar dovlači velika pojačanja, glavni udar na Tripoli kreće sa juga! Sprema se ...

Kurir - 23.04.2019

Kako javljaju agencije, pozivajući se na izvor iz LNA, doneta je odluka o dovlačenju dodatnih vojnih snaga, koje će učestvovati u napadu na južnoj strani i „osigurati uspeh operacije“ koja se otegla „zbog borbi u gustonaseljenom području“. Podsećamo: LNA je 4.

Mediji: I dronovi UAE-a učestvuju u napadima na Tripoli

Al Jazeera - 23.04.2019

Zračni napadi na prijestolnicu Libije su rezultat odobrenja koje je generalu Khalifi Haftaru dao predsjednik SAD-a Donald Trump. Anas El Gomati kaže kako je zračni rat u Tripoliju službeno ušao u novu i opasnu fazu Anadolija Britanski list The Guardian izvještava da je nekoliko ...

ZAOŠTRAVANJE BORBI Libijska nacionalna armija najavila POJAČANJE NAPADA NA TRIPOLI

Blic - 23.04.2019

Istočnolibijske snage saopštile su da će pojačati napad na Tripoli, glavni grad na zapadu zemlje koji je pod kontrolom međunarodno priznate vlade. Istovremeno, broj poginulih u trećoj nedelji borbi porastao je na 254.

Žestok odgovor Haftara na napad iz vazduha! SPREČENO BOMBARDOVANJE AVIO-BAZE

Srbija Danas - 23.04.2019

Kopnene snage PVO u bazi Džubri uspele su da obore vojni avion "terorističkih oružanih grupa" koje su jutros pokušale da napadnu vazdušnu bazu. Vazdušnu grupu su činile tri vojne letelice od kojih su dve uspele da napuste bojno polje.

Libija: LNA najvljuje pojačanje napada na Tripoli

Tanjug - 23.04.2019

Libija: LNA najvljuje pojačanje napada na Tripoli Istočnolibijske snage saopštile da će pojačati napad na Tripoli, glavni grad na zapadu zemlje koji je pod kontrolom međunarodno priznate vlade, dok je broj poginulih u trećoj nedelji borbi porastao je na 254.

Nova ofanziva u Libiji: Šta će značiti ako Haftar uspe da preuzme kontrolu nad Tripolijem?

Srbija Danas - 23.04.2019

Roščin smatra da je u ovom momentu teško predvideti koliko može da bude uspešna druga faza napada Libijske nacionalne armije (LNA) generala Halifa Haftara na Tripoli, koja će uključivati pešadiju. - Prednost je na strani maršala Haftara, jer ima više snage.

LNA SPREMA NOVI UDAR! Halifa Haftar DIŽE VOJSKU za drugu ofanzivu na Tripoli!

Srbija Danas - 23.04.2019

Masmari je rekao na konferenciji za štampu da je "Libanska nacionalna armija osigurala bezbednost teritorije i odredila osnovne i drugostepene Vlade nacionalnog jedinstva". Prema rečima predstavnika LNA, armija Haftara je počela drugu fazu ofanzive na Tripoli uz upotrebu ...

Vladine snage u Libiji pokrenule kontraofanzivu protiv Haftara

Politika - 23.04.2019

TRIPOLI - Libijske snage lojalne vladi uspele su da kontraofanzivom izazovu povlačenje snaga Libijske nacionalne armije (LNA) komandanta Kalife Haftara, do Hire, područja južno od prestonice Tripolije, javljaju Rojtersovi reporteri sa lica mesta.

Migranti iz izbegličkog centra u Tripoliju SLUČAJNO RANJENI iz vatrenog oružja

Blic - 24.04.2019

Više migranata iz izbegličkog centra u Tripoliju slučajno je ranjeno iz vatrenog oružja saopštila je kancelarija Ujedinjenih nacija za migrante (IOM). Kako navodi Rojters IOM nije izneo više detalja o incidentu, koji se dogodio u južnom predgrađu Triopolija.

Povećava se broj stradalih u borbama za kontrolu Tripolija

Blic - 23.04.2019

Svjtska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da su u protekla dva dana u borbama za kontrolu nad Tripolijem poginule 34 osobe, čime je broj poginulih povećan na 254, uključujući civile. U saopštenju se navodi da je u borbama ranjeno 1.228 ljudi.

Ofanziva na Tripoli usporena zbog civila

Blic - 22.04.2019

Libijska nacionalna armija (LNA) usporila je ofanzivu na Tripoli zbog zabrinutosti za civile koji su ugroženi nasiljem u tom području Libije. Odluka o usporavanju ofanzive usledila je nakon što je iz Agencije UN za izbeglice saopšteno da je tokom sukoba za Tripoli raseljeno više ...

Haftar pridobija podršku Zapada?

Danas - 22.04.2019

Žestoki sukobi izbili su južno od Tripolija pošto je libijska vlada, koju podržavaju UN, objavila kontraofanzivu protiv pobunjeničkih snaga. Vojnici lojalni generalu Kalifi Haftaru pokrenuli su napad početkom meseca u cilju preuzimanja kontrole nad Tripolijerm.

LNA najavila: Kreće nova ofanziva na Tripoli

B92 - 23.04.2019

Bengazi -- Istočnolibijske snage saopštile da će pojačati napad na Tripoli, glavni grad na zapadu zemlje koji je pod kontrolom međunarodno priznate vlade. Istovremeno, broj poginulih u trećoj nedelji borbi porastao je na 254.

Libijske snage pokrenule kontraofanzivu, četiri Haftarova vojnika ubijena

B92 - 23.04.2019

Tripoli -- Libijske snage lojalne vladi uspele su da kontraofanzivom izazovu povlačenje snaga Libijske nacionalne armije (LNA) komandanta Kalife Haftara, do Hire. LNA se povukao do Hire, područja južno od prestonice Tripolije, javljaju Rojtersovi reporteri sa lica mesta.

Libija: LNA najavljuje pojačanje napada na Tripoli

Pink - 23.04.2019

Istočnolibijske snage saopštile da će pojačati napad na Tripoli, glavni grad na zapadu zemlje koji je pod kontrolom međunarodno priznate vlade, dok je broj poginulih u trećoj nedelji borbi porastao je na 254. Snage Libijske nacionalne armije (LNA) lojalne komandantu Kalifu ...

KRENULA KONTRAOFANZIVA U TRIPOLIJU: Snage lojalne vladi naterale generala Haftara na povlačenje! (VIDEO)

Kurir - 23.04.2019

Libijske snage lojalne vladi uspele su da kontraofanzivom izazovu povlačenje snaga Libijske nacionalne armije (LNA) komandanta Kalife Haftara, do Hire, područja južno od prestonice Tripolije, javljaju Rojtersovi reporteri sa lica mesta.

Libijske snage pokrenule kontraofanzivu, četiri Haftarova vojnika ubijena

Vesti Online - 23.04.2019

Libijske snage lojalne vladi uspele su da kontraofanzivom izazovu povlačenje snaga Libijske nacionalne armije (LNA) komandanta Kalife Haftara, do Hire. Tweet EPA/Stringer Ne vidi se kraj smirivanju situacije u Libiji LNA se povukao do Hire, područja južno od prestonice ...

Vladine snage pokrenule kontraofanzivu protiv Haftara

Blic - 23.04.2019

Libijske snage lojalne vladi uspele su da kontraofanzivom izazovu povlačenje snaga Libijske nacionalne armije (LNA) komandanta Kalife Haftara, do Hire, područja južno od prestonice Tripolije, javljaju Rojtersovi reporteri sa lica mesta.