TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Đura Jakšić izazvao saobraćajni kolaps

Politika - 11.07.2018

Kragujevac – Na mestu srušene kuće u Karađorđevoj, u kojoj je veliki srpski slikar i pesnik Đura Jakšić živeo nepune dve godine, dok je sredinom šezdesetih godina 19. veka službovao u Kragujevcu kao profesor ovdašnje gimnazije, biće izgrađen objekat namenjen kulturnim i ...

Sačuvan deo kuće Đure Jakšića

Press - 11.07.2018

11. 07. 2018. - Autor: Vecernje novosti Deo porušene kuće Đure Jakšića u Kragujevcu spasla je zaborava članica Udruženja za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju "Adligat" FOTO: SCREENSHOT DEO porušene kuće Đure Jakšića u Kragujevcu spasla je zaborava članica Udruženja za ...

Umesto da bude spomenik kulture, kuća Đure Jakšića postaje objekat za promociju vina

Srbija Danas - 11.07.2018

Na mestu srušene kuće Đure Jakšića u Kragujevcu, biće podignut objekat namenjen za kulturna dešavanja i promociju šumadijskih i kragujevačkih vina u vrednosti od 20 miliona dinara, rekao je član kragujevačkog Gradskog veća za kulturu Miljan Bjeletić.

Kuća Đure Jakšića je srušena – i šta sad? / VIDEO

B92 - 10.07.2018

U strogom centru Kragujevca srušena je kuća Đure Jakšića. Srušena bagerima ovih dana, a zapravo su je godinama rušili nemar, nebriga ili neznanje. Kako god, više je nema. Kuća velikog pesnika na tom mestu stajala 150 godina. Sada lokalne vlasti najavljuju da će napraviti novu...

Sad kada je srušio kuću Đure Jakšića, Tomin sin da preseli bagere na Savski nasip i sruši vilu svog tatice!

Espreso - 10.07.2018

Poslije decenije osipanja i propadanja bez ičije brige, proteklog vikenda građevinske mašine uklonile su kuću Đure Jakšića u Kragujevcu foto: Fonet/Fonet/Nemanja Pančić Kuća Đure Jakšića , u Karađorđevoj ulici u centru Kragujevca , više ne postoji.

Deo srušene kuće Đure Jakšića biće izložen u Muzeju srpske književnosti

Blic - 10.07.2018

Udruženje za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju Adligat spasilo je deo porušene kuće Đure Jakšića u Kragujevcu, da makar ostatke prikaže u Muzeju srpske književnosti koji je, u okviru ovog udruženja, otvoren u Beogradu.

KUĆA ĐURE JAKŠIĆA Propadala godinama, a sada su došli sa BAGERIMA

Blic - 07.07.2018

Opasan objekat ili važno istorijsko zdanje - pitanje je koje se godinama postavljalo za kuću Đure Jakšića u Kragujevcu. Međutim, odgovor je sada izlišan, imajući u vidu da su se danas na parceli pojavili bageri, koji su porušili ono što je od nje ostalo.

Udruženje Adligat spasilo deo porušene kuće Đure Jakšića u Kragujevcu (FOTO)

Srbija Danas - 10.07.2018

Udruženje za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju Adligat spasilo je deo porušene kuće Đure Jakšića u Kragujevcu, da makar ostatke prikaže u Muzeju srpske književnosti koji je, u okviru ovog udruženja, otvoren u Beogradu.