TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ovo su skriveni simptomi bolesne jetre: Ako ih primetite, odmah se obratite lekaru

B92 - 25.02.2024

Mnogi ljudi nisu ni svesni da imaju problema sa radom jetre zato što ne osećaju jake bolove. I to može napraviti još veći problem, jer kada se bolest otkrije, može biti kasno. Lekar Majkl L. Volk sa Univerziteta Loma Linda otkrio je tri skrivena znaka na koja biste trebali ...

JAČA IMUNITET I PUNA JE GVOŽĐA: Ovu namirnicu veoma retko jedemo, a JAKO je zdrava

Dnevno - 25.02.2024

Goveđa džigerica ima ozbiljnu nutritivnu snagu. Bogata je hranljivim materijama, i u njoj se uživalo vekovima u različitim kulturama širom sveta. Danas doživljava ponovni porast popularnosti zbog svog impresivnih pozitivnih efekata na zdravlje.

Ova namirnica je puna željeza, daje energiju i jača imunitet, a rijetko je jedemo

N1 - 25.02.2024

Goveđa jetra ima ozbiljne nutritivne vrijednosti. Bogata je hranjivim tvarima i u njoj se stoljećima uživa u različitim kulturama diljem svijeta. Danas doživljava ponovni porast popularnosti zbog svojih impresivnih pozitivnih učinaka na zdravlje.

Zabrinjavajući znak ozbiljne bolesti jetre može se primijetiti dok se češljamo

Index.hr - 25.02.2024

SVAKI problem s jetrom može biti opasan s obzirom na važnu ulogu ovog organa u ljudskom tijelu. Jetra svakodnevno obavlja brojne funkcije u tijelu, stoga je važno voditi računa o tome kako se prema njoj odnosimo.

Liječnik preporučuje tri pića za doručak: Dobra su za zdravlje crijeva i jetre

Index.hr - 25.02.2024

GASTROENTEROLOG Joseph Salhab kaže da nije svejedno čime počinjemo dan. Tvrdi da postoje tri pića koja su sjajna za zdravu jetru i želudac. Dr. Salhab je na TikToku pojasnio da se crna kava pokazala dobrom za zdravlje jetre.

Kako alkohol utiče na jetru: Ozbiljne posledice se mogu sprečiti ako reagujete na vreme

B92 - 25.02.2024

Jetra je najveći organ u ljudskom telu. Potreban je za stotine procesa u organizmu, uključujući razgradnju toksina, između ostalog i alkohol. Kako je to prvi organ koji se "susreće" sa popijenim alkoholom, nije iznenađujuće što je posebno osetljiv na dejstvo alkohola, piše ...

MASNA JETRA JE OPASNA BOLEST KOJA NEMA SIMPTOME! Doktor otkriva kako da znate da li imate problem i kada je ...

Mondo - 24.02.2024

Gastroenterolog upozorava na masnu jetru, bolest koja može da ima ozbiljne posledice. "Bilo da je reč o alkoholnoj bolesti masne jetre ili nealkoholnoj bolesti masne jetre, simptoma uglavnom nema. Bolest se obično otkriva analizom krvi ili ultrazvučnim pregledom.

Evo što se sve događa s jetrom kad prestanete piti alkohol

24sata.hr - 24.02.2024

Jetra je posbno osjetljiva na djelovanje alkohola, koji dugotrajno može izazvati otećenja pa njen oporavak ovisi o tome kolika su oštećenja nastala - ponekad šteta nije ...