TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Počela 16. Beogradska internacionalna nedelja arhitekture – BINA

Danas - 22.04.2021

Šesnaesta Beogradska internacionalna nedelja arhitekture – BINA počela je večeras, otvaranjem izložbi „Beogradska škola stanovanja od kraja 1950. do sredine 1980. – Kompleksnost ideja“, „Naselje Cerak Vinogradi kulturno dobro Republike Srbije“ i „Nagrada Piranezi”.

Naselje Cerak Vinogradi nekad ponos, danas oronulo kulturno dobro koje niko ne štiti

Sputnik - 22.04.2021

Otkupom stanova i time što je država digla ruke od održavanja, naše naselje danas je oronulo, uprkos trudu pojedinaca. Ne postoji funkcionalnija stambena jedinica od naših stanova u naselju Cerak Vinogradi, kaže za Sputnjik stanarka iz ulice Breza.

Cerak Vinogradi: Poslednji apel za spas beogradskog naselja

Nova - 22.04.2021

Kulturno dobro i prvo ekološko naselje na teritoriji Beograda, koji je čitavih šest meseci ponosno predstavljalo Srbiju na izložbi u njujorškom muzeju MOMA, već godinama propada, a nadležni u gradu i državi oglušuju se o apele za revitalizaciju Cerak Vinograda.

Počinje BINA – beogradska škola stanovanja, Cerak Vinogradi, izložbe…

N1 - 22.04.2021

Šesnaesta Beogradska internacionalna nedelja arhitekture – BINA počinje danas izložbom „Beogradska škola stanovanja od kraja 1950. do sredine 1980. – Kompleksnost ideja“, u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda.

Beogradska internacionalna nedelja arhitekture: Naselje Cerak vinogradi proglašeno za KULTURNO DOBRO

Blic - 21.04.2021

Proglašenje naselja Cerak vinogradi za kulturno dobro govori o njegovoj kompleksnosti na urbanističkom i na arhitektonskom planu, kaže arhitekta Jelena Ivanović Vojvodić. Ovogodišnje izdanje Beogradske internacionalne nedelje arhitekture - BINA, koje se održava od 22.