TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Biden domaćin samita skupine “Quad”, zabrinuti zbog jačanja uloge Kine u regiji

N1 - 24.09.2021

Čelnici Sjedinjenih Država, Japana, Indije i Australije sastali su se u petak u Bijeloj kući na samitu skupine "Quad" koja dijeli zabrinutost zbog jačanja uloge Kine u regiji, a razgovarali su o cjepivu protiv covida i zajedničkim infrastrukturnim i tehnološkim projektima.

Bajden povlači ključan potez za Ameriku?

B92 - 24.09.2021

Američki predsednik Džo Bajden u petak u Vašingtonu održava prvi sastanak Kvadritelarnog sigurnosnog dijaloga, poznatijeg i kao QUAD. Reč je o neformalnoj strateškoj grupi koja uključuje SAD, Australiju, Japan i Indiju, zemlje koje imaju zajednički interes nositi se s jačanjem ...

SAD sve više okuplja zemlje koje se boje Kine, sad su organizirali važan sastanak

Index.hr - 24.09.2021

ČELNICI Sjedinjenih Država, Japana, Indije i Australije sastali su se u petak u Bijeloj kući na summitu skupine "Quad" koja dijeli zabrinutost zbog jačanja uloge Kine u regiji, a razgovarali su o cjepivu protiv covida i zajedničkim infrastrukturnim i tehnološkim projektima.

AUKUS JE STARA VEST Bajden u Beloj kući okuplja četvorku za "suzbijanje" Kine

Blic - 24.09.2021

Lideri Kvadrilateralnog bezbednosnog dijaloga (Quad) - SAD, Japan, Indija i Australija - dele zabrinutost zbog "rastuće moći i ponašnja Kine", zbog čega će se danas sastati u Beloj kući, preneo je Rojters. Na samitu će biti reči i o napretku u distribuiranju vakcina, ...

Čelnici SAD-a, Japana, Indije i Australije sastaju se u Bijeloj kući

Index.hr - 24.09.2021

ČELNICI SAD-a, Japana, Indije i Australije, zabrinuti oko sve asertivnije Kine, danas se prvi put uživo sastaju na skupu, za koji se očekuje da će rezultirati napretkom po pitanju suradnje oko cjepiva, infrastrukture i tehnologije.