TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ružić: Mogućnost upisa promene pola u matičnu knjigu rođenih

N1 - 13.02.2018

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić rekao je da izmene i dopune Zakona o matičnim knjigama predviđaju mogućnost dobrovoljnog upisa podatka o nacionalnoj pripadnosti u matične evidencije, i upis promene pola u matičnu knjigu rođenih.

Ko promeni pol, imaće mogućnost da to upiše u matičnu knjigu

Blic - 13.02.2018

Mali korak za Srbiju, a veliki za trans zajednicu - tako u udruženju građana "Egal" ocenjuju predložene izmene i dopune Zakona o matičnim knjigama kojima je predviđena mogućnost upisa promene pola u matičnu knjigu.

Mogućnost upisa promene pola u matične knjige

RTS - 13.02.2018

Mali korak za Srbiju, a veliki za trans zajednicu – tako u udruženju građana "Egal" ocenjuju predložene izmene i dopune Zakona o matičnim knjigama kojima je predviđena mogućnost upisa promene pola u matičnu ...

Transrodne osobe u matičnom uredu

R.S.Evropa - 13.02.2018

Prema predloženim izmenama i dopunama Zakona o matičnim knjigama, u Srbiji se uvodi odredba kojom se propisuje način upisa trans osoba u matičnu knjigu rođenih sa novim rodnim podatkom, nakon hirurške intervencije. Javna rasprava o nameravanim izmenama upravo počinje.

Srbi će po novom zakonu moći da navedu i promenu pola u matičnoj knjizi

Telegraf - 12.02.2018

Izmenama propisa sve matične službe moraće sve promene o građanima da vrše elektronskim putem Građani moći će da biraju da li će u matične knjige da upišu nacionalnu pripadnost, a osobe koje su dobiće priliku da to odmah i zavedu.

DOPUNA ZAKONA: U izvod iz matične knjige rođenih od sada će moći da se upiše i PROMENA POLA

Dnevno - 13.02.2018

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije Branko Ružić rekao je danas da izmene i dopune Zakona o matičnim knjigama predviđaju mogućnost dobrovoljnog upisa podatka o nacionalnoj pripadnosti u matične evidencije i upis promene pola u matičnu knjigu rođenih.

Mogućnost upisa promene pola u matične knjige

RTV - 13.02.2018

Mali korak za Srbiju, a veliki za trans zajednicu - tako u udruženju građana "Egal" ocenjuju predložene izmene i dopune Zakona o matičnim knjigama kojima je predviđena mogućnost upisa promene pola u matičnu knjigu.

Ružić: Izmenama Zakona o matičnim knjigama i mogućnost upisa promene pola

Novi Magazin - 13.02.2018

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije Branko Ružić rekao je danas da izmene i dopune Zakona o matičnim knjigama previđaju mogućnost dobrovoljnog upisa podatka o nacionalnoj pripadnosti u matične evidencije, i upis promene pola u matičnu knjigu rođenih.

PROMENU POLA MOGUĆE UPISATI U MATIČNE KNJIGE Ružić: Građanima se omogućava i dobrovoljan upis nacionalne pripadnosti

Kurir - 13.02.2018

BEOGRAD - Mali korak za Srbiju, a veliki za trans zajednicu - tako u udruženju građana "Egal" ocenjuju predložene izmene i dopune Zakona o matičnim knjigama kojima je predviđena mogućnost upisa promene pola u matičnu knjigu.