TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Feraget: Hvala svima koji su me planirali, ali ne želim u politiku

Vijesti.ba - 15.09.2021

Advokat Ifet Feraget osvrnuo se na spekulacije da bi mogao biti kandidat za utrku za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na izborima 2022. godine kazavši da nema namjeru da bude kandidat. Feraget tvrdi da ga niko nije kontaktirao, te da se nema namjeru baviti politikom.

Feraget za N1: Ne branim Gordanu Tadić, ispunila je sva obećanja

N1 - 15.09.2021

Advokat porodica Memić i Dragičević, Ifet Feraget kazao je u Pressingu na N1 da ne brani glavnu tužiteljicu Tužilaštva Bosne i Hercegovine Gordanu Tadić, ali da je ukazao na selektivnu upotrebu prava u disciplinskom postupku protiv nje.

Feraget: Muriz je dva puta razgovarao sa Bakirom Izetbegovićem

N1 - 15.09.2021

"Integritet nosilaca pravosudnih funkcija nije jedini problem, ovdje je u pitanju integritet postupaka. U pitanju je osnovni postulat vladavine prava. Imate očigledna ubistva, a još uvijek nemate otvorenu istragu", kazao je u večerašnjem Pressingu na N1 advokat Ifet Feraget.

Ifet Feraget ekskluzivno otkrio hoće li biti kandidat za Predsjedništvo

N1 - 15.09.2021

Ifet Feraget, aktivista i advokat porodica Memić i Dragičević, večeras je u Pressingu ekskluzivno potvrdio kako neće biti kandidat "Trojke" za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na općim izborima 2022. godine.

Feraget: Istine se boje tri politike koje upravljaju zemljom 30 godina

N1 - 15.09.2021

Advokat Ifet Feraget bio je gost večerašnjeg Pressinga na N1. Govorio je o aktuelnim slučajevima hapšenja bh. državljanina na granici sa Srbijom, kao i o slučajevima Memić i Dragičević. “Mislim da se istine boje politike, to su ove tri politike koje upravljaju ovom zemljom već ...

Ifet Feraget dao precizan odgovor na pitanje hoće li biti kandidat za Predsjedništvo BiH

Avaz - 15.09.2021

Ifet Feraget, advokat porodica Memić i Dragičević, večeras je rekao da on nema namjeru da se ikada bavi politikom. - Nemam namjeru nikada se baviti politikom, a pogotovo izvlačiti korist iz ovih slučajeva i velike tragedije.

Ifet Feraget gost Pressinga na N1

N1 - 15.09.2021

Žrtve u zatvoru, zločinci na slobodi. Zašto je pravosuđe pretvoreno u teatar apsurda? Šta država mora učiniti kako bi zaštitila svoje građane izložene progonu? Ko je sljedeći za hapšenje u susjedstvu? Za koga rade tužioci i sudije? Ko se boji otkrivanja istine u slučajevima ...

Šta je Kristijan Šmit odgovorio advokatu Ifetu Feragetu

Avaz - 15.09.2021

Nakon što je Ifet Feraget, advokat porodica Memić i Dragičević, poslao prije nekoliko dana pismo novom visokom predstavniku u BiH Kristijanu Šmitu , kako bi ga upoznao s ovim slučajevima i stanjem u pravosuđu, stigao mu je odgovor iz OHR-a.

Arijana Memić opisala najteži trenutak u životu: "Bio je ponedjeljak, 15. februar, tmurno jutro"

Avaz - 15.09.2021

Arijana Memić, sestra ubijenog Dženana Memića, objavila je emotivan status o smrti svog brata . Opisala je trenutke kada su njihovom ocu Murizu javili da je Dženan preminuo. - Bio je ponedjeljak, 15.02.2016. godine, tmurno jutro. Šest neprospavanih noći bilo je iza nas.

Sestra Dženana Memića o najtežem trenutku u životu: "Bio je ponedeljak, 15. februar, tmurno jutro"

Telegraf - 15.09.2021

Arijana Memić, sestra nastradalog Dženana Memića , objavila je emotivan status o smrti svog brata. Opisala je trenutke kada su njihovom ocu Murizu javili da je Dženan preminuo. "Bio je ponedeljak, 15.02.2016. godine, tmurno jutro. Šest neprospavanih noći bilo je iza nas.

Feraget znakovito o mogućnosti kandidature za Predsjedništvo BiH

Vijesti.ba - 14.09.2021

Vijesti.ba su jučer objavile kako bi Ifet Feraget, advokat porodica Memić i Dragičević, mogao biti kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda. Naime, iz izvora bliskih vrhu SDP-a saznali smo da je ideja čelnih ljudi SDP-a i NiP-a da zajednički isture Ferageta ...